Scratch Day 2019

Δραστηριότητες

Το “Scratch Day” είναι ένα παγκόσμιο δίκτυο εκδηλώσεων με θέμα το Scratch. Οι εκδηλώσεις αυτές συγκεντρώνουν τους νέους της παγκόσμιας κοινότητας για να μοιραστούν τα έργα τους, να ανταλλάξουν ιδέες και να μάθουν ο ένας από τον άλλον.

Το Scratch είναι μια δωρεάν online προγραμματιστική πλατφόρμα που χρησιμοποιείται στην εκπαίδευση κυρίως στο μάθημα της Πληροφορικής. Οι μαθητές διδάσκονται τις έννοιες του προγραμματισμού μέσα σε ένα ευχάριστο περιβάλλον οπτικού προγραμματισμού.

Οι μαθητές της Γ’ Γυμνασίου για μια ολόκληρη χρονιά ασχολήθηκαν με το Scratch στο μάθημα της Πληροφορικής. Διδάχθηκαν βασικές αρχές του προγραμματισμού και οι γνώσεις τους βρήκαν εφαρμογή κατασκευάζοντας τα δικά τους παιχνίδια.

Την Παρασκευή 10 Μαΐου 2019, το Γυμνάσιο Αντιμάχειας διοργάνωσε τη δική του εκδήλωση στο “Scratch Day 2019” για τους μαθητές της Γ’ Γυμνασίου στο εργαστήριο Πληροφορικής. Οι μαθητές ανέβασαν τα παιχνίδια τους στην διαδικτυακή κοινότητα και θα διαγωνίστηκαν σε ένα blackbox challenge!

“Η τελευταία δραστηριότητα στο μάθημα της Πληροφορικής για τους μαθητές που αποχαιρετούν το Γυμνάσιο! Εύχομαι να βρίσκετε πάντα την καλύτερη δυνατή λύση σε όλα σας τα προβλήματα! Καλή συνέχεια!”
Υπεύθυνη Καθηγήτρια: Θεοχάρη Ζωή (ΠΕ86)