2018-2019

Του Ασκληπιείου τα παιχνίδια

Εκπαιδευτικά παιχνίδια διοργανώθηκαν στο Ασκληπιείο για τα νεότερα μέλη του προγράμματος “Ασκληπιείου Δράσεις”. Στόχος ήταν οι μικρότεροι της ομάδας μας να ενταχθούν με βιωματικό τρόπο στις δράσεις μας, επιστρατεύοντας τις γνώσεις, τις δεξιότητες και το πνεύμα συνεργασίας τους.

Υπεύθυνοι Εκπαιδευτικοί: Παπαχρήστου Σοφία, Μαστόρος Πέτρος, Σαντής Κωνσταντίνος

Περισσότερα…

Δράσεις στο Ασκληπιείο με το ΕΕΕΕΚ Κω

Συνάντηση μαθητών του προγράμματος Ασκληπιείου Δράσεις με τους μαθητές του ΕΕΕΕΚ Κω πραγματοποιήθηκε στο Ασκληπιείο την Παρασκευή 17 Μαΐου 2019.
Θεατρικό παιχνίδι, παζλ, ζωγραφική, χορός και μουσική με χειροποίητες φλογέρες έδωσαν τον τόνο στην ημέρα, διδάσκοντας και διασκεδάζοντας ταυτόχρονα τους συμμετέχοντες.
Κυρίως, βέβαια, οι Δράσεις μας έφεραν σε ουσιαστική επαφή τους μαθητές του σχολείου μας με εκείνους του ΕΕΕΕΚ μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες.
Υπεύθυνοι Εκπαιδευτικοί: Παπαχρήστου Σοφία, Μαστόρος Πέτρος

Περισσότερα…

Το τανγκό της προσωπικής αντωνυμίας

Η Α΄ τάξη του Γυμνασίου μας μαθαίνει τις προσωπικές αντωνυμίες συνδυάζοντας τα αρχαία ελληνικά με τη μουσική, το τραγούδι, το θεατρικό παιχνίδι και το χορό.
Σύνθεση: Κατερίνα Φωτεινάκη (Tango mnémotechnique)
Διδασκαλία Αρχαίων Ελληνικών: Παπαχρήστου Σοφία
Διδασκαλία Χορού: Μαστόρος Πέτρος

Erasmus Δράσεις στο Ασκληπιείο

Το Erasmus + KA2 είναι ένα ευρωπαϊκό διετές πρόγραμμα ανταλλαγών μεταξύ σχολείων διαφορετικών χωρών, στο οποίο συμμετέχει η χώρα μας και συγκεκριμένα το 1ο Δημοτικό Σχολείο Κω ως συντονιστική μονάδα. Σκοπός του προγράμματος είναι να βελτιώσει τις δεξιότητες όλων των μαθητών μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες, δίνοντας έμφαση στην παράδοση και τον πολιτισμό κάθε συμμετέχουσας χώρας. Την εβδομάδα 22-26 Οκτωβρίου 2018 μαθητές κι εκπαιδευτικοί από πέντε διαφορετικές χώρες (Ιταλία, Ισπανία, Σλοβενία, Λιθουανία, Βουλγαρία) πραγματοποίησαν την πρώτη συνάντηση του προγράμματος στην Κω.

Περισσότερα…

Ξεναγώντας το ΕΠΑΛ

Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα Ασκληπιείου Δράσεις υποδέχτηκαν την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου τους μαθητές της Α΄ Τάξης του ΕΠΑΛ Κω στο Ασκληπιείο, για να τους παρουσιάσουν τον αρχαιολογικό χώρο. Τα παιδιά του ΕΠΑΛ παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την ξενάγηση και στο τέλος δώρισαν στους ξεναγούς τους αντικείμενα που είχαν κατασκευάσει με θέμα το Ασκληπιείο και τον Ιπποκράτη, ως αναμνηστικό της δημιουργικής συνάντησης των δύο σχολείων.

Περισσότερα…