Αρχείο για "Μάρτιος, 2017"

ΕΚΔΡΟΜΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ «Σεξουαλική Αγωγή – Διαφυλικές Σχέσεις»

Την Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017 η Ομάδα Αγωγής Υγείας του 3ου Γυμνασίου Χαλκίδας πραγματοποιήσαμε την εκδρομή του Προγράμματος «Σεξουαλική Αγωγή- Διαφυλικές Σχέσεις» στην Αθήνα.

Αρχικά, επισκεφτήκαμε τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων (ΓΓΙΦ), που είναι αρμόδια για την προώθηση και πραγματοποίηση της νομικής και ουσιαστικής ισότητας των φύλων σε όλους τους τομείς της κοινωνικής, πολιτικής και οικονομικής ζωής και ενημερωθήκαμε με παρουσίαση αλλά και βιωματικό τρόπο για θέματα ισότητας, προκαταλήψεων και έμφυλων στερεοτύπων.

DSC03577DSC03587

DSC03599DSC03595

DSC03594

Στη συνέχεια, ήρθαμε σε επαφή με μέλη του Δικτύου για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών. Τα μέλη του δικτύου μάς υποδέχτηκαν στον χώρο Nimertis Action Art όπου τα παιδιά της Ομάδας μας συμμετείχαν σε δρώμενα και βιωματικές δράσεις σχετικές με την έμφυλη βία και την αντιμετώπισή της, που τα ενθουσίασαν.

DSC03605DSC03620

DSC03616DSC03611

DSC03621DSC03628

Η ενδιαφέρουσα εκδρομή μας έκλεισε με μια ξέγνοιαστη βόλτα στο Μοναστηράκι και στο Θησείο, όπου ξεκουραστήκαμε και απολαύσαμε τη θαυμάσια ηλιόλουστη μέρα.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΙΗΣΗΣ

ΗΜΕΡΑ ΠΟΙΗΣΗΣ

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Ολοκληρώθηκε σήμερα, Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017, η θεματική εβδομάδα στο σχολείο μας. Η σημερινή ημέρα ήταν αφιερωμένη στον σχολικό εκφοβισμό. Οι μαθητές του σχολείου, με συντονίστριες τις καθηγήτριες Καράπα Σπυριδούλα και Σκούρα Ευσταθία, ενημερώθηκαν από την ψυχολόγο του «Χαμόγελου του παιδιού» κ. Έλλη Στάμου και στη συνέχεια παρακολούθησαν διαδραστικό κινηματογράφο, με προβολή ταινίας από τον εκπαιδευτικό οργανισμό Φωτόγραμμα.

 Η Δευτέρα, 6 Μαρτίου, ήταν αφιερωμένη στην Διατροφή. Με την καθοδήγηση της καθηγήτριας Οικιακής Οικονομίας, κ. Σταματούκου Παρασκευής, μαθητές και καθηγητές ετοίμασαν και απόλαυσαν υγιεινό πρωινό και ελληνικό παραδοσιακό γεύμα.

 πρωινό που ετοίμασαν οι μαθητές τμήματος της Γ Γυμνασίου

πρωινό που ετοίμασαν οι μαθητές τμήματος της Γ Γυμνασίου

Ετοιμασία παραδοσιακού ελληνικού γεύματος στην τάξη. Η καθηγήτρια...επί το έργον...

Ετοιμασία παραδοσιακού ελληνικού γεύματος στην τάξη. Η κ. Μάλλιαρη, μαθηματικός, επί το έργον…

Τις υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας υλοποιήθηκαν από τους εκπαιδευτικούς του σχολείου βιωματικές και άλλες δράσεις, σχετικές με τους άξονες «Διατροφή, Εξαρτήσεις και Έμφυλες ταυτότητες».

τα παιδιά δουλεύουν σε ομάδες

τα παιδιά δουλεύουν σε ομάδες

σκέψεις για να συζητηθούν στην Ολομέλεια...

σκέψεις για να συζητηθούν στην Ολομέλεια…

Επιτυχώς υλοποιήθηκαν και οι πολύ ενδιαφέρουσες  συναντήσεις με τους γονείς και κηδεμόνες του σχολείου μας, οι οποίοι ενημερώθηκαν για θέματα που αφορούν τους εφήβους και την περίοδο της εφηβείας από ειδικούς επιστήμονες και εκπαιδευτικούς του 3ου Γυμνασίου.

Η κ. Σταματούκου

Η κ. Σταματούκου, καθηγήτρια Οικιακής Οικονομίας

Ο ιατρός κ. Χριστοδούλου

Ο ιατρός κ. Χριστοδούλου

Η κ. Ματσάγκα, καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής

Η κ. Ματσάγκα, καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής

Η κ. Ελευθεριάδη, ψυχολόγος

Η κ. Ελευθεριάδη, ψυχολόγος

Top
 
Yπενθυμίζουμε ότι η μηδενική χρέωση μέσω κινητής τηλεφωνίας ισχύει μόνο για τον παρόντα ιστότοπο και για τους ιστότοπους που αναφέρονται στο δελτίο τύπου του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων.
Η προβολή περιεχομένου από άλλο ιστότοπο που έχει ενσωματωθεί στον παρόντα ιστότοπο (π.χ. video youtube) ή το άνοιγμα συνδέσμων που οδηγούν σε εξωτερικό περιεχόμενο δεν υπάγονται στη μηδενική χρέωση.
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων