2012-2013

Εκδρομή στο Ασκληπιείο, Κως


Οι μαθητές του σχολείου μας πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο του Ασκληπιείου την Παρασκευή 5 Απριλίου.  Η επίσκεψη διοργανώθηκε στα πλαίσια του ομώνυμου Πολιτιστικού Προγράμματος που υλοποιείται στο Γυμνάσιο  την τρέχουσα σχολική χρονιά 2012-2013.
Μετά από σχετική προετοιμασία, οι μαθητές πήραν μέρος σε ποικίλες δραστηριότητες που διοργανώθηκαν, με στόχο τη βιωματική προσέγγιση του αρχαιολογικού χώρου και της ιστορίας του νησιού .
Η επίσκεψη ξεκίνησε με ξενάγηση των μαθητών στο χώρο. Μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου ανέλαβαν με ιδιαίτερη επιτυχία το ρόλο του ξεναγού, ενώ υπήρξε και ξενόγλωσση ξενάγηση για Ολλανδούς μαθητές που φιλοξενούνται αυτές τις μέρες στο νησί μας στο πλαίσιο προγράμματος ανταλλαγή.
Στη συνέχεια διοργανώθηκε παιχνίδι «Κρυμμένου θησαυρού» στο χώρο. Οι μαθητές προσπαθούσαν με βάση τους γρίφους που τους δίνονταν να εντοπίσουν συγκεκριμένα  σημεία του χώρου, να απαντήσουν σε ερωτήσεις και να κερδίσουν πόντους. Τα παιδιά ενεργοποιήθηκαν, έτρεξαν στο χώρο, διασκέδασαν και συναγωνίστηκαν. Στη  νικήτρια ομάδα απονεμήθηκαν σχετικές βεβαιώσεις.
Η ημέρα έκλεισε με την  Τελετή Απαγγελίας του Ιπποκρατικού Όρκου που  παρουσιάστηκε  από το Σύλλογο ΧΟΡΟΚΩΣ. Στην τελετή συμμετείχαν μαθητές του σχολείου, οι οποίοι είχαν προετοιμαστεί κατάλληλα   στο πλαίσιο   των εκπαιδευτικών δράσεων του ΧΟΡΟΚΩΣ  για τη διάδοση του Ιπποκρατικού Όρκου . Με αυτόν τον τρόπο τους δόθηκε η ευκαιρία να έρθουν σε άμεση βιωματική επαφή με την πολιτισμική τους κληρονομιά.
Η επίσκεψη αυτή  απέδειξε ότι οι μαθητές  ενεργοποιούνται και έχουν διάθεση συμμετοχής, όταν τους δοθούν τα κατάλληλα ερεθίσματα, με αποτελέσματα ιδιαίτερα ικανοποιητικά και ενθαρρυντικά.

Περισσότερα…

Ενημέρωση για το πρόγραμμα «Αειφόρο Αιγαίο»

Διαγωνισμός φωτογραφίας

Η κ. Ευαγγελία Αγαπίου, σύνδεσμός μας για το διαγωνισμό φωτογραφίας στο πρόγραμμα «Αειφόρο Αιγαίο», επισκέφθηκε το σχολείο μας. Οι συμμετέχοντες μαθητές ενημερώθηκαν για το «Αειφόρο Αιγαίο», συζήτησαν για την έννοια της αειφορίας στο ανθρωπογενές περιβάλλον του τόπου τους ώστε να μπορέσουν μέσα από το φωτογραφικό τους φακό να αποτυπώσουν «τι τους αρέσει και τι δεν τους αρέσει»…

Υπεύθυνη Καθηγήτρια: Θεοχάρη Ζωή(ΠΕ 20)

Περισσότερα…

Συνάντηση με τον κ. Γεώργιο Λαζάρου

Τα παιδιά που συμμετέχουν στα πολιτιστικά προγράμματα του Γυμνασίου Αντιμάχειας, “Χοροδιδασκαλείο”(Υπεύθυνος προγράμματος: Πέτρος Μαστόρος), “Από μηχανής … Τέχνη”(Υπεύθυνη προγράμματος: Θεοχάρη Ζωή) και “Ήχος και Φως”(Υπεύθυνος προγράμματος: Άκις Κλειδόπουλος) είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν τον κ. Γεώργιο Λαζάρου, προσκεκλημένο του Συλλόγου ΧΟΡΟΚΩΣ για ένα διήμερο σεμινάριο στην Κέφαλο. Το Σάββατο πρωί στην αίθουσα χορού του ΧΟΡΟΚΩΣ στην Αντιμάχεια, οι μαθητές πήραν συνέντευξη από τον κ. Λαζάρου. Οι ερωτήσεις αφορούσαν στη θέση του δασκάλου και στη διδασκαλία του χορού. Επίσης, ζήτησαν τη γνώμη του για το αν είναι σκόπιμο να ξεκινά η εκμάθηση πρώτα από τους τοπικούς χορούς και μετά να επεκτείνεται σε χορούς άλλων περιοχών. Τέλος, ζήτησαν τις συμβουλές του για τον τρόπο με τον οποίο διεξάγεται μια λαογραφική έρευνα. Η συνάντηση έκλεισε με τοπικούς χορούς στο προαύλιο του Παραδοσιακού Σπιτιού της Αντιμάχειας.

Μαθητές και καθηγήτες ευχαριστούν θερμά τον κ. Λαζάρου για τις πολύτιμες συμβουλές και τις ενδιαφέρουσες απόψεις που μοιράστηκε μαζί τους.

Περισσότερα…

«Γερμανικά σε κίνηση»

Τα «Γερμανικά σε κίνηση» έκαναν στάση στο Γυμνάσιό μας και μαθητές πήραν μέρος στα παιχνίδια του, με θέμα τον γερμανικό πολιτισμό και τη γλώσσα του.
Είναι ένα εγκεκριμένο πρόγραμμα από το Υπουργείο Παιδείας και οργανώνεται από το Goethe της Θεσσαλονίκης.
Γερμανικά σε κίνηση

«Το Glossomobil Tour σου συστήνει τη Γερμανία και τα Γερμανικά!

Ποιος είπε πως για να μάθεις μια ξένη γλώσσα απαιτούνται εξετάσεις και πτυχία; Ποιος είπε πως για να γνωρίσεις τον πολιτισμό μιας χώρας πρέπει να ταξιδέψεις στο εξωτερικό; Το πρόγραμμα «Γερμανικά σε κίνηση» χωράει ολόκληρη τη γερμανική γλώσσα και τη γερμανική κουλτούρα σ’ ένα αυτοκίνητο και τη φέρνει σε σένα!

Περισσότερα…