Αρχική » 2019 » Απρίλιος

Αρχείο μηνός Απρίλιος 2019

European Radio Logo

Translate

Απρίλιος 2019
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Ιστορικό

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΒΙΒΛΙΟΥ

Η 2η ημέρα του Απριλίου έχει καθιερωθεί να εορτάζεται παγκοσμίως ως ημέρα βιβλίου, ημέρα παιδικής  λογοτεχνίας. Στα πλαίσια του εορτασμού αυτού και με πρωτοβουλία της υπεύθυνης βιβλιοθήκης   κυρίας Λαμπρινάκου  στο σχολείο μας έγιναν 3 δράσεις.

Στις 2 Απριλίου μας επισκέφτηκε ο παλιός μας καθηγητής και υποδιευθυντής μας, φιλόλογος, λογοτέχνης, κριτικός εκδότης  κ. Νίκος Τριανταφυλλόπουλος  ο οποίος διάβασε και ανέλυσε το διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη  << Τα άνθη του γιαλού>>, στους μαθητές του Γ2 τμήματος με την παρουσία καθηγητών. Οι μαθητές και οι καθηγητές συμμετείχαν ενεργά, και η παρουσίαση έκλεισε με ενδιαφέρουσες συζητήσεις  που δημιούργησαν  όμορφα συναισθήματα.

Στις 3 Απριλίου ο κ. Χριστούλιας Πέτρος, απόφοιτος της σχολής Καλών Τεχνών, εικονογράφος παιδικού βιβλίου και δημιουργός κόμικς, επισκέφτηκε τα  τμήματα Β2 και Β4 του σχολείου μας. 

Στους μαθητές παρέθεσε τις διαφορετικές εφαρμογές της εικονογράφησης που χρησιμοποιεί στα έργα του. Ανέλυσε τη διαδικασία παραγωγής ενός εικονογραφημένου βιβλίου ή κόμικ μέσα από παραδείγματα έργων. Αποτύπωσε  τις ιδιαιτερότητες  της ελληνικής πραγματικότητας στο παιδικό βιβλίο και στο κόμικ   στην αγορά εργασίας, στο κοινό, σε συνέδρια, εκθέσεις  τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.  Ακολούθησε συζήτηση με τους μαθητές οι οποίοι επέδειξαν έντονο ενδιαφέρον στα θέματα της παρουσίασης αυτής.

 Στις 10 Απριλίου η συγγραφέας παιδικού βιβλίου κ. Γλωσσιώτη Ελένη και στα πλαίσια της ελληνικής και γαλλικής φιλαναγνωσίας επισκέφτηκε  τους μαθητές του Α2 και Α5 τμήματος. Μέσα από μια έντονα  γλαφυρή αφήγηση παρουσίασε το βιβλίο της << Ο Φύλλος>>.

Διάβασε αποσπάσματά του, ανέλυσε τους ρόλους των ωραίων  και συναρπαστικών ηρώων  του, συζήτησε με τους μαθητές. Στη συνέχεια οι μαθητές έγραψαν συνθήματα, σκέψεις, έφτιαξαν κολλάζ, ζωγραφιές που εμπνεύστηκαν από το βιβλίο, διάβασαν απόσπασμά του και στο τέλος έγραψαν περιληπτικά την ιστορία του στα γαλλικά.   

 

 

 

Joyeuses Pâques 2019

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Joyeuses Pâques 2019

Nos meilleurs vœux

les élèves de français

leur prof. Lamprinakou Elsa.

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΠΑΥΛΙΑΝΗ ΜΕ ΤΟ Κ.Π.Ε. ΣΤΥΛΙΔΑΣ – ΥΠΑΤΗΣ

Με τις Περιβαλλοντικές ομάδες των Α΄και Β΄τάξεων του σχολείου μας και στο πλαίσιο των προγραμμάτων: (α) <<Νερό, μια ανανεώσιμη πηγή ενέργειας>>, (β) <<Περπατώντας στη φύση>>, πραγματοποίησαμε εκπαιδευτική εκδρομή στην Παύλιανη της ορεινής Φθιώτιδας. Εκεί οι μαθητές συμμετείχαν στις δραστηριότητες του προγράμματος που διοργάνωσε το Κ.Π.Ε. Στυλίδας – Υπάτης με τίτλο: <<Από την υδροκίνηση μιας άλλης εποχής ………..στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας>>. Αρχικά οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με υδροκίνητες προβιομηχανικές κατασκευές και έμαθαν για τον τρόπο λειτουργίας τους στο Πάρκο Αναψυχής και Περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης της Παύλιανης. Στη συνέχεια περπάτησαν μια ώρα περίπου στο περιβαλλοντικό μονοπάτι της Οίτης κατά μήκος του ποταμού Ασωπού, γνώρισαν την χλωρίδα και έμαθαν για την πανίδα της περιοχής. Κατά την επιστροφή στο χωριό της Παύλιανης, οι μαθητές επισκέφτηκαν το Κέντρο Ενημέρωσης του Φορέα Διαχείρησης Εθνικού Δρυμού Οίτης, όπου έγινε παρουσίαση με αναφορά: (α) σε φυσικούς πόρους, κατάταξη, επεξήγηση και διαχείρηση αυτών, (β) στον τρόπο λειτουργίας υδροκίνητων προβιομηχανικών και βιομηχανικών κατασκευών, (γ) στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας σε σχέση με την κυκλοφορία του νερού (υδροηλεκτρική ενέργεια από κύματα, από θαλάσσια ρεύματα, γεωθερμική ενέργεια, (δ) σε άλλες ΑΠΕ (αιολική, ηλιακή, βιομάζα). Ακολούθησε συζήτηση όπου διατυπώθηκαν και απαντήθηκαν απορίες. Η εκδρομή μας ολοκληρώθηκε με φαγητό και ξεκούραση στο χωριό της Παύλιανης. Ευχαριστούμε πολύ τους συναδέλφους του Κ.Π.Ε. Στυλίδας – Υπάτης, που κατάφεραν να μας ενθουσιάσουν και να κρατήσουν έντονο το ενδιαφέρον μας σε όλη την διάρκεια του προγράμματος.

Οι μαθητές / τριες της Περιβαλλοντικής ομάδας της Α΄τάξης και οι υπεύθυνες καθηγήτριες: Χατζηνικολάου Ελένη και Κρητικού Ελένη.

Οι μαθητές / τριες της Περιβαλλοντικής ομάδας της Β΄τάξης και οι υπεύθυνοι καθηγητές: Πέτρου Αλέξανδρος, Αγγέλου Κωνσταντίνος και Καλημέρη Παναγιώτα.

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση