2015-2016

Στο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίας Μεσσήνης η Θεατρική Ομάδα Γυμνασίου & Λυκείου Αντιμάχειας

Η Θεατρική Ομάδα Γυμνασίου & Λυκείου Αντιμάχειας εκπροσώπησε την Κω και τα Δωδεκάνησα στο 5ο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος που διεξήχθη από τις 13 έως τις 20 Απριλίου. Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από το Δήμο Μεσσήνης και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας. Συμμετέχουν μαθητικές και φοιτητικές θεατρικές ομάδες από την Ελλάδα και το εξωτερικό κατόπιν επιλογής, οι οποίες παρουσιάζουν αρχαία ελληνικά και λατινικά δράματα. Οι παραστάσεις διεξάγονται στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης και πιο συγκεκριμένα στο  Εκκλησιαστήριο του Ασκληπιείου Μεσσήνης.
Η Θεατρική Ομάδα Γυμνασίου & Λυκείου Αντιμάχειας επιλέχτηκε να συμμετάσχει με την παράσταση “Όρνιθες” του Αριστοφάνη. Η παράσταση δόθηκε τη Δευτέρα 18 Απριλίου. Το Εκκλησιαστήριο ήταν κατάμεστο με τον αριθμό των θεατών να ξεπερνά τα 500 άτομα, καθώς παρακολούθησαν σχολεία όλων των βαθμίδων αλλά και μεμονωμένοι επισκέπτες. Οι μαθητές της Θεατρικής Ομάδας έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και εντυπωσίασαν. Παρουσίασαν μία παράσταση με ρυθμό, ένταση και συντονισμό καθηλώνοντας τους θεατές όλων των ηλικιών με το λόγο, την κίνηση και τις υποκριτικές τους ικανότητες. Απέσπασαν θερμότατο χειροκρότημα και εγκάρδια συγχαρητήρια για τη δουλειά τους.
Το Φεστιβάλ έδωσε τη δυνατότητα στη Θεατρική Ομάδα  να παρουσιάσει τη δουλειά της έξω από τα όρια του νησιού μας σε ένα διαφορετικό και απαιτητικό κοινό. Παράλληλα, ήταν μία ευκαιρία να ταξιδέψει σε ένα άλλο τόπο, να γνωρίσει ένα σημαντικό αρχαιολογικό χώρο και να έρθει σε επαφή με άλλες ομάδες, με τις οποίες μοιράζεται την αγάπη για το θέατρο και την αγωνία της παράστασης. Μαθητές και καθηγητές εργάστηκαν με ομαδικό πνεύμα και με την αίσθηση ότι εκπροσωπούν τον τόπο μας και κατάφεραν να δώσουν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα.
Περισσότερα…

Πρωτιά μαθητή σε αθλητικό αγώνισμα

Την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016, πραγματοποιήθηκε η ΄Β φάση του Σχολικού Πρωταθλήματος Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου στη Ρόδο, στο στάδιο Καλλιπάτειρα. Ο μαθητής – αθλητής Διακοστεφανής Σέργιος κατέκτησε την πρώτη θέση στους Αγώνες Δρόμου επί ανωμάλου εδάφους(3.000 μ.)με χρόνο 12′ 25». Συγχαρητήρια τόσο στον μαθητή του σχολείου μας που επάξια εκπροσώπησε το σχολείο μας όσο και στον καθηγητή Φυσικής Αγωγής κ. Μαστόρο Πέτρο.
Ευχόμαστε να συνεχίσει έτσι, κατακτώντας όλους τους αγώνες που έχει να αντιμετωπίσει στη ζωή του!

Περισσότερα…

Πρόκριση μαθητή σε αθλητικούς αγώνες

Ο Σέργιος Διακοστεφανής, αθλητής του σχολείου μας, κατέκτησε την 1η θέση στην Ά φάση των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων Δρόμου σε ανώμαλο έδαφος(3.000μ.) και προκρίθηκε για τη ΄Β Φάση που θα λάβει χώρα στο Δ.Α.Κ. Καλλιπάτειρα της Ρόδου.
Συγχαρητήρια τόσο στον μαθητή του σχολείου μας όσο και στον καθηγητή Φυσικής Αγωγής κ. Μαστόρο Πέτρο.
Ευχόμαστε καλή συνέχεια!

Περισσότερα…