Αρχική » 2017 » Δεκέμβριος

Αρχείο μηνός Δεκέμβριος 2017

European Radio Logo

Translate

Δεκέμβριος 2017
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Ιστορικό

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΑΡΕΘΟΥΣΑ

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Mονοπάτια στη φύση-από το μύθο στην επιστήμη» και με υπεύθυνες καθηγήτριες τις κυρίες Ελ. Χατζηνικολάου και Ελ. Γεωργίου, η περιβαλλοντική ομάδα του 3ου Γυμνασίου Χαλκίδας  επισκέφθηκε την Παρασκευή 7/12/2017 το διαχρονικό μουσείο Αρέθουσα. Οι μαθητές μας ξεναγήθηκαν στο χώρο του μουσείου και ενημερώθηκαν από την πολύ κατατοπιστική αρχαιολόγο κ. Kατσάλη  για θέματα που είχαν άμεση σχέση με το πρόγραμμά μας όπως ο μύθος  της Αρέθουσας αλλά και για γενικότερα θέματα όπως η ιστορία του μουσείου και τα εκθέματά του.Τα παιδιά μάς εξέπληξαν θετικά με το ενδιαφέρον που έδειξαν κατά τη διάρκεια της ξενάγησης αλλά και με τη στάση τους και τη συμπεριφορά τους μέσα στο χώρο του μουσείου.

 

Ευχές από την ομάδα ρομποτικής του σχολείου

https://www.youtube.com/watch?v=l11UbOnwLqg&feature=youtu.be

 

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΣΤΟ 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ

Την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου επισκέφθηκαν το σχολείο μας οι μαθητές του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Χαλκίδας, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας των Ατόμων με Αναπηρία.
Η 3η Δεκεμβρίου καθιερώθηκε το 1992 από τα Ηνωμένα Έθνη ως Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, με στόχο την «πλήρη συμμετοχή και ισότητα», που ορίζεται ως το δικαίωμά τους να συμμετέχουν πλήρως στη ζωή και την ανάπτυξη των κοινωνιών τους, να απολαμβάνουν συνθήκες διαβίωσης ίσες με εκείνες των άλλων πολιτών και να έχουν ίσο μερίδιο στη βελτίωση των συνθηκών που προκύπτουν από την κοινωνικο-οικονομική ανάπτυξη.
Ο στόχος της πρόσκλησης που απηύθυνε το σχολείο μας στο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Χαλκίδας ήταν να δοθεί μια ευκαιρία στους μαθητές να εστιάσουν την προσοχή τους στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ατόμων με αναπηρία.
Οι φιλοξενούμενοι μαθητές αρχικά παρακολούθησαν θεατρικό δρώμενο και θέατρο σκιών, τα οποία επιμελήθηκε η φιλόλογος κ.Σαμαρά Χρυσούλα με μαθητές της Α και Β Γυμνασίου.
Στη συνέχεια οι μαθητές της Γ Γυμνασίου, αφού παρακολούθησαν σχετική παρουσίαση και ενημερώθηκαν από τον γυμναστή του Ειδικού Σχολείου κ. Τσάπατο Στέλιο, συμμετείχαν από κοινού με τους μαθητές του Ειδικού σε αθλητικές δράσεις, παίζοντας το παιχνίδι Boccia. Μετά το τέλος των αθλητικών δραστηριοτήτων, παρακολούθησαν την ταινία «Το όνομά μου είναι Σαμ».

Τέλος, μαθητές των δύο σχολείων ζωγράφισαν με την ενθάρρυνση και καθοδήγηση της καθηγήτριας καλλιτεχνικών κ. Βάβουρα Ναταλίας ένα κοινό έργο που αντικατοπτρίζει το πνεύμα συνεργασίας και αποδοχής της ημέρας. Οι ανθρώπινες φιγούρες του έργου σχεδιάστηκαν με το περίγραμμα μαθητών και κατόπιν γέμισαν με χρώμα. Το έργο θα μοιραστεί στα δύο σχολεία, για να εκτεθεί και να θυμίζει με την παρουσία του την όμορφη μέρα που περάσαμε, τα όσα μοιραστήκαμε και τις γνωριμίες που κάναμε.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗΝ Κ.ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ!

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση