2016-2017

Ορχήστρα Κλασσικής Μουσικής Μουσικού Σχολείου Ρόδου

Εστουδιαντίνα της Κωακής Ενδοχώρας

Η “Εστουδιαντίνα της Κωακής Ενδοχώρας”, το μουσικό σχήμα των Γυμνασίων Ζηπαρίου και Αντιμάχειας, συνεπικουρούμενο από μαθητές των αντίστοιχων Λυκείων, υπό την ευθύνη του εκπαιδευτικού Ιωάννη Τοπαλίδη, συναντήθηκε με την “Ορχήστρα Κλασσικής και Έντεχνης Μουσικής” του Μουσικού Σχολείου Ρόδου, υπό τη διεύθυνση και μουσική διδασκαλία του μαέστρου της, εκπαιδευτικού Ευαγγέλου Μάνδηλα την Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017, στις 19.30 στο κινηματοθέατρο του ΟΡΦΕΑ στην Κω.
Παιδαγωγική ευθύνη:
Ανδρέας Μήταλας εκπαιδευτικός Πληροφορικής, M. Sc. Πληροφορικής & Παιδαγωγικών – Γυμνάσιο Ζηπαρίου,
Ιωάννης Τοπαλίδης εκπαιδευτικός Γαλλικής Φιλολογίας & Μουσικής, Μ. Α. Ορθόδοξης Θεολογίας – Γυμνάσια Αντιμάχειας & Ζηπαρίου.

Χοροεσπερίδα

Περισσότερα…

Παρέλαση 25ης Μαρτίου

Περισσότερα…

Γιορτή 25ης Μαρτίου

Περισσότερα…

Παρέλαση 7ης Μαρτίου

Περισσότερα…

Γιορτή 7ης Μαρτίου

Περισσότερα…

Τσικνοπέμπτη

H ημέρα της Τσικνοπέμπτης είναι αφιερωμένη στην παράδοση. Τις πρώτες ώρες του σχολικού ωραρίου, οι μαθητές συζήτησαν στην τάξη με τους καθηγητές τους για τις αποκριάτικες συνήθειες και τα έθιμα του τόπου μας. Στη συνέχεια μαθητές, καθηγητές και Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Αντιμάχειας τίμησαν την ημέρα μεταφέροντας το μάθημα στο προαύλιο του σχολείου. Άλλωστε, η παράδοση είναι μέρος της εκπαίδευσης των μελλοντικών γενεών! Καλές Απόκριες!

Περισσότερα…

Η γιορτή της Κρέπας – La Chandeleur

Κάθε χρόνο την ημέρα της Υπαπαντής σε κάθε σπίτι της Γαλλίας αναβιώνει το έθιμο της παρασκευής κρέπας. Οι άνθρωποι γύριζαν στον αέρα την πρώτη κρέπα με το δεξί χέρι, ενώ στο αριστερό κρατούσαν ένα νόμισμα. Έπειτα, τύλιγαν το νόμισμα μέσα στην κρέπα και τη φύλαγαν μέχρι την επόμενη χροιά για να δώσουν το χρυσό νόμισμα στον πρώτο φτωχό που θα ερχόταν στο σπίτι τους. Με αυτό τον τρόπο η οικογένεια εξασφάλιζε σίγουρα χρήματα για όλη τη χρονιά. Οι Γαλλόφωνοι μαθητές του Γυμνασίου Αντιμάχειας, με την υπεύθυνη καθηγήτρια γαλλικών κ. Δήμητρα Ρεπανά, μετέφεραν τη γαλλική κουλτούρα στην ελληνική πραγματικότητα.

Περισσότερα…

Κοπή πίτας 2017

Περισσότερα…

Εορταστική εκδήλωση Τριών Ιεραρχών

Τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου, εορτή των προστατών της παιδείας Τριών Ιεραρχών, στις 12.00 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε στην Πνευματική Εστία της Ιεράς Μητροπόλεως εορταστική εκδήλωση, την οποία παρακολούθησε μεγάλος αριθμός εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων.

Εκφωνήθηκε ομιλία σχετική με τους εορτάζοντες Αγίους και προστάτες των Ελληνικών Γραμμάτων και κατόπιν ομάδες μαθητώναπό το Γυμνάσιο Αντιμάχειας, το Γυμνάσιο Ζηπαρίου και το 1ο Γυμνάσιο Κω, υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών Βασιλικής Καλύβα και Ιωάννη Τοπαλίδη, έδωσαν τον εορταστικό τόνο της ημέρας της εκπαίδευσης με λόγο και μουσική. Ακούστηκανέντεχνα ελληνικά τραγούδια και συνάμα πεζά και ποιητικά αναγνώσματα του Νικηφόρου Βρεττάκου και της Μάρως Βαμβουνάκη.

Την εκδήλωση έκλεισε ο Σεβασμιότατος Ποιμενάρχης μας μεταφέροντας τις ευχές και τις ευλογίες του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ. κ. Βαρθολομαίου και ευχαριστώντας με εγκάρδια λόγια τον ομιλητή και όλους τους εκπαιδευτικούς για τη συνεχή προσφορά τους στα παιδιά του τόπου μας και στην πατρίδα μας.

Περισσότερα…

Παρέλαση 28ης Οκτωβρίου

Περισσότερα…

Γιορτή 28ης Οκτωβρίου

Περισσότερα…