2016-2017

Ειδικός έπαινος στον 8ο Διαγωνισμό Ελληνόφωνων Εκπαιδευτικών Ιστοτόπων


Η διαδικασία αξιολόγησης του 8ου Διαγωνισμού Ελληνόφωνων Εκπαιδευτικών Ιστοτόπων ολοκληρώθηκε. Το Γυμνάσιο Αντιμάχειας βραβεύτηκε με Ειδικό έπαινο κατακτώντας την 5η θέση μεταξύ των 10 Γυμνασίων της χώρας(Τελικά αποτελέσματα).
Η σελίδα School_el 2.0 υλοποιήθηκε από το Πολιτιστικό πρόγραμμα «Από Μηχανής…Τέχνη» με θεματολογία «Ψηφιακή δημιουργία».
Υπεύθυνη Καθηγήτρια: Θεοχάρη Ζωή(ΠΕ20)
Διαγωνιζόμενοι Μαθητές: Βασιλακέρης Ιωάννης, Γιάννη Ειρήνη, Θεολογίτη
Ελένη, Καθοπούλη Βασιλίνα, Κουμέντου Νικολέτα, Κωσταρέλου Γεωργία,
Κώτση Χρυσάνθη, Μήτρος Βασίλης, Μίγκο Παναγιώτης, Μπέγια Ιωάννα,
Μπονάι Ντέα, Πανούλας Ιωάννης, Παππάς Άγγελος, Πάχου Τριανταφυλλιά,
Τσιγαράς Χριστόδουλος, Τόρη Ιωάννα, Χατζημανώλης Χρήστος, Χρυσόπουλος Βαλέριος

Περισσότερα…

7ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας, Ρόδος

Το Γυμνάσιο Αντιμάχειας συμμετείχε στη διοργάνωση της Ρόδου με την ομάδα των μαθητών του Πολιτιστικού προγράμματος «Από μηχανής…Τέχνη». Στη συγκεκριμένη διοργάνωση συμμετείχαν περισσότερα από 300 μαθητές, 33 έργα, 40 εκπαιδευτικοί και 25 σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από τα Δωδεκάνησα. Την Πέμπτη 27 Απριλίου παρουσιάστηκε το ψηφιακό έργο School_el 2.0 που δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2016-2017. Οι μαθητές μέσω τηλεδιάσκεψης, στο εργαστήριο της Πληροφορικής, παρουσίασαν τόσο στους παρευρισκόμενους του 1ου ΕΚ όσο και σε κάθε επισκέπτη του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου.

Περισσότερα…

Athens Science Festival, Τεχνόπολις – Γκάζι

Η εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα έδωσε τη δυνατότητα σε μαθητές να επισκεφθούν το Athens Science Festival στο Τεχνόπολις στο Γκάζι. Οι μαθητές συμμετείχαν σε workshop ρομποτικής έχοντας την ευκαιρία να εφαρμόσουν τις γνώσεις που απέκτησαν στο μάθημα της Πληροφορικής κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Επιπλέον, επισκέφθηκαν εκθέσεις σχετικές με την Εφαρμοσμένη Πληροφορική.

8ος Διαγωνισμός Ελληνόφωνων Εκπαιδευτικών Ιστοτόπων

Η Α’ φάση της διαδικασίας αξιολόγησης, για τον 8ο Διαγωνισμό Ελληνόφωνων Εκπαιδευτικών Ιστοτόπων, ολοκληρώθηκε. Το σχολείο μας συμμετέχει με τη σελίδα apomixanistexni.wixsite.com/schoolel2 που υλοποιείται από το πολιτιστικό πρόγραμμα «Από Μηχανής…Τέχνη». Από τους 245 υποψήφιους ιστοτόπους που έλαβαν μέρος στο Διαγωνισμό, στη Β’ φάση πέρασαν οι 40 ιστότοποι. Στην κατηγορία των Γυμνασίων, προκρίθηκε και το Γυμνάσιο Αντιμάχειας μεταξύ άλλων 10 Γυμνασίων από όλη την Ελλάδα. Αποτελέσματα Β’ Φάσης Διαγωνισμού: 2017.eduwebawards.gr

 

«Η Ώρα του Κώδικα» 2016

Τι κοινό έχουν Minecraft, Frozen, Star wars και Angry Birds; Με μια πρώτη ματιά, τίποτα. Αν δούμε όμως πίσω από αυτά θα ανακαλύψουμε ότι μπορούν να γίνουν οι ήρωες παιχνιδιών!
Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά διοργανώσαμε την «Ώρα του Κώδικα»! Από τις 5 Δεκεμβρίου έως και τις 9 Δεκεμβρίου, στην ώρα του μαθήματος της Πληροφορικής, ασχοληθήκαμε με τον προγραμματισμό. Μια εβδομάδα αποκλειστικά αφιερωμένη στην Επιστήμη των Υπολογιστών.
Ήρθαμε αντιμέτωποι με προβλήματα. Αναζητήσαμε, συνεργαστήκαμε, κουραστήκαμε, διαφωνήσαμε και συμφωνήσαμε.
Φτάνοντας στο τέλος νιώσαμε ικανοποίηση για την επιτυχία να τα λύσουμε.
Όλα αυτά τα αποτυπώσαμε σε ένα Mannequin Challenge κάθε τμήμα ξεχωριστά!
Διότι ο προγραμματισμός είναι παιχνίδι!

Περισσότερα…