Αρχική » 2019 » Ιούνιος

Αρχείο μηνός Ιούνιος 2019

European Radio Logo

Translate

Ιούνιος 2019
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Ιστορικό

AΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ: ΝΕΡΟ, ΜΙΑ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΗ ΠΗΓΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Κατά την διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2018 – 2019 υλοποιήθηκε στο σχολείο μας, από μαθητές της Α΄ τάξης, περιβαλλοντικό πρόγραμμα με θέμα: <<Νερό, μια ανανεώσιμη πηγή ενέργειας>>.  Η επιλογή του θέματος βασίστηκε στην ιδέα πιθανής μελλοντικής  αξιοποίησης της παλιρροϊκής ενέργειας στον Πορθμό του Ευρίπου. Οι εργασίες και οι δράσεις της περιβαλλοντικής ομάδας, παρουσιάζονται σε βίντεο στην διεύθυνση:

https://www.youtube.com/watch?v=CjGvIJeY9o8&t=51s

 

 

ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΟΥ 3ΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ 6ΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΘΕΜΑ: ΤΟ ΠΟΡΤΡΑΙΤΟ ΚΑΙ Ο ΧΩΡΟΣ ΤΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ

Στην έκθεση αυτή παρουσιάζουμε κυρίως το  πορτραίτο και άλλες προπαρασκευαστικές αλλά και επακόλουθες ασκήσεις του Β’ τετραμήνου από το μάθημα των εικαστικών. Η διδασκαλία των μαθημάτων προέβλεπε το σκίτσο σαν άσκηση προετοιμασίας, μια βασική θεωρία  της μορφικής επεξεργασίας (μια κλασσική αντιμετώπιση του σχήματος μέσα από το φως) και μια δίδυμη χρωματική θεωρία. Στην συνέχεια η προσπάθεια μας προεκτάθηκε τόσο μέσα από την διδασκαλία της εκφραστικής παραμόρφωσης της φόρμας και του χρώματος που ονομάζουμε εξπρεσιονισμό,  που βέβαια συνοδεύτηκε από ιστορικά παραδείγματα του κινήματος, μαζί με κάποιες από τις επιπτώσεις του στις μέρες μας. Στο τέλος θελήσαμε να χαλαρώσουμε κάπως και να προεκτείνουμε  τις γνώσεις που αποκτήσαμε στο χώρο του περίεργου,  της γιορτής και της χαράς: στο τσίρκο και στο λούνα παρκ.

Τα παραδείγματα των ασκήσεων που έχετε μπροστά σας, δείχνουν πως μέσα στο πλαίσιο που οριοθετήσαμε, υπήρξε άπλετος χώρος για ποικιλία προσεγγίσεων. Οι μαθητές ξεδίπλωσαν τις ανησυχίες τους,  τις ονειροπολήσεις τους και το αίσθημα της κατάστασης που τους εισήγαγαν οι πλαστικές ασκήσεις, με μεγάλη πρωτοτυπία. Γι αυτό και στις επιλογές των έργων μας δεν ήμασταν απόλυτοι, μια και το κάθε έργο έχει κάτι να μας δώσει, αν το «πλησιάσουμε» με καλή διάθεση και απροκατάληπτο βλέμμα, αν θελήσουμε να μπούμε μέσα στην δική του λογική αντί να του επιβάλλουμε την δική μας. Μόνο με αυτό το άνοιγμα στην περιπέτεια, μας ανοίγει κόσμους η τέχνη. Και μια προσωπική δήλωση: ακόμα και αν ήμουν κάπως αυστηρός στις απαιτήσεις που το σχολείο έχει από τους μαθητές του, το έκανα μονάχα για την μέθεξη όσων το θέλησαν, σε ένα κόσμο με περισσότερο νόημα και αξία.

Κωνσταντίνος Αγγέλου

Σημ: Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή για όποιον θέλει να την επισκεφτεί,καθημερινά  από τις 10.00 το πρωί έως τις 12.00 το μεσημέρι μέχρι τις 30 Ιουνίου.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAME
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

ΤΕΛΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ

Παρασκευή 14-6-2019,ώρα 12.00 το βράδυ.Για άλλη μια χρονιά η γιορτή του σχολείου μας έφτασε στο τέλος της.Ήταν πολλά αυτά που  έπρεπε να χωρέσουν μέσα στο σύντομο διάστημα των δύο ωρών που διήρκεσε η γιορτή:τα προγράμματα που υλοποιήσαμε σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς,τα τραγούδια, τα χορευτικά, τα ευρηματικά στιχάκια-ποιηματάκια που ετοίμασαν τα παιδιά με την αξιοσημείωτη υποστήριξη και βοήθεια της μουσικού μας,κ. Καλημέρη, το βιντεάκι με τις φωτογραφίες που ετοιμάζουμε τα τελευταία χρόνια για τους απόφοιτους μαθητές μας της Γ’ Γυμνασίου και βέβαια οι εξαιρετικές εκθέσεις έργων που είχαν φτιάξει τα παιδιά κατά τη διάρκεια της χρονιάς στα  μαθήματα της τεχνολογίας  και των εικαστικών.Μετά το τέλος των παρουσιάσεων η γιορτή μας συνεχίστηκε στο προαύλιο του σχολείου με πολλή μουσική και χορό.Η ηχητική κάλυψη ανήκε και φέτος στον κ. Σοφιανόπουλο ο οποίος δημιούργησε με τα μηχανήματά του το κατάλληλο εορταστικό  κλίμα.  Πιστός αρωγός μας για άλλη μια χρονιά ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων εξασφάλισε φαγητό και αναψυκτικά για όλους,συγκεκριμένα με την ευγενή χορηγία της ταβέρνας “Ποσειδωνία” και του φούρνου του Καρβέλη πρόσφερε στα παιδιά σουβλάκια και ψωμί, ενώ στο τέλος της βραδιάς έκανε λαχειοφόρο με πλούσια δώρα για τα παιδιά.Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συντελεστές της γιορτής και ιδιαίτερα στον γραμματέα μας κ.Γιάννη Βασιλείου η βοήθεια του οποίου ήταν πραγματικά πολύτιμη.             Καλό καλοκαίρι.

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΓΙΟΡΤΗ 3ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ 3ΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Την Παρασκευή 14 Ιουνίου 8 μ.μ. με ιδιαίτερη χαρά σάς προσκαλούμε στην καλοκαιρινή μας γιορτή, για να αποχαιρετήσουμε όλοι μαζί, μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς, μια όμορφη σχολική χρονιά.

Η γιορτή μας θα περιλαμβάνει:

Παρουσίαση των σχολικών προγραμμάτων

Χορευτικά, τραγούδια, θεατρικό δρώμενο, με την επιμέλεια της καθηγήτριας Καλημέρη Παναγιώτας

Παρουσίαση project στο πλαίσιο του μαθήματος της τεχνολογίας

Έκθεση έργων τεχνολογίας στην Αίθουσα Τεχνολογίας 

Έκθεση έργων ζωγραφικής των μαθητών μας

Κλήρωση λαχειοφόρου αγοράς του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων

…και φυσικά φαγητό!!!

Σας περιμένουμε όλους!!!

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση