2018-2019

Δραματικοί αγώνες

Οι μαθητές των δύο τμημάτων της Γ΄ τάξης του σχολείου μας διαγωνίστηκαν στην παρουσίαση της τραγωδίας «Ελένη» του Ευριπίδη.
Έγιναν ηθοποιοί, ενδυματολόγοι & σκηνοθέτες για μια μέρα και παρουσίασαν τη δική τους εκδοχή για το αρχαίο δράμα που είχαν διδαχθεί στο μάθημα της Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας.
Κάποιοι πήραν τη νίκη, κάποιοι διακρίθηκαν για τις ερμηνείες τους, όλοι, όμως, κέρδισαν από τη συμμετοχή τους και μάς απέδειξαν ότι οι μαθητές μας, όταν εργάζονται ομαδικά και με τον κατάλληλο τρόπο, μπορούν να πετύχουν πολλά.
Υπεύθυνη Καθηγήτρια: Παπαχρήστου Σοφία
Συμμετέχοντες Καθηγητές: Μαστόρος Πέτρος, Σαντής Κωνσταντίνος

Περισσότερα…

Ημέρες Παιδικού και Νεανικού Βιβλίου στην Κω

Στα πλαίσια της Γιορτής Παιδικού και Νεανικού Βιβλίου, μαθητές του Γυμνασίου Αντιμάχειας παρουσίασαν στις 13 Απριλίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο Πυλίου, ένα δραματοποιημένο απόσπασμα από το βιβλίο της Μάγιας Δεληβοριά: «Ένας άγγελος στο ταβάνι μου».

Οι υπεύθυνες καθηγήτριες: Αμοιρίδου Μαρία, Πίδουλα Αγγελική

Περισσότερα…

«…Μετά…21…χρόνια»

Σε ένα σύντομο θεατρικό του Βασίλη Αναστασιάδη με θέμα το παιδομάζωμα και τίτλο «ΜΕΤΑ…21 ΧΡΟΝΙΑ…» οι μαθητές του Γυμνασίου Αντιμάχειας απέδωσαν το νόημα της σχολικής γιορτής για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.

Οι υπεύθυνες καθηγήτριες: Αμοιρίδου Μαρία, Πίδουλα Αγγελική
Ο Διευθυντής: Κρητικός Π. Ιωάννης

Έρως ανίκατε μάχαν

Διαγωνισμός παρουσίασης του χορικού του έρωτα από την τραγωδία Αντιγόνη του Σοφοκλή. Διοργανώθηκε από τους μαθητές της Γ΄ Τάξης του Γυμνασίου μας για τη  Θεματική Εβδομάδα 2019, στα πλαίσια της οποίας  ασχοληθήκαμε με το πώς παρουσιάζεται ο έρωτας στην αρχαία ελληνική τραγωδία.

Υπεύθυνη Καθηγήτρια: Παπαχρήστου Σοφία

Φως Ολυμπιακό σε ημερίδα για τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη

Ο Ολυμπιονίκης Αλέξανδρος Νικολαΐδης επισκέφτηκε την Κω προσκεκλημένος σε ημερίδα από τον ΠΑΣ Σπάρτακος. Μαθητές της Θεατρικής Ομάδας και του Χοροδιδασκαλείου του Γυμνασίου μας συμμετείχαν στην εκδήλωση, παρουσιάζοντας αποσπάσματα από την παράσταση “Φως Ολυμπιακό”, με θέμα τους αρχαίους Ολυμπιακούς αγώνες και την Ολυμπιακή Φλόγα.

Υπεύθυνοι Εκπαιδευτικοί: Μαστόρος Πέτρος, Παπαχρήστου Σοφία

Περισσότερα…

Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου στην Εκπαίδευση

Στις 27 Νοεμβρίου 2018 το Γυμνάσιο Αντιμάχειας συμμετείχε ενεργά στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου στην Εκπαίδευση. Όλοι οι μαθητές του σχολείου μας έγιναν ηθοποιοί για μια μέρα και, με την καθοδήγηση της καθηγήτριας Παπαχρήστου Σοφίας, παρουσίασαν σκηνές από την Οδύσσεια του Ομήρου με το δικό τους τρόπο.