Αρχική » 2019 » Νοέμβριος

Αρχείο μηνός Νοέμβριος 2019

European Radio Logo

Translate

Νοέμβριος 2019
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Ιστορικό

ΓΙΟΡΤΗ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

 Βρισκόμαστε στο 1973, σε ένα μικρό παραδοσιακό καφενείο στο κέντρο της Αθήνας, εκεί που εκτυλίσσονται τα γεγονότα του Πολυτεχνείου. Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος και οι θαμώνες βιώνουν όλη την ατμόσφαιρα, στην αρχή επιφυλακτικά και κάτω από στενή παρακολούθηση.   

 Αργότερα όμως η δίψα για λευτεριά και δημοκρατία τους ενώνει και  συνδράμουν και εκείνοι στον αγώνα των φοιτητών.   

 Αυτή την ατμόσφαιρα απέδωσαν θεατρικά με επιτυχία οι μαθητές του Γ3 στη γιορτή της 17 Νοέμβρη. Επίσης  μαθητές και από άλλα τμήματα του σχολείου μας (Α4, Β1, Γ2) αναφέρθηκαν στο μήνυμα και στο χρονικό του Πολυτεχνείου.       

 Πολύτιμη ήταν η συμβολή στα μουσικά κομμάτια της Μαίρης Γλωσσιώτη, την οποία και ευχαριστούμε θερμά.         

 Υπεύθυνοι της εκδήλωσης ήταν οι καθηγητές  Σαμαρά Χρυσούλα  και Πέτρου Αλέξανδρος. 

Επίσκεψη στο DocFest Χαλκίδας.

Την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019 το σχολείο μας πήγε στο DocFest. Τρία τμήματα της Β΄ Γυμνασίου παρακολούθησαν στο θέατρο Παπαδημητρίου τρεις ταινίες ντοκιμαντέρ που έφτιαξαν σχολεία στο πλαίσιο της θεματικής ενότητας Νεανική Δημιουργία. Σε μια μάλιστα από αυτές ( Ένας Ιταλός στην Χαλκίδα)  το σχολείο μας ήταν μέσω του προγράμματος DockRocks συνδημιουργός μαζί με άλλα σχολεία της Χαλκίδας. Στην παραγωγή της ταινίας συμμετείχαν οι μαθητές του 3ου Γυμνασίου  Σταύρος Γιαννάκης, Άννα Σκουμπρή, Παναγιώτα Ευσταθίου και Σταυρίνα Αντωνίου.

Αποτέλεσμα εικόνας για δοψ φεστ χαλκιδα

 

Εκδρομή στην Αθήνα.

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο είναι το μεγαλύτερο μουσείο της Ελλάδας και ένα από τα σημαντικότερα του κόσμου. Οι πλούσιες συλλογές του, που απαριθμούν περισσότερα από 11.000 εκθέματα, προσφέρουν στον επισκέπτη ένα πανόραμα του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού από τις αρχές της προϊστορίας έως την ύστερη αρχαιότητα.

Το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο της Αθήνας είναι ένα από τα σημαντικότερα δημόσια μουσεία στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε στις αρχές του 20ου αιώνα (1914) με σκοπό τη συλλογή, μελέτη, διατήρηση και έκθεση της Βυζαντινής και Μεταβυζαντινής πολιτιστικής κληρονομιάς στην ελληνική επικράτεια.
Η συλλογή του μουσείου περιέχει σημαντικό αριθμό αντικειμένων (περίπου 30.000) όπως φορητές εικόνες, γλυπτά, κεραμικά, εκκλησιαστικά υφάσματα, ζωγραφικά έργα, μικροτεχνία και αρχιτεκτονικά μέλη (τοιχογραφίες και ψηφιδωτά).

Το Μουσείο Ακρόπολης, από τα σπουδαιότερα στον κόσμο, περιλαμβάνει μοναδικά αριστουργήματα, κυρίως πρωτότυπα έργα της αρχαϊκής και κλασικής ελληνικής τέχνης, που συνδέονται άμεσα με τον ιερό βράχο της αθηναϊκής Ακρόπολης. Πρόκειται για ελεύθερα αναθηματικά γλυπτά, καθώς και σύνολα αρχιτεκτονικών γλυπτών που κοσμούσαν τα οικοδομήματα που ανεγέρθηκαν σε διάφορες ιστορικές περιόδους στην Ακρόπολη.

Τα τρία αυτά εξαιρετικά μουσεία είχαμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε την Τετάρτη 6 Μαρτίου στην πρώτη μας εκδρομή στην Αθήνα.Συγκεκριμένα η Α γυμνασίου επισκέφτηκε το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο,η Β το Βυζαντινό και η Γ το Μουσείο Ακρόπολης.Τα παιδιά με τη βοήθεια των πολύ καλών ξεναγών μας περιηγήθηκαν στους χώρους των μουσείων γνωρίζοντας και θαυμάζοντας από κοντά  σημαντικά  μνημεία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.Η εκδρομή μας ολοκληρώθηκε με έναν περίπατο κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης που μας έδωσε τη δυνατότητα να ξεκουραστούμε απολαμβάνοντας τη μοναδική θέα του Παρθενώνα.

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση