Αρχική » 2014 » Δεκέμβριος

Αρχείο μηνός Δεκέμβριος 2014

European Radio Logo

Translate

Δεκέμβριος 2014
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Ιστορικό

ΑΡΩΜΑ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ

 

 

 

ΑΡΩΜΑ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ

Τη Δευτέρα το απόγευμα, στις 22 Δεκεμβρίου, εκπρόσωποι των παιδιών της Ομάδας Αγωγής Υγείας  «Όλοι διαφορετικοί – Όλο ίσοι» του 3ου Γυμνασίου Χαλκίδας, μαζί με τους γονείς τους και τις υπεύθυνες καθηγήτριες  Κλεοπάτρα Μητσάκη και Έφη Σκούρα, επισκέφτηκαν το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας του «Χαμόγελου του παιδιού» στα Φύλλα Ευβοίας.

Οι μαθητές ενημερώθηκαν από την υπεύθυνη Κοινωνική Λειτουργό του Κέντρου για το έργο που προσφέρεται απλόχερα στο συγκεκριμένο χώρο από τους εθελοντές, γνωρίστηκαν και έπαιξαν με κάποια από τα παιδάκια που φιλοξενούνται εκεί. Στη συνέχεια προσέφεραν δύο όμορφες χριστουγεννιάτικες κάρτες με ευχές που έφτιαξαν ειδικά γι’ αυτό το σκοπό, γλυκά και τρόφιμα που συγκέντρωσαν με τη βοήθεια των καθηγητριών και των γονιών τους.

Την Τρίτη 23 Δεκεμβρίου όλη η Ομάδα Αγωγής Υγείας επισκέφτηκε το Γηροκομείο Χαλκίδας. Συζήτησε με τον ιερέα του Γηροκομείου και τους ηλικιωμένους που ζουν εκεί,  προσέφερε γλυκά και τραγούδησε τα κάλαντα και άλλα γιορτινά τραγούδια, χαρίζοντας ένα χριστουγεννιάτικο και νεανικό τόνο στο χώρο.

Και με τις δύο παραπάνω δραστηριότητες οι μαθητές κατανόησαν και ένιωσαν απόλυτα ότι η αγάπη για το συνάνθρωπο, η προσφορά, η κοινωνική δράση, η συλλογική συνείδηση και  η αλληλεγγύη δίνουν νόημα και πραγματικό περιεχόμενο στη ζωή μας.

Ας γίνει το μήνυμα της Γέννησης του Χριστού η αφορμή να έρθουμε όλοι κοντά στους συνανθρώπους μας για πάντα…

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ

 

christmas-tree-street

Μια αγκαλιά ελπίδες!!!

Χριστούγεννα!!!

Η γιορτή που τροφοδοτεί τις ελπίδες όλων μας για έναν καλύτερο κόσμο, με αγάπη και αλληλεγγύη ως αντίδοτο στην αδιαφορία και την παθητικοποίηση που διακρίνει την καθημερινότητά μας.

Το 3ο Γυμνάσιο Χαλκίδας σας προσκαλεί στη χριστουγεννιάτικη γιορτή του που θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο της Περιφερειακής Ενότητας, την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014 16:30 – 20:00, για να νιώσουμε όλοι μαζί τη μαγεία, τα θαύματα, την ελπίδα.

Παραμύθια, ήθη – έθιμα, μουσικές απ’ όλο τον κόσμο, καθώς και παζάρι  που επιμελήθηκαν οι μαθητικές κοινότητες, προκειμένου να μη σβήσει η ελπίδα για τους συνανθρώπους μας που έχουν την ανάγκη του υστερήματος της ψυχής μας, για να ζεστάνει τη ζωή τους.

Σας καλούμε όλους να νιώσετε μαζί μας την αγαλλίαση που διασφαλίζει η προσφορά και η συμμετοχή.

 Καλά Χριστούγεννα!!!      

Χριστουγεννιάτικα 5

ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

Οι μαθητές των τμημάτων Α1 και Α2 του σχολείου μας ήρθαν σε επαφή με τη μουσειοσκευή του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης «Παίζοντας στην αρχαία Ελλάδα». Στόχος του συγκεκριμένου προγράμματος είναι να μάθουν τα παιδιά τις ρίζες, την προέλευση των παιχνιδιών, αλλά κυρίως να παίξουν, χρησιμοποιώντας τα αντίγραφα, το cd και το βιβλίο που περιλαμβάνονται στην Μουσειοσκευή. Τα παιδιά έδειξαν ενδιαφέρον και ενθουσιασμό, συζήτησαν και έπαιξαν με την καθηγήτριά τους, Κλεοπάτρα Μητσάκη. Στη συνέχεια ανέλαβαν να φτιάξουν τις δικές τους πλαγγόνες (χειροτεχνία).

 

DSC02156
Οι μαθητές περιεργάζονται τα αντίγραφα των παιχνιδιών
Δύο από τις δημιουργίες των μαθητών

2014-12-22 08.38.08

 

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ “ΔΙΡΦΥΣ”

Την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014, 50 παιδιά από το 3ο Γυμνάσιο Χαλκίδας συνοδευόμενα από τις καθηγήτριες: κα Καράπα, κα Κουτσούκου, κα Μητσάκη και κα Σκούρα, πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο εργοστάσιο εμφιαλώσεως «Δίρφυς», που βρίσκεται στην είσοδο του γραφικού χωριού Στενή, στους πρόποδες της οροσειράς Δίρφυς. Ο υδροφόρος ορίζοντας της περιοχής, όπου βρίσκεται η πηγή από όπου αντλείται το νερό με γεώτρηση, είναι διασφαλισμένος από οποιαδήποτε  εξωτερική επίδραση ή μόλυνση δεδομένου ότι στην περιοχή δεν υπάρχουν βιομηχανικές μονάδες και δε γίνονται εντατικές καλλιέργειες.

DSC_1073
Οι μαθητές στο χώρο της παραγωγής

Το εργοστάσιο στεγάζεται σε ένα νεόκτιστο σύγχρονο βιομηχανικό κτίριο με αρχιτεκτονική που σέβεται το φυσικό περιβάλλον και διαθέτει υπερσύγχρονο εξοπλισμό. Εκεί οι υπεύθυνοι παραγωγής με προθυμία και υπομονή ενημέρωσαν τα παιδιά και τους καθηγητές για όλη τη διαδικασία άντλησης και εμφιαλώσεως του νερού, που γίνεται με μηχανήματα υψηλής τεχνολογίας και παραγωγικότητας, χωρίς ανθρώπινη επέμβαση, με αποτέλεσμα το νερό να προσφέρεται απευθείας απ ‘ την πηγή στην κατανάλωση, όπως το δίνει η φύση.Τα παιδιά και οι καθηγήτριες έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις. Όλοι ευχαρίστησαν τους υπεύθυνους για τη φιλοξενία και την κατατοπιστική ενημέρωση και δέχτηκαν με χαρά τις συσκευασίες εμφιαλωμένου νερού που προσφέρθηκαν ως δώρα σε όλους. Στο τέλος της επίσκεψης, μαθητές και καθηγητές ξεκουράστηκαν στο πανέμορφο χωριό της Στενής.

The hour of code – Η Ωρα Κώδικα 2014 – Εκπαιδευτική Εβδομάδα Επιστήμης Υπολογιστών

Η Ώρα του Κώδικα είναι μια εισαγωγή στην επιστήμη των υπολογιστών, σχεδιασμένη να απομυθοποιήσει τον κώδικα και να δείξει ότι οποιοσδήποτε μπορεί να μάθει τα βασικά, βοηθά να καλλιεργήσει δεξιότητες επίλυσης, προβλημάτων, λογική και δημιουργικότητα. Οι μαθητές του σχολείου μας είχαν  την ευκαιρία να μάθουν σχετικά με την  επιστήμη των υπολογιστών, εργάσθηκαν πάνω σε σύγχρονα προγραμματιστικά περιβάλλοντα, έγραψαν κώδικα και κατενθουσιάστηκαν  

«Ο Ψαράς και η Ψυχή του»

DSC_1023Την Τρίτη 2-12-2014 μαθητές του 3ου Γυμνασίου Χαλκίδας παρακολούθησαν την εξαιρετική θεατρική παράσταση «Ο Ψαράς και η Ψυχή του», βασισμένη στο κλασικό αριστούργημα του Όσκαρ Ουάιλντ, σε διδασκαλία – σκηνοθεσία Αριστέας Κοντραφούρη και Σοφίας Λιάκου.

Η παράσταση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια  αφιερώματος στην Παγκόσμια και Εθνική ημέρα Ατόμων με αναπηρία στις 3 Δεκεμβρίου και παρουσιάστηκε από την Θεατρική Ομάδα Αναπηρίας ΑμεΑ του Πανευβοϊκού Συλλόγου «Άνθρωπος – Ελπίδα – Πολιτισμός».

Οι μαθητές παρακολούθησαν με μεγάλη προσοχή την αξιόλογη προσπάθεια και ήρθαν σε επαφή με το βαθύτερο νόημα του έργου. Μέσα από μια ιστορία αγάπης ανάμεσα σε έναν ψαρά και μία γοργόνα, κατανόησαν ότι η κάθε μορφής διαφορετικότητα δεν αποτελεί εμπόδιο στην αρμονική συνύπαρξη των ανθρώπων και ότι έχει μεγάλη σημασία η καλλιέργεια του εσωτερικού μας κόσμου και της ψυχής μας.

Τους μαθητές στο Θέατρο συνόδευσαν οι καθηγήτριες Καράπα Σπυριδούλα, Κρητικού Ελένη, Κουτσούκου Ελένη, Μητσάκη Κλεοπάτρα και Τσομίδου Ελένη.

314161162014489_b_psaras

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση