Αρχείο για "Δεκέμβριος, 2015"

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΞΕΝΩΝΑ ΤΗΣ ΕΠΑΨΥ

DSC03109
Την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015, οι μαθητές και οι καθηγήτριες της Ομάδας Αγωγής Υγείας του 3ου Γυμνασίου Χαλκίδας, στα πλαίσια δράσεων ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για ευαίσθητα κοινωνικά θέματα, επισκέφτηκαν τον Ξενώνα Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης της Ε.Π.Α.Ψ.Υ. (Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης Και Ψυχικής Υγείας) στη Χαλκίδα.
Ο συγκεκριμένος Ξενώνας, που ιδρύθηκε το 1994 με χρήματα του Ευρωπαϊκού Κοινοτικού Ταμείου και φιλοξενεί 8 χρόνιους ασθενείς, αγωνίζεται για την προάσπιση των δικαιωμάτων των ανθρώπων με προβλήματα ψυχικής υγείας, την ομαλή επανένταξή τους και την εξάλειψη του κοινωνικού στίγματος για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.
Η επιστημονικά υπεύθυνη, κ.Τζαφέρου Φωτεινή, ενημέρωσε την Ομάδα για την ΕΠΑΨΥ και τις δομές της, τον τρόπο λειτουργίας και σκοπό του Ξενώνα, καθώς και για τις προσπάθειες που καταβάλλει το προσωπικό του χρόνια τώρα, προκειμένου να επιτευχθεί ο σκοπός αυτός.
Παιδιά και καθηγητές γνώρισαν τον πολύ περιποιημένο και οργανωμένο από τους ίδιους τους ενοίκους χώρο του Ξενώνα, συζήτησαν μαζί τους για διάφορα θέματα, τραγούδησαν και έδωσαν υπόσχεση για μια νέα συνάντηση…
Η επίσκεψη αυτή έδωσε σε όλους  την ευκαιρία να σκεφτούν σοβαρά και να προβληματιστούν για τον κοινωνικό αποκλεισμό, τον ρατσισμό, την περιθωριοποίηση αλλά και την αγάπη, τον σεβασμό στη διαφορετικότητα, την αλληλεγγύη και την χαρά της προσφοράς στον συνάνθρωπο.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

hqdefault

Η Διευθύντρια, οι καθηγητές και οι μαθητές του 3ου Γυμνασίου Χαλκίδας σας προσκαλούν στη χριστουγεννιάτικη γιορτή του σχολείου την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ευβοίας 08:30 – 11:00.

Μετά τη γιορτή, στον ίδιο χώρο, οι μαθητές θα πραγματοποιήσουν χριστουγεννιάτικο παζάρι, τα έσοδα του οποίου θα διαθέσουν για φιλανθρωπικούς σκοπούς και για ανάγκες του σχολείου.

Top
 
Yπενθυμίζουμε ότι η μηδενική χρέωση μέσω κινητής τηλεφωνίας ισχύει μόνο για τον παρόντα ιστότοπο και για τους ιστότοπους που αναφέρονται στο δελτίο τύπου του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων.
Η προβολή περιεχομένου από άλλο ιστότοπο που έχει ενσωματωθεί στον παρόντα ιστότοπο (π.χ. video youtube) ή το άνοιγμα συνδέσμων που οδηγούν σε εξωτερικό περιεχόμενο δεν υπάγονται στη μηδενική χρέωση.
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων