Εργασίες παιδιών στο μάθημα του κ.Πολέ Ιάσονα.
Στα πλαίσια του μαθήματος των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων, οι μαθητές των τμημάτων Α4, Α5, Β1,Β2, Β3 και Β4 ασχολήθηκαν με τη θεματική ενότητα «ενδιαφέρομαι και ενεργώ – κοινωνική συναίσθηση και ευθύνη
1. Ανθρώπινα Δικαιώματα
2. Συμπερίληψη: Αλληλοσεβασμός, Διαφορετικότητα
Πιο συγκεκριμένα, το θέμα στο οποίο εργάστηκαν οι μαθητές ήταν οι έμφυλες διακρίσεις και η βία στα ΜΜΕ και την τέχνη.
Μετά από ποικίλες δραστηριότητες στην τάξη, οι μαθητές κλήθηκαν – στα πλαίσια της τελικής τους εργασίας – να δημιουργήσουν ένα ψηφιακό αποθετήριο με σχετικό υλικό, μετά από έρευνα στο διαδίκτυο.
Η εφαρμογή που χρησιμοποιήθηκε (Padlet) προσομοιάζει με ψηφιακό φελοπίνακα, στον οποίο οι μαθητές κλήθηκαν να αναρτήσουν το υλικό που βρήκαν καθώς και να βαθμολογήσουν σε μια κλίμακα από το ένα έως το πέντε και να σχολιάσουν αναρτήσεις των συμμαθητών τους.
Ο επισκέπτης του αποθετηρίου μπορεί να κάνει κλικ σε όποιο «αντικείμενο» τον ενδιαφέρει και να επισκεφτεί τον αντίστοιχο ιστότοπο, να δει την αντίστοιχη φωτογραφία ή βίντεο κλπ.
A4
https://padlet.com/Iason_Pollet/734b2hmxvtfqzx8w
A5
https://padlet.com/Iason_Pollet/myz1x1ipcqmac7m3
B1
https://padlet.com/Iason_Pollet/1nfxr2hzxm7lgtn5
B2
https://padlet.com/iasonpole/ucerph7si87pdg58
B3
https://padlet.com/iasonpole/ltxl13xj3kfi9rgt
B4
Επαφή των παιδιών με τη γραφή braille.
Συμμετοχή του σχολείου σε καλλιτεχνικό διαγωνισμό στο πλαίσιο της Ολυμπιακής Εβδομάδας.
Στο πλαίσιο της συμμετοχής του σχολείου μας στον διαγωνισμό καλλιτεχνικών δημιουργιών με τίτλο «ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ» ,η μαθήτριά μας Ντούνια Χρυσάννα συμμετείχε με το έργο «Ολυμπιακή Εκεχειρία» που βλέπετε παρακάτω.
Το έργο περιγράφει τη στιγμή της εκεχειρίας εν καιρώ πολέμου, όπου γίνεται παύση των εχθροπραξιών
μεταξύ των ελληνικών πόλεων ώστε οι αθλητές να μπορούν να ταξιδέψουν για να συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς
Αγώνες. Η ιδέα της Ολυμπιακής Εκεχειρίας είναι συνυφασμένη με τους Ολυμπιακούς Αγώνες στην αρχαία εποχή.
Οι πόλεμοι σταματούσαν όταν ξεκινούσαν οι Αγώνες. Οι πολεμιστές μετατρέπονταν σε αθλητές
αφήνοντας κατά μέρος τα όπλα και τη διχόνοια.
Στη ζωγραφιά διακρίνονται δύο αθλητές της αρχαίας Ελλάδας, με την Ολυμπιακή φλόγα ανά χείρας, να οδεύουν
προς το στάδιο. Τα όπλα τους, όπως δόρατα, περικεφαλαίες και ασπίδες, βρίσκονται στοιβαγμένα στο κάτω μέρος
της εικόνας, ενώ οι αθλητές φαίνονται να τρέχουν ανάμεσά τους, προσπερνώντας τα και διαφυλάσσοντας τη φλόγα
ώστε να την παραδώσουν με ασφάλεια στον χώρο της έναρξης των αγώνων.
Διπλή διασκέδαση: Ημερήσια εκδρομή στους Δελφούς και πάρτυ στον χώρο του σχολείου.
Ένας όμορφος τρόπος να τελειώσει μια σχολική χρονιά θα ήταν μια ωραία εκδρομή που να συνδυάζει τη γνώση με τη διασκέδαση.Άλλη μια όμορφη επιλογή επίσης θα μπορούσε να είναι η διοργάνωση ενός πάρτυ στον χώρο του σχολείου για να μπορέσουν τα παιδιά να χαλαρώσουν και να διασκεδάσουν προτού μπουν στην τελική ευθεία των εξετάσεων. Εμείς καταφέραμε φέτος να συνδυάσουμε και τα δύο.Έτσι την Παρασκευή στις 20/5 πραγματοποιήσαμε την ημερήσια εκδρομή μας με κύριο προορισμό τους Δελφούς.Τι να πρωτοπεί και τι να πρωτοδεί κανείς σ’αυτό το μέρος;το εξαιρετικό τοπίο που το απολαύσαμε την ωραιότερη εποχή του χρόνου;το πλούσιο και πολύ καλά οργανωμένο μουσείο με τα εξαίσια εκθέματα που επισκέπτονται τουρίστες απ’όλον τον κόσμο;ή τον μοναδικό αρχαιολογικό χώρο τον οποίο μάλιστα περπατήσαμε μέχρι το ψηλότερο σημείο του;Εκεί,στο στάδιο,αφού σταθήκαμε να πάρουμε μια ανάσα,ακούγοντας τις χρήσιμες πληροφορίες που μας έδωσε η γυμνάστριά μας, νιώσαμε όλοι μας ,πιστεύω,τη βαριά ιστορία που κουβαλά αυτός ο τόπος,ο τόσο μοναδικός.Δεύτερη στάση στην εκδρομή μας,το γραφικό Γαλαξίδι όπου ξεκουραστήκαμε και φάγαμε δίπλα στη θάλασσα.Στον δρόμο της επιστροφής κάναμε μια τελευταία στάση στη Λιβαδειά,για καφέ,γλυκό και περίπατο στην όμορφη περιοχή της Κρύας.Το βραδάκι πια γυρίσαμε στη βάση μας,κουρασμένοι αλλά γεμάτοι από όλα όσα βιώσαμε στην εκδρομή μας.Το Σάββατο πάλι,στις 28/5 το προαύλιο του σχολείου μας μετατράπηκε σε χώρο διασκέδασης για τα παιδιά αλλά και για εμάς αφού το δεκαπενταμελές διοργάνωσε ένα πάρτυ στο οποίο είχαμε όλοι την ευκαιρία να χορέψουμε και να διασκεδάσουμε με τη συνδρομή του κ. Σοφιανόπουλου που ήταν υπεύθυνος για τη μουσική κάλυψη της εκδήλωσης.Κάποιες μαθήτριες του σχολείου μας μάλιστα είχαν ετοιμάσει ένα χορευτικό που μας παρουσίασαν ξεσηκώνοντας το κοινό.Πρέπει να πούμε ένα μπράβο στα παιδιά του δεκαπενταμελούς που ήταν υπεύθυνα για όλη τη διοργάνωση γιατί μας έβγαλαν πραγματικά ασπροπρόσωπους με την υπευθυνότητά τους σε όλους τους τομείς.Τέλος να ευχαριστήσουμε το ζαχαροπλαστείο «Γουναρόπουλος» που για άλλη μια φορά πρόσφερε γλυκά σε όλους τους συμμετέχοντες αλλά και το αρτοποιείο “Αλμπινίσης” για την πολύ καλή προσφορά του σε αλμυρές γεύσεις. Μπράβο στα παιδιά μας και καλή επιτυχία στις εξετάσεις τους.
Έκθεση Φωτογραφιών της φωτογραφικής ομάδας του 3ου Γυμνασίου Χαλκίδας το σχολικό έτος 2021-2022
ΦΥΣΗ & ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ
Τον Οκτώβριο του 2021 μαθητές της Β’ Γυμνασίου ξεκινήσαμε να συναντιόμαστε κάθε Τρίτη μεσημέρι στο σχολείο μας συμμετέχοντας στο πρόγραμμα «Φύση και Φωτογραφία» με τους καθηγητές μας κα. Μακρή και κ. Πέτρου.
Στις 27 συνολικά συναντήσεις μας ασχοληθήκαμε με την Τέχνη της Φωτογραφίας, βλέποντας έργα φωτογράφων από όλο τον κόσμο, συζητώντας και ερμηνεύοντας τεχνικά και εικαστικά τις φωτογραφίες. Παράλληλα, εξετάζαμε πώς χρησιμοποιούνται οι φωτογραφίες για την προστασία του περιβάλλοντος, στην διαφήμιση αλλά και στην Τέχνη γενικότερα.
Βασικό στοιχείο των συναντήσεών μας ήταν εντούτοις η παρουσίαση των δικών μας φωτογραφιών που βγάζαμε τακτικά κατά την διάρκεια όλης της χρονιάς με θέματα όπως Φύση, Τοπίο και άνθρωπος, Αντανακλάσεις κ.α. και ο σχολιασμός τους από κοινού στην ομάδα μας.
Τέλος, κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, σε τέσσερεις Κυριακές και μια Τετάρτη κάναμε α. Φωτογραφικές βόλτες με ποδήλατα στην μεγάλη γέφυρα, β. Φωτογραφικό περίπατο στην περιοχή της Ξηρόβρυσης, γ. Φωτογραφική εξόρμηση στην Λιανή Άμμο, δ. Πεζοπορία στο φαράγγι της Αγάλης και τέλος επίσκεψη-ξενάγηση στο Τμήμα Ψηφιακών Τεχνών και Κινηματογράφου του ΕΚΠΑ στο ΤΕΙ Ψαχνών.
3ο Γυμνάσιο/Διάδρομος Εργαστηρίου Φυσ. Επιστημών: ΜΑΪΟΣ 2022