Αρχείο για "Οκτώβριος, 2017"

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

Στο πλαίσιο των καθιερωμένων εκδηλώσεων για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 πραγματοποιήθηκε  την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017  στο  Σχολείο  μας η σχολική εορτή   για  την  Εθνική Επέτειο  του  ΟΧI.
Το πρόγραμμα  περιλάμβανε, αρχικά, την  παράδοση  της  Σημαίας από τη  Διευθύντρια  κ.  Παπά, καθώς και  την  απονομή  αριστείων  και  βραβείων  στους  μαθητές  και  απόφοιτους που διακρίθηκαν για τις επιδόσεις  τους κατά  την περσινή σχολική χρονιά. Στη  συνέχεια, οι  μαθητές  του  Σχολείου μας έκαναν  αναφορά  στα  γεγονότα  της  εποχής, μέσα από την αφήγηση του χρονικού του πολέμου και τόνισαν τη  διαχρονικότητα  και  επικαιρότητα  των  μηνυμάτων της  Εθνικής Επετείου, με απαγγελία ποιημάτων και με ανάγνωση αποσπασμάτων λογοτεχνικών κειμένων. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο αντιφασιστικό μήνυμα της Γιορτής, ενώ  τονίστηκε η ανάγκη για επικράτηση  της  παγκόσμιας ειρήνης.

Η  γιορτή συνδυάστηκε με προβολή οπτικοακουστικού υλικού που συνέβαλε στο να αποδοθεί πιστά το κλίμα και το πνεύμα της εποχής. Την γιορτή πλαισίωσε η χορωδία των μαθητών του Σχολείου μας με την επιμέλεια  της καθηγήτριας Μουσικής, κας Βαρεξάκη Λήδας.

Ιδιαίτερη  συγκίνηση προκάλεσε το γεγονός ότι η γιορτή έγινε για πρώτη φορά, έπειτα από επτά χρόνια, στην καινούρια Αίθουσα Εκδηλώσεων του ανακατασκευασμένου σχολικού μας κτιρίου.

Την εκδήλωση οργάνωσαν οι καθηγήτριες κ. Παναγιώτου Αφροδίτη και κ. Σκούρα Ευσταθία.
Ευχαριστούμε τους μαθητές που συμμετείχαν στην εκδήλωση αλλά και όλους όσους συνέβαλαν καθώς και όσους την παρακολούθησαν.

Ανάγνωση πρακτικού

Ανάγνωση πρακτικού

Παράδοση σημαίας από τη Διευθύντρια του σχολείου

Παράδοση σημαίας από τη Διευθύντρια του σχολείου

 

DSC07603EIKONA 3  EIKONA 4EIKONA 4

ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ

Ενημερώνουμε τους γονείς των μαθητών που ενδιαφέρονται ότι η Αίτηση-Δήλωση Μαθημάτων της Ενισχυτικής Διδασκαλίας είναι διαθέσιμη στον παρακάτω σύνδεσμο του Υπουργείου Παιδείας:

https://www.minedu.gov.gr/publications/docs2017/%CE%A3%CF%85%CE%BD._3_%CE%91%CE%AF%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%B4%CE%AE%CE%BB%CF%89%CF%83%CE%B7_%CE%BC%CE%B1%CE%B8%CE%B7%CE%BC%CE%AC%CF%84%CF%89%CE%BD_2017-2018.doc

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΚΙΝΗΤΩΝ ΤΗΛΕΦΩΝΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Σας ενημερώνουμε ότι, σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, απαγορεύεται η χρήση κινητών τηλεφώνων στο σχολείο:

https://www.minedu.gov.gr/publications/docs2016/KINITA-ATMIA.pdf

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού 2017

CODEWEEK

 Η ευρωπαϊκή εβδομάδα του κώδικα, 7 – 22 Οκτωβρίου 2017, είναι μια πρωτοβουλία που στοχεύει να φέρει τον κώδικα και την ψηφιακή παιδεία σε όλους με ένα διασκεδαστικό και συναρπαστικό τρόπο. 

 Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού ξεκίνησε το 2013 με βασικό στόχο την προώθηση της δημιουργικότητας μέσω του προγραμματισμού και της ενίσχυσης των ψηφιακών δεξιοτήτων. Αποτελεί πρωτοβουλία ομάδας 90 εθελοντών που φέρνει την κωδικοποίηση και τον τεχνολογικό αλφαβητισμό πιο κοντά σε όλους τους πολίτες, με έναν τρόπο ελκυστικό, κατανοητό και ευχάριστο. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο επικεφαλής της ομάδας, A. Bogliolo, «από την αρχαιότητα οι άνθρωποι δημιούργησαν πολλά πράγματα από πέτρα, σίδερο, χαρτί και μολύβι, τα οποία έχουν αλλάξει τη ζωή μας, τώρα όμως ζούμε σε μια διαφορετική εποχή, όπου ο κόσμος μας βασίζεται στη χρήση Η/Υ και τον προγραμματισμού τους, ας μάθουμε λοιπόν να προγραμματίζουμε για να διαμορφώσουμε το μέλλον μας». http://www.pekap.gr/

Γιατί να μάθουμε να κωδικοποιούμε; 

coding-clubs-finlandΣήμερα ζούμε σε έναν κόσμο που έχει επηρεαστεί από την ταχεία πρόοδο της τεχνολογίας. Ο τρόπος με τον οποίο εργαζόμαστε, επικοινωνούμε, ψωνίζουμε και σκέφτομαι έχει αλλάξει δραματικά. Προκειμένου να αντιμετωπίσουμε αυτές τις ραγδαίες αλλαγές και να κατανοήσουμε τον κόσμο γύρω μας, πρέπει όχι μόνο να αναπτύξουμε την κατανόησή μας για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η τεχνολογία αλλά και να αναπτύξουμε δεξιότητες και ικανότητες που θα μας βοηθήσουν να προσαρμοστούν στη ζωή σε αυτή τη νέα εποχή .

Η μάθηση για τον κώδικα μας βοηθά να κατανοήσουμε πώς λειτουργούν τα πράγματα, να εξερευνήσουμε ιδέες και να κάνουμε πράγματα, τόσο για δουλειά όσο και για παιχνίδι. Επιπλέον, μας βοηθά να απελευθερώσουμε τη δημιουργικότητά μας και να συνεργαστούμε με υπέροχους ανθρώπους τόσο κοντά μας όσο και σε όλο τον κόσμο.

http://codeweek.eu/

4η πανελλήνια ημέρα σχολικού αθλητισμού 2017-2018: «ΑΘΛΟΥΜΑΙ –ΧΑΡΑΖΩ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ»

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά γιορτάστηκε και φέτος η πανελλήνια

ημέρα σχολικού αθλητισμού, τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017 με θέμα:

«ΑΘΛΟΥΜΑΙ –ΧΑΡΑΖΩ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ».

εικονα_αθλητικη1

Βασική επιδίωξη της ημέρας αυτής ήταν οι μαθητές και μαθήτριες που συμμετείχαν να αποκομίσουν τα ιδιαίτερα στοιχεία της ευρύτερης παιδείας που ο αθλητισμός μπορεί να προσφέρει μέσω της συμμετοχής, της προσπάθειας, του συναγωνισμού και της προσωπικής υπέρβασης.

Με την πολύτιμη βοήθεια της γυμνάστριας του σχολείου μας κ. Ματσάγκα Ευγενίας και του συλλόγου διδασκόντων πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία ενδοσχολικοί αγώνες αθλοπαιδιών, δρομικά συναγωνιστικά παιχνίδια και δράσεις μέσα στην τάξη, όπως ερωτηματολόγια, συζητήσεις και ζωγραφική.

Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τους εκπαιδευτικούς κ. Γαλανόπουλο Νίκo, κ. Πέτρου Αλέξανδρο για την πολύτιμη συμβολή τους στους αγώνες αθλοπαιδιών, καθώς και την κ. Γεωργίου Ελένη για τις ιδιαίτερες φωτογραφίες της. 

Συγκεκριμένα :

  • Τα κορίτσια της Α΄ Γυμν. συμμετείχαν σε δρομικό παιχνίδι «Βρες το θησαυρό», σε αγώνες μπάσκετ και ζωγραφική.
  • Τα αγόρια της Α Γυμν. συμμετείχαν σε αγώνες μπάσκετ και ποδοσφαίρου.
  • Τα κορίτσια της Β΄ Γυμν. συμμετείχαν στο δρομικό παιχνίδι «Οι κυνηγοί» και σε αγώνες μπάσκετ.
  • Τα αγόρια της Β΄ Γυμν. συμμετείχαν σε αγώνες μπάσκετ και ποδοσφαίρου.
  • Τα κορίτσια της Γ΄ Γυμν. συμμετείχαν σε αγώνες μπάσκετ.
  • Τα αγόρια της Γ ΄Γυμν. συμμετείχαν σε αγώνες μπάσκετ και ποδοσφαίρου.
  • Στο τέλος επιλεκτικές ομάδες αγοριών της Β΄ Γυμν. έπαιξαν ανταγωνιστικό ποδόσφαιρο με της Γ΄γυμν.

DSC07426

DSC07481

DSC07452

DSC07462

DSC07441

DSC07462

DSC07475

DSC07505

DSC07509

DSC07517

DSC07529

DSC07486

DSC07488

 

 

 

 

 

 

Ετικέτες: ,

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 3ου Γυμνασίου Χαλκίδας σας προσκαλούμε στην πρώτη ενημερωτική συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017 στις 18:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας. Ευελπιστούμε για την ανταπόκρισή σας στην πρόσκλησή μας, στο πλαίσιο της συνεργασίας μας και της εύρυθμης λειτουργίας της σχολικής μας κοινότητας.

Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 3ου Γυμνασίου Χαλκίδας

Top
 
Yπενθυμίζουμε ότι η μηδενική χρέωση μέσω κινητής τηλεφωνίας ισχύει μόνο για τον παρόντα ιστότοπο και για τους ιστότοπους που αναφέρονται στο δελτίο τύπου του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων.
Η προβολή περιεχομένου από άλλο ιστότοπο που έχει ενσωματωθεί στον παρόντα ιστότοπο (π.χ. video youtube) ή το άνοιγμα συνδέσμων που οδηγούν σε εξωτερικό περιεχόμενο δεν υπάγονται στη μηδενική χρέωση.
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων