2017-2018

Ασκληπιείου Δράσεις 2018

Μια ακόμα χρονιά για το πρόγραμμά μας  ολοκληρώθηκε με την τελική μας εκδήλωση. Μια εκδήλωση που κατάφερε να φέρει τους μαθητές του Γυμνασίου Αντιμάχειας σε βιωματική επαφή με την ιστορία του τόπου τους.
Χώρος: Ασκληπιείο Κω
Δράσεις: Ξενάγηση – Παιχνίδια – Τελετή Απαγγελίας Ιπποκρατικού Όρκου
Υπεύθυνοι Καθηγητές: Παπαχρήστου Σοφία, Μαστόρος Πέτρος, Παξινού Θεοδώρα
Διευθυντής Γυμνασίου: Ιωάννης Π. Κρητικός
Ευχαριστούμε τους:
– Σύλλογο ΧοροΚώς για τη διοργάνωση της Τελετής Απαγγελίας του Όρκου και την εκπαίδευση των μαθητών μας που την παρουσίασαν
– Συνεσίου Ζαχαρία για την πολύτιμη βοήθειά του στις κατασκευές μας

Περισσότερα…

Οι μαθητές διδάσκουν Ιστορία

Μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου διδάσκουν την Επανάσταση του 1821 στα τμήματα της Α΄ Τάξης του σχολείου μας.
Με αφορμή τον εορτασμό της εθνικής μας επετείου, εφαρμόσαμε την αλληλοδιδακτική μέθοδο και τα αποτελέσματα ήταν θετικά για διδάσκοντες και διδασκομένους.
Υπεύθυνη καθηγήτρια: Παπαχρήστου Σοφία

Περισσότερα…

Το Παιχνίδι της Τροφής

Ένα εκπαιδευτικό παιχνίδι με θέμα τη διατροφή στον ελλαδικό χώρο από την Εποχή των Παγετώνων ως την Ύστερη Αρχαιότητα διοργανώθηκε για τους μαθητές της Α΄ Γυμνασίου στο πλαίσιο της Θεματικής Εβδομάδας 2018.
Αφού μελέτησαν το θέμα της αρχαίας ελληνικής διατροφής μέσω επιλεγμένου εκπαιδευτικού υλικού, οι μαθητές χωρίστηκαν σε ομάδες και συναγωνίστηκαν, για να αναδείξουν τους νικητές. Μ’ αυτόν τον τρόπο η μελέτη ενός ιστορικού θέματος έγινε πιο ενδιαφέρουσα και διασκεδαστική.

.

Όταν η Χάλκη συνάντησε την Αντιμάχεια

Μαθητές από δύο νησιά των Δωδεκανήσων συναντήθηκαν, συνυπήρξαν σε κοινές δράσεις κι έδωσαν την υπόσχεση για μια συνεργασία που μόλις ξεκίνησε…

Οι μαθητές του Γυμνασίου Λ.Τ. Χάλκης συνάντησαν τους μαθητές των προγραμμάτων “Θεατρική Ομάδα” και “Ασκληπιείου Δράσεις” της Αντιμάχειας στα πλαίσια εκπαιδευτικής εκδρομής που πραγματοποίησαν στο νησί της Κω για ένα διήμερο γεμάτο δραστηριότητες.

Περισσότερα…

Αρχαία Αλάσαρνα

Η αρχαιολόγος και πρώην Έφορος Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου κα. Χριστοπούλου Βασιλική επισκέφτηκε το σχολείο μας την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017 συνοδευόμενη από την εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλο Ηλεκτρονικής Διοίκησης Δωδεκανήσου κα. Νάκη Ευρυδίκη. Η κα. Χριστοπούλου μάς παρουσίασε τα αρχαιολογικά ευρήματα της αρχαίας Αλάσαρνας, δηλαδή της περιοχής της σημερινής Καρδάμαινας.

Περισσότερα…
.

Ασκληπιείου Δράσεις 2011-2017