Εκπαιδευτική επίσκεψη στη διοργάνωση εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων-δρω.
Την Τρίτη 28 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική εκδρομή όλου του σχολείου μας στην Πλάκα. Κάθε τάξη παρακολούθησε συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ενεργού εκμάθησης της ομάδας δρω, με στόχο να δώσουμε στους μαθητές και στις μαθήτριές μας τη δυνατότητα να εκφραστούν και να εκτονωθούν, ενεργοποιώντας τις σωματικές και πνευματικές τους ικανότητές τους. Τα προσφερόμενα προγράμματα λειτουργούν ως υποστηρικτικό βοήθημα στις ενότητες διδασκαλίας των εκπαιδευτικών, ως project εργασίας, ως εμπλουτισμός θεματικών προσεγγίσεων, ως μέσον επαφής των παιδιών με τη φύση και ευαισθητοποίησης σε έννοιες και αξίες επικοινωνίας, συνεργασίας, ομαδικότητας κ.α.
Οι μαθητές της Α΄ Γυμνασίου παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μια ημέρα στην Αρχαία Ελλάδα». Ως πολίτες της Αθήνας του 5ου π.Χ. αι. βίωσαν πτυχές της καθημερινής ζωής των αρχαίων Αθηναίων σε χώρους κατάλληλα διαμορφωμένους που αναπαριστούν την Αγορά, την Πνύκα, τον Παρθενώνα και δίνουν ευκαιρίες για εξοικείωση με την καθημερινότητα και τα μεγάλα έργα της εποχής.
Οι μαθητές της Β΄ Γυμνασίου παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Βυζαντινό ψηφιδωτό». Με κεραμικές ψηφίδες, ειδικές τανάλιες του τεχνίτη, φαντασία και συνεργασία, τα παιδιά δημιούργησαν ένα ομαδικό ψηφιδωτό έργο με βυζαντινό μοτίβο και είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν την τέχνη του ψηφιδωτού.
Οι μαθητές της Γ ΄Γυμνασίου παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Γύρω από την Ακρόπολη-Εξερευνήσεις». Ξεκινώντας από τις στήλες του Ολυμπίου Διός περιηγήθηκαν στα στενά της Πλάκας και ανηφορίζοντας προς την Ακρόπολη έλαβαν μηνύματα και αναγνώρισαν σημάδια σε ένα ζωντανό κυνήγι του χθες και του σήμερα.
Ευχαριστούμε πολύ τη διοργάνωση εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων-δρω για την ευκαιρία που πρόσφερε στους μαθητές μας για γνώση και διασκέδαση.
Οι μαθητές του 3ου Γυμνασίου Χαλκίδας στο Doc Festival
Την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017 οι μαθητές του 3ου Γυμνασίου Χαλκίδας επισκέφθηκαν το Αμφιθέατρο του Μεγάρου της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας στο πλαίσιο του 11ου Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκυμαντέρ «Doc Fest» και της νεανικής δημιουργίας. Όπως κάθε χρόνο, το επίσημο Πρόγραμμα του Φεστιβάλ, εκτός των άλλων, περιελάμβανε κι ένα ειδικά διαμορφωμένο τμήμα για νέους, με σκοπό να δώσει τη δυνατότητα στο κοινό να προβληματιστεί, να ανακαλύψει τον κόσμο του ντοκιμαντέρ μέσα από τα μάτια των νέων και ταυτόχρονα να ενδυναμώσει τη συμμετοχή τους στο χώρο του κινηματογράφου.
Οι μαθητές μας παρακολούθησαν με ενδιαφέρον τη δημιουργία του Σταμάτη Μανή, «Μια βόλτα στη Χαλκίδα» και τις «Παροιμίες» της Ιωάννας Χαλεπά.
Εκκλησιασμός- Βιωματική παρατήρηση εικόνων
Την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017 η Β΄ Γυμνασίου του σχολείου μας πραγματοποίησε εκκλησιασμό στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου.
Η αφορμή δόθηκε από το αναλυτικό πρόγραμμα του μαθήματος των Θρησκευτικών όπου εξετάστηκαν οι εικονογραφικοί κύκλοι του ναού. Η θεολόγος κ. Παπαγεωργίου Ελένη κανόνισε με τον πατέρα Αιμιλιανό τον εκκλησιασμό και την βιωματική παρατήρηση των θέσεων των εικόνων εντός του ναού. Κοντά μας παρευρέθηκαν η διευθύντρια κ Παπά Δέσποινα και οι καθηγήτριες κ. Κουτσούκου Ελένη και κ. Σαμαρά Χρυσούλα.
Οι μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας παρακολούθησαν τη Θεία Λειτουργία με ιδιαίτερη ευλάβεια και προσήλθαν σύσσωμοι στο μυστήριο της Θείας Κοινωνίας έχοντας προετοιμαστεί κατάλληλα με νηστεία. Μετά την κατάλυση της λειτουργίας ο πατέρας Αιμιλιανός έδειξε και εξήγησε τις εικόνες και τις θέσεις αυτών μέσα στο ναό αφού κατάφερε να δημιουργήσει ένα ζεστό, φιλικό και αγαπητικό κλίμα με τους μαθητές και να τους κάνει να αισθανθούν οικειότητα και να μετέχουν στη χάρη του Θεού ως μέλη του σώματος του Χριστού.
ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 17ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1973
H σχολική γιορτή για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη χαρά την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας.
Το χρονικό πλαισίωναν φωτογραφίες της εποχής και video που παρουσίαζαν την ιστορική εξέλιξη των γεγονότων ώστε οι μαθητές και οι μαθήτριες να γνωρίσουν καλύτερα, να κατανοήσουν και να εμβαθύνουν στις καταστάσεις που οδήγησαν στο ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου. Απαγγέλθηκαν ποιήματα και τραγουδήθηκαν τραγούδια που είχαν στόχο τους να λειτουργήσουν ως πρότυπο του ασυμβίβαστου αγώνα, για την υπεράσπιση του καθολικού δικαιώματος στη μόρφωση και για μια κοινωνία δημοκρατική, χωρίς διακρίσεις και εκμετάλλευση. Ιδιαίτερη τιμή αποδόθηκε στους πεσόντες του Πολυτεχνείου με ανάγνωση των ονομάτων τους και κατάθεση γαρύφαλλων στη μνήμη τους, ενώ ακουγόταν το τραγούδι του Ν. Ξυλούρη «Πώς να σωπάσω μέσα μου» με δική μας προσωπική δημιουργία video για αυτήν την παρουσίαση.
Η όλη εκδήλωση οργανώθηκε από τις καθηγήτριες κ. Παπαγεωργίου Ελένη και κ. Τεβεκέλη Δήμητρα ενώ τα τραγούδια της χορωδίας επιμελήθηκε η μουσικός του σχολείου μας κ. Βαρεξάκη Λήδα. Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τον κ. Σοφιανόπουλο Στέλιο που μας πρόσφερε οικειοθελώς τη βοήθειά του στην οργάνωση του ήχου και φυσικά όλους τους μαθητές που συμμετείχαν και μας μετέδωσαν τον παλμό της γιορτής.