Αρχική » 2019 » Μάιος

Αρχείο μηνός Μάιος 2019

European Radio Logo

Translate

Μάιος 2019
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Ιστορικό

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ 2018-19

Την Τρίτη 28 Μαΐου  ολοκληρώθηκε η θεματική εβδομάδα για το σχολικό έτος 2018-19.Κατά τη διάρκειά της οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να προβληματιστούν  πάνω σε θέματα πρακτικά,που αφορούν την καθημερινότητά τους, αλλά και να συνειδητοποιήσουν πως οι θετικές αλλαγές στη ζωή μας ξεκινούν από την δική μας στάση απέναντι στον εαυτό μας και στους άλλους και τελικά από την αλλαγή της δικής μας νοοτροπίας.Με αυτό το σκεπτικό ξεκινήσαμε την Τετάρτη στις 22 Μαΐου από το σχολείο μας για μια μεγάλη βόλτα στην πόλη μας, με διαφορετικό προορισμό για κάθε τάξη ,κοινό όμως στόχο για όλους,να παρατηρήσουμε παραβάσεις που σημειώνονται  από ασυνεπείς οδηγούς  αλλά και δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πεζοί και περισσότερο τα άτομα με αναπηρία λόγω των πολλών κακοτεχνιών που υπάρχουν στην πόλη μας  και της  γενικότερης έλλειψης υποδομών.

 Την επόμενη μέρα είχαμε την τιμή να μας επισκεφτεί ο Μητροπολίτης Χαλκίδας Χρυσόστομος ο οποίος μίλησε στους μαθητές  της Γ Γυμνασίου σχετικά  με την έννοια του σεβασμού προς τον συνάνθρωπο.Όπως πάντα με τον γλυκύτατο λόγο του και με την ήρεμη αλλά και επιβλητική παρουσία του κατάφερε να προσεγγίσει τα παιδιά,τα προβλημάτισε,αστειεύτηκε μαζί τους και άκουσε με προσοχή και υπομονή τις δικές τους σκέψεις,διδάσκοντάς τους θα λέγαμε με τη δική του στάση, τι πραγματικά σημαίνει σεβασμός.

Την ίδια μέρα οι υπόλοιπες τάξεις παρακολούθησαν την  δικηγόρο κ. Ροδίτη  η οποία με απλό και κατανοητό τρόπο αναφέρθηκε  στα δικαιώματα των παιδιών εστιάζοντας κυρίως σε θέματα σωστής και αξιοπρεπούς συμπεριφοράς μεταξύ τους.

Η θεματική εβδομάδα έκλεισε την Τρίτη με το καθιερωμένο τα τελευταία χρόνια υγιεινό πρωινό που οργάνωσε η κ.Σταματούκου  μαζί με τα παιδιά τις δύο πρώτες ώρες ενώ στη συνέχεια οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις ψυχολόγους από το  Κέντρο Πρόληψης  Ν. Εύβοιας, κ.Ευθυμιάδου Ελένη,κ.Κίσσα Μαρία και κ.Ακριώτη Φραντζέσκα και από το «Χαμόγελο του Παιδιού»,κ.Μυλοπούλου Ιωάννα, που για άλλη μια χρονιά ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας  και κατάφεραν να ευαισθητοποιήσουν τα παιδιά είτε δουλεύοντας μαζί τους βιωματικά  πάνω στο θέμα της πρόληψης του καπνίσματος είτε μιλώντας τους για το πολύ επίκαιρο πρόβλημα του εθισμού στο διαδίκτυο.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όσους βοήθησαν στην οργάνωση και διεξαγωγή της θεματικής εβδομάδας  ανταποκρινόμενοι στην  πρόσκληση του σχολείου μας αλλά περισσότερο τους μαθητές μας οι οποίοι στην πλειοψηφία τους έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον και απέδειξαν για άλλη μια φορά με τη στάση τους πως γνωρίζουν καλά τι σημαίνουν οι έννοιες  ευγένεια και σεβασμός

                                                                                                                                              

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

Την Πέμπτη 16 Μαΐου το σχολείο μας συμμετείχε στο πλαίσιο Παρουσίασης των Σχολικών Προγραμμάτων  στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Νομαρχιακού Μεγάρου με τρία Προγράμματα που υλοποιήθηκαν από μαθητές και εκπαιδευτικούς μας την τρέχουσα σχολική χρονιά:

  1. Α Γυμνασίου: “Νερό, μια ανανεώσιμη πηγή ενέργειας” με υπεύθυνες τις καθηγήτριες Χατζηνικολάου Ελένη και Κρητικού Ελένη
  2. Β Γυμνασίου: “Περπατώντας στη φύση” με υπεύθυνους τους εκπαιδευτικούς Πέτρου Αλέξανδρο, Καλημέρη Παναγιώτα και  Αγγέλου Κωνσταντίνο.
  3. Η Ομάδα Ρομποτικής: “Ρομποτικές Διατάξεις με LegoWed02 και Lego Mindstorms Eve.3” με υπεύθυνη την εκπαιδευτικό Λουκαδάκη Σωτηρία.

Πολλά συγχαρητήρια σε μαθητές και εκπαιδευτικούς για την προσπάθειά τους και ευχές για συνέχιση των δημιουργικών πρωτοβουλιών τους την επόμενη σχολική χρονιά!

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ 7ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

Την Παρασκευή 10 Μαΐου η έκτη τάξη του 7ου Δημοτικού Χαλκίδας επισκέφτηκε το σχολείο μας στο πλαίσιο του προγράμματος “ομαλή μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο”.Η Διευθύντριά μας  μαζί  με κάποιους καθηγητές ξενάγησαν τους  μικρούς  μαθητές στους χώρους του σχολείου  και τους έδωσαν κάποιες πληροφορίες σχετικά με τη λειτουργία του.Σκοπός  αυτής της πρώτης  επαφής των παιδιών του Δημοτικού με τον χώρο στον οποίο θα μεταβούν τη νέα σχολική χρονιά είναι η  εξοικείωσή τους με αυτόν και τελικά η καλύτερη προσαρμογή τους.Τους περιμένουμε λοιπόν με χαρά τον Σεπτέμβριο. 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ

Την Τετάρτη 8 Μαΐου το σχολείο μας πραγματοποίησε την καθιερωμένη τελική ημερήσια εκδρομή του.Ο προορισμός μας για εφέτος ήταν κοντινός αλλά συνδύαζε γνώση και ψυχαγωγία.  Η αρχαία  Κόρινθος, με το κάστρο της Ακροκορίνθου να στέκεται επιβλητικό από πάνω της ,αποτελεί τόπο  μεγάλης αρχαιολογικής σημασίας αλλά και φυσικής ομορφιάς.Τα παιδιά περιηγήθηκαν στον εξωτερικό αρχαιολογικό χώρο και στο μουσείο όπου είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν μεταξύ άλλων τα εξαιρετικά ψηφιδωτά και τα επιβλητικά αγάλματα των σκλάβων.Η επόμενη στάση μας ήταν η πόλη της Κορίνθου,όπου σταματήσαμε για  καφεδάκι και παγωτό απολαμβάνοντας τη μεγάλη πλατεία με το συντριβάνι και τους φαρδείς πεζοδρόμους της πόλης.Τελικός προορισμός μας,το Λουτράκι.Εκεί χαρήκαμε πραγματικά τον περίπατο δίπλα στη θάλασσα και την καθαρή ατμόσφαιρα που σου επέτρεπε να δεις καθαρά το φάρο απέναντι,στην άκρη του βράχου, μετά τη λίμνη Βουλιαγμένης-Περαχώρας..Το απογευματάκι πια μετά το φαγητό και τις βόλτες μας πήραμε το δρόμο της επιστροφής κάνοντας μία τελευταία στάση στο εκπτωτικό χωριό στα Σπάτα.            

Η εκδρομή μας ήταν η τελευταία της σχολικής χρονιάς που διανύουμε και ήταν μια καλή ευκαιρία για τους μαθητές μας να πάρουν δυνάμεις για τη δύσκολη περίοδο των εξετάσεων αλλά και να καταλάβουν πως απαραίτητη προϋπόθεση για να περάσει κανείς καλά σε μια εκδρομή δεν είναι ο μακρινός προορισμός αλλά η θετική διάθεση του καθενός μας και φυσικά η καλή παρέα.

                                                                                                             

 

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση