2014-2015

Εκπαιδευτική εκδρομή, Κάλυμνος

Την Πέμπτη 30 Απριλίου 2015 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική εκδρομή στην Κάλυμνο. Η αναχώρηση έγινε από το λιμάνι του Μαστιχαρίου. Οι μαθητές επισκέφθηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο ώστε να γνωρίσουν την ιστορία και την παράδοση της Καλύμνου. Ο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων φρόντισαν να καλύψουν μέρος των εξόδων των παιδιών, τον οποίο ευχαριστούμε.

Περισσότερα…
.

Εκπαιδευτική εκδρομή Γυαλί – Νίσυρος

Στις 24, 25 και 26 Απριλίου πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική εκδρομή της Β’ τάξης του Γυμνασίου Αντιμάχειας στην Νίσυρο και το Γυαλί. Στα πλαίσιά της οι μαθητές:
Γυαλί
Ξεναγήθηκαν στις μοναδικές στην Ελλάδα εγκαταστάσεις εξόρυξης ελαφρόπετρας, ενημερώθηκαν για την γεωλογική ιστορία της νήσου Γυαλί και την λειτουργία του ορυχείου από τον υπεύθυνο της εταιρίας LAVA Α.Ε. κ. Τασσόπουλο Ν.
Ηφαίστειο – Μουσείο Ηφαιστείου
Επισκέφτηκαν το ηφαιστειακό μουσείο στα Νικιά, όπου παρακολούθησαν προβολή ταινίας εκπαιδευτικού περιεχομένου με θέμα την ιστορία της ηφαιστειακής δραστηριότητας στην περιοχή καθώς και το ηφαίστειο της Νισύρου όπου ξεναγήθηκαν από ομάδα εργασίας συμμαθητών τους.
Παλαιόκαστρο
Επισκέφτηκαν και ξεναγήθηκαν από ομάδα εργασίας συμμαθητών τους το προϊστορικό κάστρο της Νισύρου, το οποίο είναι της Μυκηναϊκής περιόδου.
Ιαματικά Λουτρά
Επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις θερμαλισμού «Δημοτικά Λουτρά Νισύρου», «Λουτρά Παντελίδη» καθώς και τη θέση «Πηγή Ιπποκράτη» και ξεναγήθηκαν από ομάδα εργασίας συμμαθητών τους.
Αφαλάτωση
Ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις της μονάδας αφαλάτωσης θαλασσινού νερού της Νισύρου και ενημερώθηκαν για τον τρόπο λειτουργίας και τα πλεονεκτήματά του από τον υπεύθυνο του Δήμου Νισύρου και δοκίμασαν το ποιοτικό νερό που παράγεται.
Μανδράκι – Νικιά
Στον ελεύθερο χρόνο τους οι μαθητές έκαναν περιπάτους στο Μαντράκι της Νισύρου όπου προσκύνησαν στο μοναστήρι της Παναγίας Σπηλιανής και στα Νικιά, όπου και τους προσφέρθηκε γεύμα από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου.

Περισσότερα…

Καθαρισμός στο δασάκι


Περισσότερα…

Καθαρισμός παραλίας Μαστιχαρίου

Περισσότερα…

Εκπαιδευτικές επισκέψεις σε ΧΥΤΑ Κω, ΔΕΗ & Κρατικού Αερολιμένα Κω

Εκπαιδευτική επίσκεψη στον ΧΥΤΑ της Κω, πραγματοποίησαν οι μαθητές της Α΄ Γυμνασίου. Είδαν επιτόπου τι είναι ο  ΧΥΤΑ και πως η λειτουργία του προστατεύει το περιβάλλον. Επισκέφθηκαν επίσης την παρακείμενη μονάδα κινητής διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών, η οποία πρόκειται να λειτουργήσει σύντομα. Την εξαιρετική ενημέρωση έκανε ο κ. Νίκος Τσιμισίρης, υπεύθυνος για τη λειτουργία των εγκαταστάσεων. Τον ευχαριστούμε θερμά.

Οι μαθητές της Β΄Γυμνασίου επισκέφθηκαν τον Κρατικό Αερολιμένα Κω «Ιπποκράτης». Το προσωπικό εδάφους ενημέρωσε τους μαθητές παρουσιάζοντας με σειρά τα τμήματα που συνεργάζονται για την ασφαλή λειτουργία του Αερολιμένα. Το τμήμα της Πυροσβέστικής κατατόπησε τους μαθητές δίνοντας χρήσιμες συμβουλές για τον ιδιαίτερο ρόλο του. Ευχαριστούμε θερμά για τη φιλοξενία.

Εκπαιδευτική επίσκεψη στη ΔΕΗ, πραγματοποίησαν οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου την ίδια μέρα. Ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ και ενημερώθηκαν για τον τρόπολειτουργίας της από τον υπεύθυνο κ. Αδαλή, τον οποίο θα θέλαμε να τον ευχαριστήσουμε για την ιδιαίτερα κατατοπιστική παρουσίαση.

Περισσότερα…

Επίσκεψη Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Κώου & Νισύρου κ.κ. Ναθαναήλ

Περισσότερα…

Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Κω

(Ξυστό / Μεσαιωνικό Κάστρο Νερατζίας / Μαρίνα της Κω)

Η Α΄ Τάξη επισκέφτηκε το Δυτικό Αρχαιολογικό της Κω και διοργάνωσε Αναπαράσταση των Γυμνικών Αγώνων των Ασκληπιείων στο Ξυστό.

Ο εκπαιδευτικός περίπατος της Β΄ τάξης του Γυμνασίου Αντιμάχειας, πραγματοποιήθηκε στο μεσαιωνικό κάστρο της “Νεραντζιάς”. Την “ξενάγηση” ανέλαβαν οι ίδιοι οι μαθητές σε συνεργασία με τους καθηγητές συνοδούς και  το όλο εγχείρημα ήταν ενδιαφέρον, και στέφθηκε με επιτυχία.

Οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου επισκέφθηκαν την Μαρίνα της Κω στα πλαίσια της συμμετοχής της στο πρόγραμμα «Τα Λιμάνια της Ελλάδος» που συντονίζει το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δραπετσώνας. Ενημερώθηκαν από τον Πρόεδρο της Μαρίνας Α.Ε. κ. Μαραγκό Σεβαστιανό για τη λειτουργία και τις προοπτικές της επιχείρησης. Στη συνέχεια οι μαθητές ξεναγήθηκαν στα τμήματα της Μαρίνας από τον κ. Καματερό Θωμά και ενημερώθηκαν επιτόπου για τα μέτρα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης και τη λειτουργία της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης.

Περισσότερα…

Εκπαιδευτική επίσκεψη

Βιολογικός Καθαρισμός Καρδάμαινας

Την Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική διδακτική επίσκεψη της Β’ Τάξης του Γυμνασίου Αντιμάχειας στον Βιολογικό Καθαρισμό Καρδάμαινας.
Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις και ενημερώθηκαν από τον υπεύθυνο κ. Θωμά Κοντέα για τις διαδικασίες του βιολογικού καθαρισμού.

Περισσότερα…

Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Κω

Ρωμαϊκό Ωδείο / Ιερά Μητρόπολη Κω / Λιμενικό Ταμείο Κω


Τη Δευτέρα 01 Δεκεμβρίου 2014 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη στην Κω. Η Α΄ Τάξη επισκέφτηκε το Ρωμαϊκό Ωδείο. Οι μαθητές είχαν ήδη μελετήσει τον αρχιτεκτονικό τύπο και τη χρήση των αρχαίων Ωδείων και, μετά από ένα σύντομο παιχνίδι κατανόησης του χώρου, διοργάνωσαν Ραψωδικούς Αγώνες. Απήγγειλαν αποσπάσματα από την Οδύσσεια του Ομήρου με τρόπο που προσομοίαζε εκείνον των αρχαίων ραψωδών. Η δραστηριότητα ολοκληρώθηκε με το στεφάνωμα των νικητών και την απονομή ενθυμίων σε όλους τους συμμετέχοντες. Η ΄Β τάξη επισκέφθηκε την Ιερά Μητρόπολη Κω και συμμετείχε σε Βυζαντινό περίπατο με οδηγό τον Μητροπολίτη Κω & Νισύρου κ. Ναθαναήλ. Η ΄Γ τάξη επισκέφθηκε το Λιμενικό Ταμείο Κω, όπου ενημερώθηκε για τη λειτουργία του καθώς και για τις λειτουργίες του λιμανιού.

Περισσότερα…

Εκπαιδευτική εκδρομή

Θεατρική παράσταση «Οι Ηλίθιοι»

Περισσότερα…

Διδακτική επίσκεψη στο Ξενοδοχείο Δαίδαλος


Η τάξη Γ’ Γυμνασίου πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στο Ξενοδοχείο RObinson Club Daidalos στα πλαίσια του μαθήματος Σ.Ε.Π. με υπεύθυνη καθηγήτρια κα. Ρεπανά Δήμητρα.
Οι μαθητές ενημερώθηκαν από το Δ/ντή και τους υπεύθυνους των τμημάτων για την οργάνωση και τη λειτουργία της ξενοδοχειακής μονάδας.
Η διδακτική επίσκεψη είχε ως στόχους:
.τη γνωριμία των μαθητών με την κύρια οικονομική δραστηριότητα της περιοχής.
.τη βιωματική επίσκεψη στο χώρο εργασίας μέσα από ομαδοσυνεργατική δράση.
.την ανάπτυξη σχέσεων συνεργασίας με ιδιωτικούς φορείς όπως προβλέπεται με την Υ.Α. 129287/2011.

Περισσότερα…

Καθαρισμός της περιοχής «Πλάκα»

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 19/9/2014, ο καθιερωμένος πια καθαρισμός της περιοχής «Πλάκα» στην Κέφαλο, με την πρωτοβουλία του Robinson’ s club Δαίδαλος. Συμμετείχαν οι μαθητές της 6ης τάξης του Δημοτικού σχολείου Αντιμάχειας και οι μαθητές της 3ης τάξης των Γυμνασίων Αντιμάχειας και Κεφάλου. Οι διοργανωτές παρείχαν εξοπλισμό και φαγητό. Το Γυμνάσιο μας ευχαριστεί θερμά για την πρόσκληση και τη συμμετοχή και προσβλέπει σε παρόμοιες ενέργειες στο μέλλον.