Αρχική » Δράσεις » ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΣΤΟ 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ

European Radio Logo

Translate

Αύγουστος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Ιστορικό

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΣΤΟ 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ

Την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου επισκέφθηκαν το σχολείο μας οι μαθητές του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Χαλκίδας, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας των Ατόμων με Αναπηρία.
Η 3η Δεκεμβρίου καθιερώθηκε το 1992 από τα Ηνωμένα Έθνη ως Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, με στόχο την «πλήρη συμμετοχή και ισότητα», που ορίζεται ως το δικαίωμά τους να συμμετέχουν πλήρως στη ζωή και την ανάπτυξη των κοινωνιών τους, να απολαμβάνουν συνθήκες διαβίωσης ίσες με εκείνες των άλλων πολιτών και να έχουν ίσο μερίδιο στη βελτίωση των συνθηκών που προκύπτουν από την κοινωνικο-οικονομική ανάπτυξη.
Ο στόχος της πρόσκλησης που απηύθυνε το σχολείο μας στο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Χαλκίδας ήταν να δοθεί μια ευκαιρία στους μαθητές να εστιάσουν την προσοχή τους στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ατόμων με αναπηρία.
Οι φιλοξενούμενοι μαθητές αρχικά παρακολούθησαν θεατρικό δρώμενο και θέατρο σκιών, τα οποία επιμελήθηκε η φιλόλογος κ.Σαμαρά Χρυσούλα με μαθητές της Α και Β Γυμνασίου.
Στη συνέχεια οι μαθητές της Γ Γυμνασίου, αφού παρακολούθησαν σχετική παρουσίαση και ενημερώθηκαν από τον γυμναστή του Ειδικού Σχολείου κ. Τσάπατο Στέλιο, συμμετείχαν από κοινού με τους μαθητές του Ειδικού σε αθλητικές δράσεις, παίζοντας το παιχνίδι Boccia. Μετά το τέλος των αθλητικών δραστηριοτήτων, παρακολούθησαν την ταινία «Το όνομά μου είναι Σαμ».

Τέλος, μαθητές των δύο σχολείων ζωγράφισαν με την ενθάρρυνση και καθοδήγηση της καθηγήτριας καλλιτεχνικών κ. Βάβουρα Ναταλίας ένα κοινό έργο που αντικατοπτρίζει το πνεύμα συνεργασίας και αποδοχής της ημέρας. Οι ανθρώπινες φιγούρες του έργου σχεδιάστηκαν με το περίγραμμα μαθητών και κατόπιν γέμισαν με χρώμα. Το έργο θα μοιραστεί στα δύο σχολεία, για να εκτεθεί και να θυμίζει με την παρουσία του την όμορφη μέρα που περάσαμε, τα όσα μοιραστήκαμε και τις γνωριμίες που κάναμε.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗΝ Κ.ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ!

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση