2017-2018

Έπαινος για «Το Πείραμα του Ερατοσθένη»

στο Γυμνάσιο Αντιμάχειας

Έπαινος για την συμμετοχή των μαθητών και εκπαιδευτικών του Γυμνασίου Αντιμάχειας στην δράση με τίτλο: «Το Πείραμα του Ερατοσθένη για τον Υπολογισμό της Ακτίνας της Γης», που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 20 Μαρτίου 2018, ημέρα της Εαρινής Ισημερίας, και διοργανώθηκε από τα Ε.Κ.Φ.Ε. Σερρών, Λακωνίας, Πιερίας, Κω και Θεσπρωτίας με την υποστήριξη του ΥΠ.Π.Ε.Π.Θ, σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και την ΠΑΝ.Ε.Κ.Φ.Ε..

Περισσότερα…

Ημέρα Εορτασμού του Έτους Μαθηματικών 2018 /

«Το πείραμα του Ερατοσθένη για τον υπολογισμό της ακτίνας της Γης»

Την Τρίτη 20 Μαρτίου 2018, ημέρα της Εαρινής Ισημερίας το σχολείο μας συμμετείχε στη δράση που διοργανώθηκε από τα Ε.Κ.Φ.Ε. Σερρών, Λακωνίας, Πιερίας, Κω και Θεσπρωτίας σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και έδωσε την ευκαιρία σε μαθητές από σχολεία όλης της Ελλάδας να υπολογίσουν την περιφέρεια της Γης επαναλαμβάνοντας το διάσημο πείραμα του αρχαίου Έλληνα μαθηματικού, αστρονόμου και φιλοσόφου Ερατοσθένη.

Περισσότερα…

ΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ με θέμα την

«Αξιοποίηση του θεάτρου στη διδασκαλία  των Φυσικών Επιστημών»

Την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε στο Γυμνάσιο Αντιμάχειας επιμορφωτική συνάντηση των εκπαιδευτικών του κλάδου ΠΕ04 της νήσου Κω, με ευθύνη του Σχολικού Συμβούλου Δωδεκανήσου κλάδου ΠΕ04-Φυσικών κ. Ορφανού Στέλιου και τη συμμετοχή του υπεύθυνου ΕΚΦΕ ΚΩ κ. Γιάννη Παπαδάκη. Τους εκπαιδευτικούς χαιρέτησε ο Διευθυντής,   κ. Ιωάννης Κρητικός, και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε δειγματική διδασκαλία από την εκπαιδευτικό του Σχολείου μας κ. Αγγελική Πίδουλα, με τίτλο «Από τον περιοδικό πίνακα του Μεντελέγιεφ στον σύγχρονο περιοδικό  πίνακα» και θέμα την «Αξιοποίηση του θεάτρου στη διδασκαλία των Φυσικών Επιστημών».

Περισσότερα…