2018-2019

Αποχαιρετώντας το Γυμνάσιο Αντιμάχειας
Σχολικό έτος 2018-2019

Επιμέλεια Video: Ομάδα Πληροφορικής
Υπεύθυνη Καθηγήτρια: Θεοχάρη Ζωή (ΠΕ 86)

Η Ώρα του Κώδικα 2019

Δραστηριότητα με στόχο την επανάληψη εννοιών της Πληροφορικής που διδάχθηκαν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς δίχως τη χρήση υπολογιστών. Καινοτομική διδακτική πρόταση στη συνδιδασκαλία μαθημάτων Πληροφορικής, Μαθηματικών και Φυσικής Αγωγής.

Με βασικό γνώμονα τη λογική, οι μαθητές ανά τάξεις υλοποίησαν αλγορίθμους που σχετίζονται με τα κυκλώματα των ηλεκτρονικών υπολογιστών τα οποία χρησιμοποιούνται στην επεξεργασία των δεδομένων για την παραγωγή πληροφοριών. Προγραμματισμός, αρχιτεκτονική ηλεκτρονικών υπολογιστών και βασικές έννοιες Πληροφορικής συνδυάστηκαν δημιουργώντας ένα απαιτητικό κράμα γνώσεων. Παρόλ’ αυτά, οι μαθητές κατάφεραν να ανταποκριθούν με επιτυχία. Έστω κι αν κάποιες από αυτές προέκυψαν μέσα από αποτυχίες!

Η υπολογιστική σκέψη βρήκε εφαρμογή σε ένα στίβο αγωνισμάτων ενισχύοντας την ομαδικότητα, την οργάνωση και τη συνεργασία των μαθητών. Μολονότι η δραστηριότητα είχε διαγωνιστικό χαρακτήρα, η ευγενής άμιλλα επικράτησε μεταξύ των ομάδων δίνοντας την πρωτιά στη διασκέδαση!

Υπεύθυνοι Καθηγητές: Θεοχάρη Ζωή, ΠΕ 86 και Μαστόρος Πέτρος, ΠΕ 11

Περισσότερα…

 

Scratch Day 2019

Το Scratch Day είναι ένα παγκόσμιο δίκτυο εκδηλώσεων με θέμα το Scratch. Οι εκδηλώσεις αυτές συγκεντρώνουν τους νέους της παγκόσμιας κοινότητας για να μοιραστούν τα έργα τους, να ανταλλάξουν ιδέες και να μάθουν ο ένας από τον άλλον.

Το Scratch είναι μια δωρεάν online προγραμματιστική πλατφόρμα που χρησιμοποιείται στην εκπαίδευση κυρίως στο μάθημα της Πληροφορικής. Οι μαθητές διδάσκονται τις έννοιες του προγραμματισμού μέσα σε ένα ευχάριστο περιβάλλον οπτικού προγραμματισμού.

Οι μαθητές της Γ’ Γυμνασίου για μια ολόκληρη χρονιά ασχολήθηκαν με το Scratch στο μάθημα της Πληροφορικής. Διδάχθηκαν βασικές αρχές του προγραμματισμού και οι γνώσεις τους βρήκαν εφαρμογή στο Scratch με αποτέλεσμα την κατασκευή των δικών του παιχνιδιών.

Περισσότερα…