Αρχείο ημέρας 20 Απριλίου 2019

European Radio Logo

Translate

Απρίλιος 2019
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Ιστορικό

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΒΙΒΛΙΟΥ

Η 2η ημέρα του Απριλίου έχει καθιερωθεί να εορτάζεται παγκοσμίως ως ημέρα βιβλίου, ημέρα παιδικής  λογοτεχνίας. Στα πλαίσια του εορτασμού αυτού και με πρωτοβουλία της υπεύθυνης βιβλιοθήκης   κυρίας Λαμπρινάκου  στο σχολείο μας έγιναν 3 δράσεις.

Στις 2 Απριλίου μας επισκέφτηκε ο παλιός μας καθηγητής και υποδιευθυντής μας, φιλόλογος, λογοτέχνης, κριτικός εκδότης  κ. Νίκος Τριανταφυλλόπουλος  ο οποίος διάβασε και ανέλυσε το διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη  << Τα άνθη του γιαλού>>, στους μαθητές του Γ2 τμήματος με την παρουσία καθηγητών. Οι μαθητές και οι καθηγητές συμμετείχαν ενεργά, και η παρουσίαση έκλεισε με ενδιαφέρουσες συζητήσεις  που δημιούργησαν  όμορφα συναισθήματα.

Στις 3 Απριλίου ο κ. Χριστούλιας Πέτρος, απόφοιτος της σχολής Καλών Τεχνών, εικονογράφος παιδικού βιβλίου και δημιουργός κόμικς, επισκέφτηκε τα  τμήματα Β2 και Β4 του σχολείου μας. 

Στους μαθητές παρέθεσε τις διαφορετικές εφαρμογές της εικονογράφησης που χρησιμοποιεί στα έργα του. Ανέλυσε τη διαδικασία παραγωγής ενός εικονογραφημένου βιβλίου ή κόμικ μέσα από παραδείγματα έργων. Αποτύπωσε  τις ιδιαιτερότητες  της ελληνικής πραγματικότητας στο παιδικό βιβλίο και στο κόμικ   στην αγορά εργασίας, στο κοινό, σε συνέδρια, εκθέσεις  τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.  Ακολούθησε συζήτηση με τους μαθητές οι οποίοι επέδειξαν έντονο ενδιαφέρον στα θέματα της παρουσίασης αυτής.

 Στις 10 Απριλίου η συγγραφέας παιδικού βιβλίου κ. Γλωσσιώτη Ελένη και στα πλαίσια της ελληνικής και γαλλικής φιλαναγνωσίας επισκέφτηκε  τους μαθητές του Α2 και Α5 τμήματος. Μέσα από μια έντονα  γλαφυρή αφήγηση παρουσίασε το βιβλίο της << Ο Φύλλος>>.

Διάβασε αποσπάσματά του, ανέλυσε τους ρόλους των ωραίων  και συναρπαστικών ηρώων  του, συζήτησε με τους μαθητές. Στη συνέχεια οι μαθητές έγραψαν συνθήματα, σκέψεις, έφτιαξαν κολλάζ, ζωγραφιές που εμπνεύστηκαν από το βιβλίο, διάβασαν απόσπασμά του και στο τέλος έγραψαν περιληπτικά την ιστορία του στα γαλλικά.   

 

 

 

Joyeuses Pâques 2019

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Joyeuses Pâques 2019

Nos meilleurs vœux

les élèves de français

leur prof. Lamprinakou Elsa.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση