2014-2015

Διήμερο Παρουσίασης Προγραμμάτων – Διδακτικών Δραστηριοτήτων

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του Γυμνασίου Αντιμάχειας, με την σύμφωνη γνώμη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και της Μαθητικής κοινότητας, απεφάσισε να οργανώσει διήμερο παρουσίασης  Βιωματικών – Διδακτικών Δραστηριοτήτων, στις 12 και 13 Μαΐου.
Στόχοι του διημέρου:
Η ανάδειξη της εκπαιδευτικής πολιτικής του σχολείου και η αξιολόγηση της από τους φορείς της σχολικής κοινότητας.
Η ανάπτυξη της συνεργασίας με φορείς της τοπικής κοινωνίας.
Η διάχυση των γνώσεων – εμπειριών από τις βιωματικές δραστηριότητες σε όλη τη σχολική κοινότητα.

Περισσότερα…

Συναυλία μουσικών συνόλων Γυμνασίων Αντιμάχειας & Κεφάλου


Στην Κέφαλο, την Πέμπτη 2 Απριλίου 2015 στις 20.00, τα μουσικά σύνολα των δυο γυμνασίων της νησιωτικής ενδοχώρας έδωσαν συναυλία φιλανθρωπικού σκοπού στο «Αρμενάκι», στο Καμάρι, προς ενίσχυση ηθική και οικονομική δυο μαθητών της Κεφάλου που χτυπήθηκαν από την επάρατη νόσο. Συναντήθηκαν 19 οργανοπαίκτριες και οργανοπαίκτες και 55 χορωδοί από τα Γυμνάσια Αντιμάχειας και Κεφάλου, για να προσφέρουν μια εξαιρετική βραδιά στους παρευρισκομένους. 74 παιδιά, όλα μαζί με ένα συντονισμένο χτύπο στην καρδιά τους πρόσφεραν σπουδή στην ομορφιά με χαμόγελο χαράς και ελπίδας σε πείσμα του γκρίζου και του μέτριου.
Υπεύθυνος Καθηγητής Μουσικής: Ιωάννης Τοπαλίδης

Περισσότερα…

Συναυλία φιλανθρωπικού σκοπού

Περισσότερα…

Παρέλαση 25ης Μαρτίου

Περισσότερα…

Γιορτή 25ης Μαρτίου

Περισσότερα…

Προάγοντας την Στοματική Υγιεινή. Εκπαιδευτική παρέμβαση του Οδοντιατρικού Συλλόγου Δωδεκανήσου

Εκπαιδευτική – Βιωματική παρέμβαση με στόχο την προαγωγή της Στοματικής Υγιεινής και την αποφυγή νοσογόνων παραγόντων πραγματοποίησε την Τρίτη, 10 Μαρτίου ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Δωδεκανήσου, στο Γυμνάσιο Αντιμάχειας. Οι Οδοντίατροι και μέλη του συλλόγου, Ολύμπιος Σακελαρόπουλος και Ιάκωβος Φάκος, παρουσίασαν το εκπαιδευτικό υλικό, ενημέρωσαν του μαθητές για διάφορους νοσογόνους παράγοντες και συζήτησαν μαζί τους. Ο Σύλλογος Διδασκόντων του Γυμνασίου Αντιμάχειας ευχαριστεί θερμά τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Δωδεκανήσου και ιδιαίτερα τους κυρίους Σακελαρόπουλο και Φάκο για την υλοποίηση του προγράμματος.
Ευχαριστήριο Συλλόγου Διδασκόντων.

Περισσότερα…

Παρέλαση 7ης Μαρτίου

Περισσότερα…
.

Γιορτή 7ης Μαρτίου

Το Γυμνάσιο Αντιμάχειας πραγματοποίησε τη γιορτή της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου, στην αίθουσα της Αγίας Τριάδας, για τους μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου Αντιμάχειας. Προσκεκλημένος ομιλητής ο κ. Βασίλειος Χατζηβασιλείου.
Ευχαριστήριο Συλλόγου Διδασκόντων

Περισσότερα..

Προβολή γαλλικής ταινίας

Ο Σύλλογος Ελληνογαλλοφώνων Κω και Φιλελλήνων «Ιπποκρατική Φλόγα», σε συνεργασία με το Σύλλογο Διδασκόντων και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Αντιμάχειας, διοργάνωσαν παιδαγωγική εκδήλωση με προβολή της γαλλικής ταινίας «Le papillon» (Η πεταλούδα) στο χώρο του Γυμνασίου Αντιμάχειας.
Στην εκδήλωση που διοργανώθηκε για τους μαθητές της Γ΄ τάξης σχολείου η ψυχολόγος κυρία Μαρία Φρατζή συζητήσε με τους μαθητές και τους γονείς για θέματα εκπαίδευσης, παιδαγωγίας και ψυχολογίας των νέων που θα  ανέκυψαν από την ταινία.
Ευχαριστήριο Συλλόγου Διδασκόντων

Περισσότερα…

Πρόσκληση: Προβολή γαλλικής ταινίας «Le papillon»

Περισσότερα…

Τσικνοπέμπτη

Την Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015 πραγματοποιήθηκαν δραστηριότητες που στόχευαν στην αναβίωση τοπικών εθίμων και παραδόσεων. Οι δραστηριότητες έγιναν με τη συνεργασία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής, στην αυλή του σχολείου.

Περισσότερα…

Γιορτή Τριών Ιεραρχών στην Πνευματική Εστία Κω

Το σχολείο μας, σε συνεργασία με το Γυμνάσιο Κεφάλου, συμμετείχε στη γιορτή των Τριών Ιεραρχών, που πραγματοποιήθηκε στην Πνευματική Εστία Κω. Με λόγο και μουσική παρουσίασε ένα αφιέρωμα με αφορμή τη γιορτή των Γραμμάτων. Την ευθύνη της εκδήλωσης είχαν οι εκπαιδευτικοί Τοπαλίδης Ιωάννης και Ευστρατιάδου Μαρία. Ο Σύλλογος Διδασκόντων συγχαίρει τους συντελεστές(μαθητές και εκπαιδευτικούς) για την υπέροχη εκδήλωση.

Περισσότερα…

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας από το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων την Τετάρτη 21 Ιανουαρίου έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα για τους μαθητές του Γυμνασίου. Οι τυχεροί ήταν τρεις, ένας από κάθε τάξη.
Καλή Χρονιά σε όλους!

Περισσότερα…

Γιορτή Πολυτεχνείου

Περισσότερα…

Παρέλαση 28ης Οκτωβρίου

Περισσότερα…

Γιορτή 28ης Οκτωβρίου

Περισσότερα…
.

Διδακτική – Επιμορφωτική δραστηριότητα

«Η μάχη του Μαραθώνα και η σημασία της για τον δυτικό κόσμο»

Την Πέμπτη 02/10, προγραμματίστηκε η διοργάνωση Διδακτικής – Επιμορφωτικής δραστηριότητας με θέμα τη Μάχη του Μαραθώνα.
Η Δραστηριότητα αφορούσε μαθητές της Β’ Τάξης του Γυμνασίου μας καθώς και τους φιλολόγους του σχολικού συγκροτήματος.
Η Επιμορφωτική Δραστηριότητα περιλάμβανε την προβολή σχετικού ντοκιμαντέρ, την ανάρτηση φωτογραφικού υλικού που θα μας διέθεσε η 80 ΑΔΤΕΑ και διάλεξη του γνωστού ιστορικού κ. Βασιλείου Χατζηβασιλείου με θέμα «Η μάχη του Μαραθώνα και η σημασία της για τον δυτικό κόσμο».
Ομιλία

Περισσότερα…

Αγιασμός

Περισσότερα…