Αρχείο ημέρας 29 Μαρτίου 2019

European Radio Logo

Translate

Μάρτιος 2019
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Ιστορικό

ΓΙΟΡΤΗ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ

Την Παρασκευή 22/03/2019 πραγματοποιήθηκε για άλλη μια χρονιά με επιτυχία η σχολική εκδήλωση του 3ου Γυμνασίου Χαλκίδας, αφιερωμένη στην εθνική  επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Οι μαθητές με την καθοδήγηση των καθηγητών τους, με κέφι και ενθουσιασμό διοργάνωσαν μια πλούσια γιορτή, που περιλάμβανε παρουσίες κειμένων, χορευτικά και θεατρικό. Κατόρθωσαν έτσι να ευαισθητοποιήσουν, να συγκινήσουν και να διδάξουν το μήνυμα της γιορτής, που δεν είναι άλλο από την αγάπη για την πατρίδα και την ελευθερία καθώς και να υπενθυμίσουν σ’ εμάς το χρέος να διατηρήσουμε την ιστορική μας μνήμη ζωντανή ως εμπνευστή και καθοδηγητή μας.

 

 

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟ MABRIDA ΤΟΥ Κ. ΦΑΙΔΩΝΑ ΣΟΦΙΑΝΟΥ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΟY ΤΗΣ ΦΡΟΥΤΟΠΙΑΣ, ΣΤΟ ΚΟΡΩΠΙ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΤΙΣ 27 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019.

Υπάρχει κάτι πιο όμορφο από ένα δέντρο ελιάς; – Το άλογο είναι 33 ετών και του δίνουμε λιωμένα  λαχανικά για να μπορέσει να τα φάει. – Δεν είχαμε κούκλες και οι γονείς μας στην Κωνσταντινούπολη έφτιαχναν δικές τους και μας έλεγαν ιστορίες με αυτές. – Ακόμα και η μικρότερη τρίχα στο κεφάλι του Σόιμπλε πρέπει να είναι σωστή γιατί η κάμερα δείχνει τα πάντα στην κούκλα…

Είχε φτάσει μεσημέρι και κανείς μας, προπάντων οι μαθητές μας, δεν ήθελαν να φύγουμε πάλι για την Χαλκίδα. Ο κ. Σοφιανός μοιράστηκε μαζί μας την πορεία του από τα παιδικά μέχρι τα φοιτητικά του χρόνια, από τότε δηλαδή που ξεκίνησε να ασχολείται επαγγελματικά με το κουκλοθέατρο. Έχοντας μια από τις μεγαλύτερες συλλογές χειροποίητης κούκλας στον κόσμο είναι τα τελευταία 20 χρόνια εγκατεστημένος με την οικογένειά του σε ένα μεγάλο κτήμα- πολυχώρο στο Κορωπί με εργαστήρια, χώρους εκδηλώσεων, θέατρο κούκλας, κινηματογραφικά στούντιο, αλλά και στάβλους  για άλογα και ένα γαϊδουράκι. Το στούντιο του κ. Σοφιανού ήταν επίσης ένα από τα τρία στην Ευρώπη που συνεργάστηκαν για τη δημιουργία της υποψήφιας για όσκαρ ταινίας “Loving Vincent” (2017) με θέμα τη ζωή του Βαν Γκόνγκ.

Η ξενάγηση ωστόσο από τον ακούραστο κ. Φαίδωνα ήταν μαγικά μοναδική για έναν λόγο. Το πάθος και η αγάπη για τη φύση και τον άνθρωπο που ξεχείλιζαν κάθε στιγμή από τα μάτια του μαγνήτισαν και καθήλωσαν τους μαθητές μας και τους συνοδούς τους. Του ευχόμαστε να είναι καλά και νιώθουμε ευγνώμονες που τον γνωρίσαμε.

Οι μαθητές της περιβαλλοντικής ομάδας του 3ου Γυμνασίου Χαλκίδας και οι υπεύθυνοι καθηγητές Παναγιώτα Καλημέρη, Κωνσταντίνος Αγγέλου και Αλέξανδρος Πέτρου.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση