Αρχική » Δράσεις » Δρόμοι μετά το Γυμνάσιο

Δρόμοι μετά το Γυμνάσιο

  Με ιδιαίτερα θετική ανταπόκριση από γονείς και κηδεμόνες πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 2 Μαρτίου, στο 3ο Γυμνάσιο Χαλκίδας,  ομιλία με θέμα: «Δρόμοι μετά το Γυμνάσιο», με ομιλήτρια την κα Γεωργία Παπαχρήστου, Σύμβουλο Επαγγελματικού Προσανατολισμού.
  Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν αναλυτικά οι εκπαιδευτικές επιλογές που έχουν οι μαθητές/τριες μετά την ολοκλήρωση του Γυμνασίου, καθώς και οι εναλλακτικές διαδρομές που μπορούν να ακολουθήσουν στη συνέχεια της σχολικής τους πορείας. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα κριτήρια επιλογής, τα οποία συνδέονται με την προσωπικότητα, τις αξίες, τις δεξιότητες και τα ενδιαφέροντα κάθε παιδιού.
  Επιπλέον τονίστηκε η σημασία της ουσιαστικής και συντονισμένης στήριξης των παιδιών από γονείς, εκπαιδευτικούς και ειδικούς σε θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού, ώστε να ενισχυθεί η αυτογνωσία τους και να οδηγηθούν σε συνειδητές και υπεύθυνες εκπαιδευτικές αποφάσεις.
  Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με γόνιμο διάλογο και ανταλλαγή απόψεων, αναδεικνύοντας τη σημασία της στενής συνεργασίας σχολείου και οικογένειας στη διαμόρφωση των επόμενων βημάτων των παιδιών.
  Ευχαριστούμε θερμά την ομιλήτρια για την ουσιαστική και κατατοπιστική παρουσίασή της, καθώς και όλους τους παρευρισκόμενους για τη συμμετοχή και το ενδιαφέρον τους.

eikona Viber 2026 03 03 12 54 14 927 eikona Viber 2026 03 03 12 54 41 355