Αρχείο για "Οκτώβριος, 2018"

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

      28η Οκτωβρίου 1940:

78 χρόνια από το ηρωικό «ΟΧΙ» της Ελλάδας στην Ιταλία

Την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018 το σχολείο μας, όπως και όλος ο ελληνισμός,  γιόρτασε την εθνική επέτειο του ΟΧΙ. Ενός γιγάντιου ΟΧΙ που όρθωσε ο λαός μας στη φασιστική  εισβολή των Ιταλών και σε κάθε φασισμό.Το πρόγραμμα περιλάμβανε, αρχικά, την παράδοση της Σημαίας από τη Διευθύντρια κ. Παπά, καθώς και την απονομή αριστείων και βραβείων στους μαθητές και απόφοιτους που διακρίθηκαν για τις επιδόσεις τους κατά την περσινή σχολική χρονιά. Στη συνέχεια, μετά την ολοκληρωμένη αναφορά με οπτικοακουστικό υλικό στο Β παγκόσμιο πόλεμο και στο έπος του 40, η σχολική μας γιορτή επικεντρώθηκε στο «Μαουτχάουζεν» του Ιάκωβου Καμπανέλη. Το έργο αυτό θεωρείται το σημαντικότερο που γράφτηκε ποτέ για το Ολοκαύτωμα. Στον επίλογο της γιορτής επισημάνθηκε για άλλη μια φορά πως «Εβδομήντα οκτώ  χρόνια από το μεγαλειώδες ΟΧΙ του ελληνικού λαού στον ιταλικό φασισμό, το μήνυμα της άρνησης και της μη υποταγής,  παραμένει πάντα επίκαιρο για τις νέες γενιές που πρέπει να υπερασπίσουν και σήμερα, κάτω από δύσκολες συνθήκες, τα ιδανικά και τις αξίες της πατρίδας μας.»

Την εκδήλωση οργάνωσαν οι καθηγήτριες κ. Λουκαδάκη Σωτηρία και κ.Σαμαρά Χρυσούλα. Ευχαριστούμε τους μαθητές που συμμετείχαν στην εκδήλωση και απέδωσαν με συγκινητικό τρόπο τα κείμενα αλλά και όλους όσους συνέβαλαν καθώς και όσους την παρακολούθησαν.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΑΣ

Την Τετάρτη 17-10-2018,στις 6.00 μ.μ. πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη ενημερωτική συνάντηση με τους γονείς των μαθητών μας στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας.Οι γονείς αρχικά ενημερώθηκαν από τη Διευθύντρια κ .Παπά Δέσποινα για θέματα σχετικά με τη λειτουργία του σχολείου,τις απουσίες των μαθητών αλλά και τον εσωτερικό σχολικό κανονισμό ενώ στη συνέχεια είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να συνομιλήσουν με τους καθηγητές για θέματα που αφορούν τα παιδιά τους.Τέλος ο απερχόμενος σύλλογος γονέων και κηδεμόνων πραγματοποίησε τις εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. που θα αναλάβει καθήκοντα εφέτος.

5η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού.

 

Η Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018,ορίστηκε από το Υπουργείο Παιδείας «5η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθητισμού-Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2018».Λόγω της κακοκαιρίας που έπληξε την πόλη μας οι σχετικές δράσεις που προγραμμάτισε το σχολείο μας πραγματοποιήθηκαν τελικά την Πέμπτη 11-10-2018.

Με σύνθημα «ΑΣ ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ» ξεκινήσαμε από το σχολείο μας κάνοντας πεζοπορία και αφού διανύσαμε  μια απόσταση τεσσάρων περίπου χιλιομέτρων φτάσαμε τελικά στον προορισμό μας,στην πλαζ Παπαθανασίου και στο Κουρέντι. Εκεί τα παιδιά με την καθοδήγηση της γυμνάστριάς μας κ. Ματσάγκα, μοιράστηκαν σε ομάδες και ασχολήθηκαν με διάφορα αθλήματα όπως μπάσκετ, βόλεϋ, ποδόσφαιρο αλλά και παιχνίδια δρομικά(κυνηγός) και  συναγωνιστικά( μαντηλάκι).

Ο καιρός,σύμμαχός μας ,εκτός από το δυνατό βοριαδάκι που λίγο μας ταλαιπώρησε, μας επέτρεψε να αθληθούμε στη φύση συνδυάζοντας με αυτόν τον τρόπο ψυχαγωγία και άσκηση.Έτσι προσπαθήσαμε να δώσουμε ένα μήνυμα στα παιδιά αλλά και σ’εμάς τους μεγάλους ότι μπορούμε εύκολα και χωρίς κόστος να βελτιώσουμε τη φυσική μας κατάσταση και να αποβάλουμε την αδράνεια και την υποκινητικότητα, που αποτελούν τις κύριες αιτίες αύξησης της παχυσαρκίας αλλά και πρόκλησης πολλών νοσημάτων.

Ελπίζουμε η ημέρα αυτή να μη θεωρηθεί μόνο μια τυπική αφιέρωση στον αθλητισμό αλλά να σταθεί αφορμή να προβληματιστούμε  και να αλλάξουμε τον καθιστικό τρόπο ζωής μας.

«ΑΣ ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ» λοιπόν.

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Αγαπητοί γονείς,
Σας προσκαλούμε στην πρώτη ενημερωτική συνάντησή μας που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 6-8 μμ. στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του σχολείου μας.
Η παρουσία σας κρίνεται απαραίτητη, προκειμένου να ενημερωθείτε για τον προγραμματισμό και τη διεξαγωγή της φετινής σχολικής χρονιάς.
Σας ενημερώνουμε επίσης ότι θα πραγματοποιηθούν και εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, με την ευκαιρία της συνεύρεσής μας. Για συμμετοχή υποψηφιότητας επικοινωνήστε στο mail του υπάρχοντος Συλλόγου.
Σας υπενθυμίζουμε ότι η συμμετοχή σας στην ανάδειξη νέου Δ.Σ. θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμη, καθώς είναι αναγκαία η ύπαρξη του συγκεκριμένου οργάνου για τη συνεργασία μας, με γνώμονα την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου και την επίλυση προβλημάτων που αναφύονται.
Με εκτίμηση
Η Διευθύντρια του 3ου Γυμνασίου Χαλκίδας
ΠΑΠΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ

Top
 
Yπενθυμίζουμε ότι η μηδενική χρέωση μέσω κινητής τηλεφωνίας ισχύει μόνο για τον παρόντα ιστότοπο και για τους ιστότοπους που αναφέρονται στο δελτίο τύπου του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων.
Η προβολή περιεχομένου από άλλο ιστότοπο που έχει ενσωματωθεί στον παρόντα ιστότοπο (π.χ. video youtube) ή το άνοιγμα συνδέσμων που οδηγούν σε εξωτερικό περιεχόμενο δεν υπάγονται στη μηδενική χρέωση.
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων