Αρχική » 2019 » Φεβρουάριος

Αρχείο μηνός Φεβρουάριος 2019

European Radio Logo

Translate

Φεβρουάριος 2019
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728  

Ιστορικό

ΕΚΔΡΟΜΗ ΚΕΡΚΥΡΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ 13/4/2019

Μετά την προκήρυξη της εκπαιδευτικής εκδρομής στην Κέρκυρα ανοίχτηκαν την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019 στο γραφείο της Διευθύντριας, παρουσία της αντίστοιχης επιτροπής, οι προσφορές των πρακτορείων που εκδήλωσαν ενδιαφέρον.

Η επιτροπή, με ποιοτικά και οικονομικά κριτήρια, επέλεξε ομόφωνα να αναθέσει στο πρακτορείο Lokris τη διεξαγωγή της εκδρομής στο ELEA BEACH HOTEL DASSIA 4**** με κόστος ανά άτομο 179 ευρώ με ημιδιατροφή. Η προσφορά του συγκεκριμένου πρακτορείου περιλάμβανε στην τιμή αυτή, την παροχή επίσημου ξεναγού στο Αχίλλειο και σε άλλους πολιτιστικούς  χώρους  και ήταν η πληρέστερη όσον αφορά τα δικαιολογητικά που προβλέπονται από την νομοθεσία.

Οι υπόλοιπες προσφορές ήταν:

EVIORAMA-EVIA TOURS με 195 ευρώ το άτομο στο HOTEL ELEA BEACH 4****

MELEMIS TRAVEL με 196 ευρώ το άτομο στο  HOTEL CORFU DIVANI 4**** και 168 ευρώ στο HOTEL AQUALAND RESORT  4****

ΜΕΣΣΑΠΙΑ TRAVEL με 142 ευρώ το άτομο στο HOTEL BITZAN IN 3***

Το σχολείο θα δεχθεί ενστάσεις έως την Παρασκευή 1-3-2019

Η ομάδα Ρομποτικής στον Τελικό του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

Η ομάδα Ρομποτικής του σχολείου μας, η οποία αποτελείται από τους μαθητές της Γ Γυμνασίου : Χρήστο Γκάνη, Βαγγέλη Καρλή και Κωνσταντίνο Στρουμπούλη, με συντονίστρια καθηγήτρια την κα Λουκαδάκη, συμμετέχει στον  Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2019.

Την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019 έλαβε μέρος στον  Περιφερειακό Διαγωνισμό Ρομποτικής στην Λαμία και προκρίθηκε για τον Τελικό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στην Αθήνα.

Για το σχολικό έτος 2018-2019, ο Διαγωνισμός τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου.

Ο διαγωνισμός προσελκύει περισσότερους από 3000 μαθητές από όλη την Ελλάδα και αποτελεί για την εκπαιδευτική κοινότητα της χώρας ένα συναρπαστικό ταξίδι στον κόσμο της ρομποτικής και του προγραμματισμού.

Οι μαθητές μαθαίνουν:

  • ότι η μάθηση μπορεί να γίνει συναρπαστική, ειδικά όταν είναι συμμετοχική, χειροπιαστή και ομαδική
  • ότι για να επιτύχουν κάτι θα πρέπει να προσπαθήσουν (και να ξαναπροσπαθήσουν!) σκληρά, καθώς και ότι για κάθε πρόβλημα υπάρχουν περισσότερες από μία λύσεις

 

 

 

 

 

 

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ Γ’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑ ΓΝΩΣΗΣ

Η Εστία Γνώσης Χαλκίδας  στα πλαίσια της προώθησης της επιστήμης και της γνώσης, συνεχίζει και για το τρέχον σχολικό έτος 2018-2019 τις καθημερινές επιστημονικές και διδακτικές της δραστηριότητες, στο χώρο κυρίως της Αστρονομίας – Αστροφυσικής, της Πληροφορικής, των Μαθηματικών και της Φυσικής.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος οι μαθητές της Γ’ Γυμνασίου την επισκέφτηκαν προκειμένου να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα αστροφυσικής –αστρονομίας με θέμα: «Αστρικές περιπλανήσεις». Μέσα από την εξαιρετική παρουσίαση του κ. Αντώνη Αντωνίου,Δρ. Αστροφυσικής του Παν/μίου Αθηνών και Επιστημονικού Υπευθύνου της Εστίας Γνώσης, τα παιδιά πραγματοποίησαν μια διαδραστική περιήγηση στις γειτονιές των αστέρων, γνώρισαν τη «ζωή» τους, την εξέλιξή τους  και τελικά τον «θάνατό» τους και προσέγγισαν με έναν διαφορετικό τρόπο τις έννοιες και τους νόμους που διέπουν το Σύμπαν.

Λόγω της επιτυχημένης συνεργασίας της Εστίας Γνώσης με την Υπηρεσία Επιμελητών Ανηλίκων Χαλκίδας οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν  στο δεύτερο μέρος του προγράμματος τον κ. Γιώργο Καρβελά, Επιμελητή Ανηλίκων,ο οποίος με απλό και σαφή λόγο τους προβλημάτισε και τους ευαισθητοποίησε  πάνω σε θέματα που σχετίζονται με το σχολικό εκφοβισμό δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην καλλιέργεια του σεβασμού στη διαφορετικότητα μέσα από τη δημιουργία θετικών προτύπων.

Ευχαριστούμε την Εστία Γνώσης για τη μοναδική ευκαιρία που  προσφέρει κάθε χρόνο στους μαθητές να εμπλουτίζουν τις γνώσεις τους αλλά και να καλλιεργούν γενικότερα το πνεύμα και την ψυχή τους.

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση