Αρχική » Πληροφορική Γυμνασίου » Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού 2017

European Radio Logo

Translate

Απρίλιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Ιστορικό

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού 2017

CODEWEEK

 Η ευρωπαϊκή εβδομάδα του κώδικα, 7 – 22 Οκτωβρίου 2017, είναι μια πρωτοβουλία που στοχεύει να φέρει τον κώδικα και την ψηφιακή παιδεία σε όλους με ένα διασκεδαστικό και συναρπαστικό τρόπο. 

 Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού ξεκίνησε το 2013 με βασικό στόχο την προώθηση της δημιουργικότητας μέσω του προγραμματισμού και της ενίσχυσης των ψηφιακών δεξιοτήτων. Αποτελεί πρωτοβουλία ομάδας 90 εθελοντών που φέρνει την κωδικοποίηση και τον τεχνολογικό αλφαβητισμό πιο κοντά σε όλους τους πολίτες, με έναν τρόπο ελκυστικό, κατανοητό και ευχάριστο. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο επικεφαλής της ομάδας, A. Bogliolo, «από την αρχαιότητα οι άνθρωποι δημιούργησαν πολλά πράγματα από πέτρα, σίδερο, χαρτί και μολύβι, τα οποία έχουν αλλάξει τη ζωή μας, τώρα όμως ζούμε σε μια διαφορετική εποχή, όπου ο κόσμος μας βασίζεται στη χρήση Η/Υ και τον προγραμματισμού τους, ας μάθουμε λοιπόν να προγραμματίζουμε για να διαμορφώσουμε το μέλλον μας». http://www.pekap.gr/

Γιατί να μάθουμε να κωδικοποιούμε; 

coding-clubs-finlandΣήμερα ζούμε σε έναν κόσμο που έχει επηρεαστεί από την ταχεία πρόοδο της τεχνολογίας. Ο τρόπος με τον οποίο εργαζόμαστε, επικοινωνούμε, ψωνίζουμε και σκέφτομαι έχει αλλάξει δραματικά. Προκειμένου να αντιμετωπίσουμε αυτές τις ραγδαίες αλλαγές και να κατανοήσουμε τον κόσμο γύρω μας, πρέπει όχι μόνο να αναπτύξουμε την κατανόησή μας για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η τεχνολογία αλλά και να αναπτύξουμε δεξιότητες και ικανότητες που θα μας βοηθήσουν να προσαρμοστούν στη ζωή σε αυτή τη νέα εποχή .

Η μάθηση για τον κώδικα μας βοηθά να κατανοήσουμε πώς λειτουργούν τα πράγματα, να εξερευνήσουμε ιδέες και να κάνουμε πράγματα, τόσο για δουλειά όσο και για παιχνίδι. Επιπλέον, μας βοηθά να απελευθερώσουμε τη δημιουργικότητά μας και να συνεργαστούμε με υπέροχους ανθρώπους τόσο κοντά μας όσο και σε όλο τον κόσμο.

http://codeweek.eu/

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση