Αρχική » 2021 » Οκτώβριος

Αρχείο μηνός Οκτώβριος 2021

European Radio Logo

Translate

Οκτώβριος 2021
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Ιστορικό

Γιορτή 28ης Οκτωβρίου 2021

  Την Τετάρτη 27-10-2021 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας η καθιερωμένη γιορτή της 28ης Οκτωβρίου, που οργανώθηκε από τις εκπαιδευτικούς του σχολείου κ. Ευσταθία Σκούρα και κ. Συμέλα Κυρικλίδου.

  Όπως κάθε χρόνο ξεκινήσαμε με τον ορισμό του σημαιοφόρου και των παραστατών,την παράδοση της σημαίας μας και την απονομή των επαίνων στους αριστούχους της προηγούμενης χρονιάς.Σημαιοφόρος και παραστάτες συνοδευόμενοι από τη γυμνάστρια του σχολείου μας κ. Μακρή μετέβησαν στην πλατεία του αγ. Νικολάου όπου κατέθεσαν στεφάνι στη μνήμη των πεσόντων του πολέμου. Στο σχολείο μας ακολούθησε η γιορτή, η οποία έγινε μέσα στα τμήματα όπως προέβλεπε η εγκύκλιος του Υπουργείου. Οι μαθητές της Α και της Β Γυμνασίου, μέσα στις σχολικές αίθουσες, ανάγνωσαν το χρονικό της γιορτής και απήγγειλαν ποιήματα, έτσι ώστε να γνωρίσουν και να βιώσουν τα γεγονότα της επετείου του ΟΧΙ. Οι μαθητές της Γ Γυμνασίου παρακολούθησαν σε βίντεο το χρονικό της γιορτής το οποίο τους έκανε να συναισθανθούν  την αγριότητα του πολέμου και τον ανθρώπινο πόνο που προκαλεί,συζήτησαν για το νόημα της ημέρας με τους καθηγητές στις τάξεις τους , απήγγειλαν ποιήματα  και  εμπλούτισαν τις γνώσεις τους για τις περιόδους του ελληνοϊταλικού πολέμου και της Κατοχής.

Το μήνυμα της Επετείου ήταν ξεκάθαρο, η 28η Οκτωβρίου ήταν η ημέρα που η Ελλάδα είπε ΟΧΙ στην υποταγή δείχνοντας σε όλους πως όταν παλεύει κανείς με την ψυχή του, όταν αγωνίζεται για την ελευθερία του, όσο μεγάλα και αν είναι τα εμπόδια, όσες θυσίες και αν χρειαστούν, στο τέλος θα βγει νικητής.

                       

           

                                   

Συνάντηση με τους γονείς των μαθητών της Β’ Γυμνασίου

 Το απόγευμα της Τετάρτης συναντηθήκαμε στο σχολείο μας με τους γονείς των μαθητών της Β Γυμνασίου, μια συνάντηση που δεν πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη χρονιά λόγω της πανδημίας. Οι γονείς ενημερώθηκαν από τη Διευθύντρια και τον σύλλογο καθηγητών σχετικά με διάφορα ζητήματα που αφορούν τους μαθητές μας και μοιράστηκαν μαζί μας τους προβληματισμούς τους για την προσαρμογή των παιδιών τους στο σχολείο μετά από αρκετούς μήνες τηλεκπαίδευσης αλλά και την αισιοδοξία και τις ελπίδες τους για τη φετινή χρονιά.

Η συζήτηση ήταν εποικοδομητική καθώς εκφράστηκαν πολλές απόψεις που μας οδήγησαν όλους σε ένα κοινό συμπέρασμα, πως μόνο μέσα από την καλή συνεργασία όλων των μελών της σχολικής κοινότητας μπορούμε να πετύχουμε τον κοινό μας στόχο που δεν είναι άλλος από την πρόοδο των μαθητών μας.

                  

Εκλογές για την ανάδειξη δεκαπενταμελούς.

  Την Τετάρτη 20-10-2021 πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο μας οι εκλογές για την ανάδειξη του δεκαπενταμελούς συμβουλίου των μαθητών μας. Οι υποψήφιοι παρουσιάστηκαν στους συμμαθητές τους και διατύπωσαν τον κοινό τους στόχο που είναι η προσπάθεια  επίλυσης τυχόν προβλημάτων της σχολικής τους ζωής και γενικά η εξασφάλιση ενός καλού κλίματος στο σχολείο, βασισμένου σε σχέσεις αμοιβαίου σεβασμού και εμπιστοσύνης ανάμεσα σε όλα τα μέλη του. Εμείς από την πλευρά μας να συγχαρούμε τους μαθητές που εξελέγησαν στο δεκαπενταμελές και να τους ευχηθούμε να δουλεύουν πάντα με γνώμονα το καλό του συνόλου, με σύνεση αλλά και πάθος για να πετυχαίνουν τους στόχους τους.

                                 

Ωράριο λειτουργίας του σχολείου μας.



Λήψη αρχείου

Ωρολόγιο πρόγραμμα για τη Δευτέρα 18-10-2021



Λήψη αρχείου

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση