Αρχείο ημέρας 15 Μαΐου 2018

European Radio Logo

Translate

Μάιος 2018
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Ιστορικό

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΡΟΔΟ

Mετά από μια χρονιά ενασχόλησης και εντρύφησης της πολιτιστικής και περιβαλλοντικής μας ομάδας με την ιστορία και την αξία των κάστρων στη ζωή και την εξέλιξη μιας πόλης, μελετώντας συγκεκριμένα την περίπτωση της Χαλκίδας και της Ρόδου, έφθασε η στιγμή να επισκεφθούμε το νησί των Ιπποτών.


Τα συναισθήματα και οι εκπλήξεις που μάς επιφύλαξε η επίσκεψή μας ξεκίνησαν από την πρώτη στιγμή της άφιξής μας, όταν αντικρίσαμε την επιβλητική παρουσία της παλιάς πόλης, περιφρουρούμενης από τα επιβλητικά της τείχη που αυτόματα μάς μετέφεραν στην εποχή της δημιουργίας τους.

                       
Ιστορία, πολιτισμός και απαράμιλλη φυσική ομορφιά μάς συντρόφευσαν τις ημέρες της παραμονής μας στη Ρόδο. Η αλληλεπίδραση των δύο νησιών, έτσι όπως τα μελετήσαμε από το παρελθόν τους μέχρι σήμερα, σφραγίστηκε μέσα από την επαφή μας με το Γυμνάσιο Λ.Τ. Έμπωνας, που μας δέχτηκε με χαρά στο κτήριό του.

                       

Ανταλλάξαμε πληροφορίες για τον τρόπο λειτουργίας των σχολικών μας μονάδων, καταλήγοντας στη συμφωνία αδελφοποίησης και συνεργασίας, υπογεγραμμένη από τον Διευθυντή του σχολείου κ.Μπούτη Μιχάλη και την διευθύντριά μας κ. Παπά Δέσποινα.

             

Το σχολείο μικρό, οι δράσεις του όμως και η όρεξη όλων για περισσότερη και καλύτερη παιδεία μεγάλη. Χάρη στους μαθητές και στους συναδέλφους του αδελφοποιημένου πλέον σχολείου, η επίσκεψη στο παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου απέκτησε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και η βοήθειά τους στην πληροφόρηση έκανε την ξενάγηση στον χώρο μοναδική. Μας αποχαιρέτησαν, όταν ήρθε η ώρα να επιστρέψουν στο σχολείο τους, με ένα τραγούδι εκτελεσμένο από τον κιθαρίστα – τραγουδιστή της ομάδας τους.

Η χαρά που μοιράζεται γίνεται διπλή χαρά! Αυτό ακριβώς πετύχαμε με τη συνεργασία μας με το Γυμνάσιο Λ.Τ. Έμπωνας, ανανεώνοντας το ραντεβού μας με την επίσκεψή τους στην πόλη μας με την πρώτη ευκαιρία.

 

Στο παρακάτω link μπορείτε να δείτε το Δελτίο τύπου του Γυμνασίου Έμπωνας για τη συνάντηση των δύο σχολείων!

http://www.rodiaki.gr/article/389946/adelfopoihsh-toy-gymnasioy-empwna-me-to-3o-gymnasio-xalkidas

 

      ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

                                                        ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

                                     ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΘΕΜΑΤΙΚΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Η  σύμβουλος ψυχικής υγείας και παιγνιοθεραπεύτρια Κατερίνα Τσίμηλα,μετά από πρόσκληση της φιλολόγου Κρητικού Ελένης πραγματοποίησε βιωματικό εργαστήριο σχετικά με τις εξαρτήσεις και τη γνωριμία με το σώμα μας με τα τμήματα Β’3 και Β’4 του σχολείου μας στα πλαίσια της Θεματικής Εβδομάδας.Τα παιδιά συμμετείχαν με ενθουσιασμό παρακινούμενα από την ενέργεια και το κέφι της κυρίας Τσίμηλα και πήραν μαθήματα ζωής.Το Β’3 διδάχτηκε ότι οι υγιείς σχέσεις με τους συνανθρώπους μας,το ενδιαφέρον,το συναισθηματικό δέσιμο,η αγάπη της οικογένειας και των αληθινών φίλων μας απομακρύνουν από κάθε είδους εξάρτηση.Οι μαθήτριες και οι μαθητές του Β’4 μέσα από την γνωριμία με το σώμα τους κατάλαβαν ότι πρέπει να αποδεχόμαστε,να αγαπάμε,να φροντίζουμε και να εκφραζόμαστε με το σώμα που μας έδωσε η φύση για να έχουμε ψυχική και σωματική ισορροπία.Τα παιδιά διδάχθηκαν μέσα από το παιχνίδι και ο ενθουσιασμός και η ικανοποίηση στα μάτια τους μας δίνει το κίνητρο να επαναλαμβάνουμε τέτοιες προσπάθειες.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση