Αρχείο για "Οκτώβριος, 2014"

27 Οκτωβρίου 2014

 

DSC02252

74 χρόνια μετά το λακωνικό «ΟΧΙ», με το οποίο η Ελλάδα μας όρθωσε ανάστημα και ταπείνωσε τις λεγεώνες του Μουσολίνι κερδίζοντας το σεβασμό, ακόμη και των ίδιων των εχθρών της….

Μαθητές και καθηγητές του 3ου Γυμνασίου Χαλκίδας παρουσία αρκετών γονιών των μαθητών, γιόρτασαν στην αίθουσα εκδηλώσεων της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Εύβοιας, την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 αναγνωρίζοντας το βαθύ της νόημα. Η μέρα αυτή θα συμβολίζει αιώνια την πάλη του δίκαιου με το άδικο, τον αγώνα για την αρετή και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Αποτελεί σταθμό με βαθύ νόημα: συμβολίζει το κατόρθωμα της ενότητας και της αποφασιστικότητας του λαού μας, το πάθος των Ελλήνων για ελευθερία και αυτοδιάθεση.

Είναι χρέος και καθήκον μας να θυμόμαστε τις θυσίες των προγόνων μας, υπενθυμίζοντας την αντίσταση της πατρίδας μας ενάντια στο φασισμό και το ναζισμό και τους αγώνες των λαών για Δημοκρατία και ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Τη γιορτή επιμελήθηκαν οι καθηγήτριες του σχολείου Καράπα Σπυριδούλα, Μητσάκη Κλεοπάτρα, Ευσταθία Σκούρα, Λεονταρίδη Ιωάννα και Σόνια  Λουκαδάκη.

 

DSC02261

Πανελλήνια Ημέρα Αθλητισμού – 6 Οκτωβρίου 2014

Στα πλαίσια της Πανελλήνιας  Ημέρας Αθλητισμού, η οποία ορίστηκε από φέτος η 6η Οκτωβρίου, το σχολείο μας έδωσε ένα ηχηρό παρόν!

Οι μαθητές μας, παραμερίζοντας τις διαφορές τους, με την αιγίδα του γυμναστή μας κου  Σπόντη, βίωσαν την ευγενή άμιλλα και το συναγωνισμό. Οι 12 ομάδες, συγκροτημένα και με υψηλή εποπτεία των καθηγητών – συνοδών, πέρασαν διαδοχικά από αθλητικούς αγώνες και αγωνίσματα, ομαδικά παιχνίδια και παραδοσιακούς χορούς. Το προαύλιο μετατράπηκε σε πεδίο θετικής ενέργειας, με τους εφήβους να δείχνουν τον καλύτερο τους εαυτό στο πνεύμα του «ευ αγωνίζεσθαι». Ο εκπαιδευτικός χρόνος σήμερα αξιοποιήθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο όπου σώμα και πνεύμα συγχρονίστηκαν ενάντια σε κάθε μορφή βίας και ρατσισμού, καθώς με αφορμή τη συγκεκριμένη ημέρα, όλοι κατάλαβαν ότι περισσότερα είναι αυτά που μας ενώνουν παρά αυτά που μας χωρίζουν

 

 


Εικόνα 302

Top
 
Yπενθυμίζουμε ότι η μηδενική χρέωση μέσω κινητής τηλεφωνίας ισχύει μόνο για τον παρόντα ιστότοπο και για τους ιστότοπους που αναφέρονται στο δελτίο τύπου του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων.
Η προβολή περιεχομένου από άλλο ιστότοπο που έχει ενσωματωθεί στον παρόντα ιστότοπο (π.χ. video youtube) ή το άνοιγμα συνδέσμων που οδηγούν σε εξωτερικό περιεχόμενο δεν υπάγονται στη μηδενική χρέωση.
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων