Αρχική » 2018 » Δεκέμβριος

Αρχείο μηνός Δεκέμβριος 2018

European Radio Logo

Translate

Δεκέμβριος 2018
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Ιστορικό

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ

Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου σήμερα,τελευταία εργάσιμη ημέρα του χρόνου για τα σχολεία και μέσα στο γιορτινό κλίμα των ημερών το σχολείο μας διάλεξε να ετοιμάσει μια μικρή γιορτή για να μεταδώσει σε παιδιά και μεγάλους τα χαρμόσυνα  μηνύματα των Χριστουγέννων αλλά και να καλλιεργήσει αξίες όπως η αλληλεγγύη και η αμοιβαία προσφορά.Η γιορτή μας ξεκίνησε με κάλαντα που τραγούδησαν μαθητές στα ελληνικά και στα γαλλικά ενώ στη συνέχεια προβλήθηκε η ταινία «Χριστουγεννιάτικη ιστορία».Τέλος στο χώρο του εξώστη του σχολείου μας όπου είχε στηθεί το ανταλλακτικό μας παζάρι,οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν μεταξύ τους χρήσιμα αντικείμενα και να καταλάβουν όχι μόνο πως αυτό που περισσεύει σε κάποιον είναι χρήσιμο σε κάποιον άλλον αλλά και πως το σχολείο είναι μια μικρή κοινωνία στην οποία το κάθε μέλος μαθαίνει να μοιράζεται και να νιώθει χαρά μέσα από την προσφορά προς το συνάνθρωπό του.Καλά Χριστούγεννα σε όλους  με υγεία και αγάπη.

            

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΥΧΕΣ

Διδακτική επίσκεψη στην Τανάγρα.

     Την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018 οι μαθητές των τμημάτων Γ’1 και Α’2 του 3ου Γυμνασίου Χαλκίδας, πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στην Αεροπορική βάση της Τανάγρας. Αρχικά  δόθηκε στους μαθητές η δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με δύο προσομοιωτές. Με τον πρώτο κατάφεραν να κατανοήσουν τον τρόπο, με τον όποιο ένας πιλότος χειρίζεται τα πολεμικά αεροσκάφη, ενώ ο δεύτερος τους έδωσε την  εμπειρία μιας άκρως ρεαλιστικής πτήσης. Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε διαδραστική  παρουσίαση  με θέμα την πολεμική αεροπορία ευρύτερα. Αμέσως μετά οι μαθητές μεταβιβάστηκαν στα υπόστεγα φύλαξης των αεροσκαφών όπου πιλότος τους  μετέδωσε σημαντικές πληροφορίες. Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με την οργανωμένη απογείωση  F-16 ,που μεγιστοποίησε τις εντυπώσεις  των μαθητών.

MAKE A WISH

Το Make-A-Wish   είναι ο κορυφαίος Οργανισμός εκπλήρωσης ευχών στον κόσμο, που απευθύνεται σε παιδιά. Ιδρύθηκε στο Φοίνιξ της Αριζόνα, το 1980 και εκπληρώνει ευχές που έχουν τη δύναμη να μεταμορφώσουν τις ζωές παιδιών με πολύ σοβαρές ασθένειες. Μια ευχή αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του ταξιδιού για τη θεραπεία, γι’ αυτό και ο οργανισμός,με τη βοήθεια όλων μας,προσπαθεί να εκπληρώνει την ευχή κάθε παιδιού καθώς μέσα από έρευνες έχει αποδειχτεί ότι τα παιδιά των οποίων η ευχή έχει εκπληρωθεί, μπορούν να ανακτήσουν  τη σωματική και συναισθηματική δύναμη που χρειάζονται για να αντιμετωπίσουν μια πολύ σοβαρή ασθένεια.Με παρουσία  του οργανισμού σε περισσότερες από 50 χώρες και περισσότερους από 40.000 εθελοντές, έχουν εκπληρωθεί περισσότερες από 450.000 ευχές παγκοσμίως, ενώ κάθε 17 λεπτά εκπληρώνεται μία ευχή παιδιού, σε κάποιο σημείο του πλανήτη.Το σχολείο μας ,θέλοντας να συμβάλει στην προσπάθεια του οργανισμού να εκπληρώσει τις ευχές των παιδιών,πήρε μέρος στο πρόγραμμα «αστέρι της ευχής»και έτσι φέτος οι μαθητές μας θα στολίσουν τα χριστουγεννιάτικα δέντρα τους με τα αστεράκια που αγόρασαν γι’αυτό το σκοπό.Ευχόμαστε μέσα απ’την καρδιά μας  να εκπληρωθούν οι ευχές όλων των παιδιών και να βρίσκουν πάντα τη δύναμη  να αντιμετωπίζουν με επιτυχία τα προβλήματά τους.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση