Αρχείο για "Ιανουάριος, 2020"

Επίσκεψη στην Εστία Γνώσης.

 Την Πέμπτη 23-1-2020 ολοκληρώσαμε για άλλη μια χρονιά τις καθιερωμένες επισκέψεις μας με την Γ’ Γυμνασίου στην  Εστία Γνώσης.Το πρόγραμμα που παρακολουθήσαμε  αποτελούνταν από δύο μέρη.Στο πρώτο μέρος ο κ. Αντώνης  Αντωνίου,Δρ. Αστροφυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών  μας παρουσίασε τη γέννηση,την εξέλιξη και τον θάνατο των άστρων και μας βοήθησε με τον επιστημονικό αλλά κατανοητό του λόγο να προσεγγίσουμε τους φυσικούς νόμους που διέπουν τη φύση και τη δομή τους.Τα παιδιά έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την παρουσίαση και μάλιστα αρκετές από τις  ερωτήσεις τους προς τον κ. Αντωνίου ήταν πολύ εύστοχες,όπως  μας επιβεβαίωσε και ο ίδιος.Μετά από ένα ικανοποιητικό διάλειμμα ώστε να ξεκουραστούμε και να απολαύσουμε τον καθαρό αέρα στο Κρηπίδωμα,ακολούθησε το δεύτερο μέρος στο οποίο  ο κ. Γιώργος Καρβελάς,επιμελητής ανηλίκων της Εισαγγελίας ανηλίκων Χαλκίδας συζήτησε με τους μαθητές μας έννοιες σχετικές με τον σχολικό εκφοβισμό και τον σεβασμό στη διαφορετικότητα.Η συζήτηση στράφηκε κυρίως γύρω από το ποια πρέπει να είναι η συμπεριφορά μας τόσο απέναντι στο θύτη όσο και  στο θύμα του εκφοβισμού ενώ αναζητήσαμε και την προσωπική μας ευθύνη όταν παραμένουμε απαθείς απέναντι σε περιστατικά εκφοβισμού που πέφτουν στην αντίληψή μας.Τέλος καθορίσαμε ποια πρέπει να είναι η στάση μας απέναντι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έτσι ώστε να προφυλάσσουμε τους εαυτούς μας και να μη δημοσιοποιούμε προσωπικά μας στοιχεία καθώς η πιο σοβαρή μορφή εκφοβισμού στην εποχή που ζούμε είναι το λεγόμενο cyber bullying.

                                                                                            

Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας.

 Την Πέμπτη 16-1-2020 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, προσφορά του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων  προς τον σύλλογο διδασκόντων και τους μαθητές μας. Ο τυχερός κάθε τμήματος έλαβε από ένα συμβολικό δώρο για την καλή χρονιά.Η τυχερή του συλλόγου μας για εφέτος ήταν η συνάδελφος κ. Ελένη Χαραλαμπίδου η οποία επίσης έλαβε το δώρο της μαζί με τις ευχές όλου του συλλόγου.Να ευχαριστήσουμε για άλλη μια χρονιά το σύλλογο γονέων αλλά και το ζαχαροπλαστείο του κ.Βασιλείου κηδεμόνα  του σχολείου μας, που φρόντισαν να μας γλυκάνουν με την ευγενική τους προσφορά οι πρώτοι και με τις ασύγκριτες γεύσεις του ο δεύτερος.

                                                                                 

 

 

 

 

Δράσεις ανακύκλωσης του 3ου Γυμνασίου Χαλκίδας

Στα πλαίσια του περιβαλλοντικού προγράμματος: «Προστατεύω το περιβάλλον – Ανακυκλώνω», το σχολείο μας συμμετέχει σε δυο δράσεις ανακύκλωσης, για το τρέχον σχολικό έτος:                                                                                                                    

 (α) «Ευαισθητοποιημένη ανακύκλωση»: Εθελοντική δράση του Συλλόγου Εθελοντών «ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ»……..ότι εστί Αξία Ζωής!!!, με συγκέντρωση πλαστικών καπακιών (από χυμούς, αναψυκτικά, νερό και γάλα). Ο συγκεκριμένος σύλλογος, δραστηριοποιείται σε πολύπλευρες δράσεις για τον ΑΝΘΡΩΠΟ και το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, μεταξύ αυτών είναι και αυτή που έγκειται στην προάσπιση και στήριξη των ΑΜΕΑ.                                                                                                                      

   (β) «Ανταποδοτική ανακύκλωση» 

(i) Συγκέντρωση μικρών πλαστικών μπουκαλιών νερού, προκειμένου η περιβαλλοντική ομάδα του σχολείου μας να επισκεφθεί το Πανευρωπαϊκό Πάρκο Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης του Δήμου Αγ. Αναργύρων. Για την είσοδο στο Πάρκο, απαιτείται συγκεκριμένη ποσότητα πλαστικών μπουκαλιών προς ανακύκλωση ανά μαθητή.             

(ii) Συγκέντρωση κουτιών αλουμινίου, προκειμένου η περιβαλλοντική ομάδα του σχολείου μας να επισκεφθεί το κέντρο ανακύκλωσης ΚΑΝΑΛ στο Μαρούσι.

Top
 
Yπενθυμίζουμε ότι η μηδενική χρέωση μέσω κινητής τηλεφωνίας ισχύει μόνο για τον παρόντα ιστότοπο και για τους ιστότοπους που αναφέρονται στο δελτίο τύπου του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων.
Η προβολή περιεχομένου από άλλο ιστότοπο που έχει ενσωματωθεί στον παρόντα ιστότοπο (π.χ. video youtube) ή το άνοιγμα συνδέσμων που οδηγούν σε εξωτερικό περιεχόμενο δεν υπάγονται στη μηδενική χρέωση.
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων