Αρχείο για "Οκτώβριος, 2019"

ΓΙΟΡΤΗ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

Την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 3ου Γυμνασίου Χαλκίδας, μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς τίμησαν την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.Η εκδήλωσή μας ξεκίνησε με τον ορισμό των σημαιοφόρων και των παραστατών καθώς και με την παράδοση της σημαίας, ενώ ακολούθησε η απονομή αριστείων και βραβείων στους μαθητές που ξεχώρισαν με τις επιδόσεις τους την περασμένη σχολική χρονιά.Τέλος με μια ξεχωριστή και πολύ ιδιαίτερη γιορτή, με διαδραστικό χαρακτήρα, ανανεώσαμε και εμπλουτίσαμε τις γνώσεις μας για την περίοδο του ελληνοϊταλικού πολέμου, της Κατοχής και της πάλης του λαού μας ενάντια στον φασισμό. Το μήνυμα της επετείου, μήνυμα ελπίδας, τέθηκε ξεκάθαρα: μόνο ενωμένοι μπορούμε, με κοινούς αγώνες, να διακρίνουμε και να παλεύουμε τους εχθρούς  μας. Οι ήρωές μας, που αναμετρήθηκαν με το «τέρας» του φασισμού, χρειάζεται να αποτελούν για τους νεότερους πρότυπα ζωής, παραδείγματα θάρρους και αγωνιστικότητας, με οδηγό την  πίστη στο ιδανικό της ελευθερίας, της αξιοπρέπειας και των ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Στη γιορτή, την επιμέλεια της οποίας είχε η φιλόλογος του σχολείου Ελένη Γεωργίου, συμμετείχαν: ο μουσικός Παύλος Κουρμπέτης με τη χορωδία, οι εκπαιδευτικοί Ελένη Παπαγεωργίου και Κλεοπάτρα Μητσάκη και οι μαθητές του Γ1 τμήματος, τους οποίους και ευχαριστούμε ιδιαίτερα για την προσπάθεια που κατέβαλαν και τον ζήλο που επέδειξαν.

 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ.

Τη Δευτέρα 14-10-2019,στις 6.30 μ.μ. πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη τα τελευταία χρόνια ενημερωτική συνάντηση με τους γονείς των μαθητών μας στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας. Οι γονείς αρχικά ενημερώθηκαν από τη Διευθύντρια κ .Παπά Δέσποινα για θέματα σχετικά με τη λειτουργία του σχολείου,τις απουσίες των μαθητών αλλά και τον εσωτερικό σχολικό κανονισμό ενώ στη συνέχεια  το λόγο πήρε η κ. Λουκαδάκη η οποία μίλησε στους γονείς για θέματα σχετικά με το μάθημα της Πληροφορικής αλλά και για το Διαδίκτυο και την ελεγχόμενη σχέση που πρέπει να έχουν τα παιδιά με αυτό.Τέλος οι γονείς είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να συνομιλήσουν με τους καθηγητές αλλά και με εκπροσώπους του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων.

    

 

Περίπατος με μεταφορικό μέσο στην Ερέτρια.

Την Πέμπτη,10  Οκτωβρίου πραγματοποιήσαμε τον πρώτο περίπατο με μεταφορικό μέσο,όπως λέγεται,της σχολικής χρονιάς.Προορισμός μας η γειτονική μας  Ερέτρια, μια πόλη γραφική που συνδυάζει την ομορφιά της φύσης  με την αξιόλογη ιστορία της.Επισκεφτήκαμε με τους μαθητές μας το μουσείο της πόλης,το σπίτι με τα ψηφιδωτά και το αρχαίο θέατρο όπου μας περίμενε μια ευχάριστη έκπληξη.Μαθητές της Α’ τάξης του Γυμνασίου της Ερέτριας μαζί με την φιλόλογό τους  ανέλαβαν να μας ξεναγήσουν στο χώρο του θεάτρου και να μας δώσουν πολλές ιστορικές πληροφορίες για την ευρύτερη περιοχή.Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τα παιδιά και τη συνάδελφο για την πρωτοβουλία τους αυτή που αν κρίνουμε από τις εντυπώσεις των μαθητών μας είχε θετικά αποτελέσματα. Στη συνέχεια μεταφερθήκαμε στην παραλία της πόλης όπου είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τη βόλτα μας δίπλα στη θάλασσα με σύμμαχό μας τον καλό καιρό.Μεσημεράκι πια επιστρέψαμε στη Χαλκίδα χαρούμενοι και γεμάτοι όπως νιώθουμε όλοι μετά από μία όμορφη εκδρομή.

Top
 
Yπενθυμίζουμε ότι η μηδενική χρέωση μέσω κινητής τηλεφωνίας ισχύει μόνο για τον παρόντα ιστότοπο και για τους ιστότοπους που αναφέρονται στο δελτίο τύπου του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων.
Η προβολή περιεχομένου από άλλο ιστότοπο που έχει ενσωματωθεί στον παρόντα ιστότοπο (π.χ. video youtube) ή το άνοιγμα συνδέσμων που οδηγούν σε εξωτερικό περιεχόμενο δεν υπάγονται στη μηδενική χρέωση.
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων