2016-2017

Διάκριση μαθήτριας σε Διαγωνισμό Ζωγραφικής

Στις 16, 17 και 18 Ιουνίου 2017, θα διεξαχθεί το «Final Four Καλαθοσφαίρισης με αμαξίδιο». Προκηρύχθηκε Διαγωνισμός Ζωγραφικής με θέμα τους αγώνες. Δικαίωμα συμμετοχής είχαν όλοι οι μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου του Δήμου μας έως 25 Απριλίου 2017. Η Οργανωτική Επιτροπή επέλεξε τη ζωγραφιά της μαθήτριας του Γυμνασίου μας, της Ά τάξης, Ζαφείρας Παναγιώτου. Η ζωγραφιά θα εκτυπωθεί ως η αφίσα και η πρόσκληση αυτής της σημαντικής πανελλήνιας διοργάνωσης.

Ειδικός έπαινος στον 8ο Διαγωνισμό Ελληνόφωνων Εκπαιδευτικών Ιστοτόπων


Η διαδικασία αξιολόγησης του 8ου Διαγωνισμού Ελληνόφωνων Εκπαιδευτικών Ιστοτόπων ολοκληρώθηκε. Το Γυμνάσιο Αντιμάχειας βραβεύτηκε με Ειδικό έπαινο κατακτώντας την 5η θέση μεταξύ των 10 Γυμνασίων της χώρας(Τελικά αποτελέσματα).
Η σελίδα School_el 2.0 υλοποιήθηκε από το Πολιτιστικό πρόγραμμα «Από Μηχανής…Τέχνη» με θεματολογία «Ψηφιακή δημιουργία».
Υπεύθυνη Καθηγήτρια: Θεοχάρη Ζωή(ΠΕ20)
Διαγωνιζόμενοι Μαθητές: Βασιλακέρης Ιωάννης, Γιάννη Ειρήνη, Θεολογίτη
Ελένη, Καθοπούλη Βασιλίνα, Κουμέντου Νικολέτα, Κωσταρέλου Γεωργία,
Κώτση Χρυσάνθη, Μήτρος Βασίλης, Μίγκο Παναγιώτης, Μπέγια Ιωάννα,
Μπονάι Ντέα, Πανούλας Ιωάννης, Παππάς Άγγελος, Πάχου Τριανταφυλλιά,
Τσιγαράς Χριστόδουλος, Τόρη Ιωάννα, Χατζημανώλης Χρήστος, Χρυσόπουλος Βαλέριος

Περισσότερα…

7ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας, Ρόδος

Το Γυμνάσιο Αντιμάχειας συμμετείχε στη διοργάνωση της Ρόδου με την ομάδα των μαθητών του Πολιτιστικού προγράμματος «Από μηχανής…Τέχνη». Στη συγκεκριμένη διοργάνωση συμμετείχαν περισσότερα από 300 μαθητές, 33 έργα, 40 εκπαιδευτικοί και 25 σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από τα Δωδεκάνησα. Την Πέμπτη 27 Απριλίου παρουσιάστηκε το ψηφιακό έργο School_el 2.0 που δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2016-2017. Οι μαθητές μέσω τηλεδιάσκεψης, στο εργαστήριο της Πληροφορικής, παρουσίασαν τόσο στους παρευρισκόμενους του 1ου ΕΚ όσο και σε κάθε επισκέπτη του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου.

Περισσότερα…

Μαθαίνοντας Επιστήμη μέσα από το θέατρο

Η Θεατρική Ομάδα του σχολείου μας συμμετείχε στην Πανελλήνια Δράση «Μαθαίνοντας Επιστήμη μέσα από το Θέατρο» , κατά την οποία οι μαθητές καλούνται να δραματοποιήσουν επιστημονικές έννοιες και γνώσεις που προέρχονται από το αναλυτικό πρόγραμμα των μαθημάτων τους. Η ομάδα του σχολείου μας συμμετείχε με τη δημιουργία του πρωτότυπου θεατρικού έργου «Δρώντων εν τοις μορίοις», που έχει ως θέμα του την ταξινόμηση των χημικών στοιχείων σε περιοδικό πίνακα από το Ρώσο Φυσικό Ντιμίτρι Μεντελέγιεφ. Η τελική φάση πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 1 και 2 Απριλίου 2017 στο κτήριο της Ελληνογερμανικής Αγωγής, όπου και παρουσιάστηκε η παράστασή μας η οποία απέσπασε δύο βραβεία και μία διάκριση. Πιο συγκεκριμένα:
 Βραβείο Καλύτερων Σκηνικών και Κοστουμιών
 Βραβείο Καλύτερης Χορογραφίας
 Διάκριση για την Εφαρμογή επιστημονικών εννοιών στην καθημερινή ζωή
Υπεύθυνοι Καθηγητές: Πίδουλα Αγγελική, Παπαχρήστου Σοφία, Μαστόρος Πέτρος
Συμμετέχοντες Μαθητές: Γιάννη Ειρήνη, Διακογιάννη Μαρία, Διακοστεφανή Σεβαστιάνα, Κακουλίδης Αριστοτέλης, Καλκιά Χρυσή, Καματερού Κοκώνα, Καμπουράκης Κυριάκος, Καραναστάση Χλόη, Κατσέλη Ειρήνη, Κωσταρέλου Γεωργία, Μάμμη Παναγιώτα, Μίνο Ηλιάνα, Μούκας Βασίλειος, Μουρμούρη Κωνσταντίνα, Μπεκιάρης Έκτορας, Παναγιώτι Τζέσικα, Παπά Έλενα, Πιμ Ελευθερία, Σκούρτα Αγγελική, Τσατσακλάς Σωκράτης, Τσάμπαλα Σταματία, Φώτη Ραφαέλα
Η συμμετοχή της Θεατρικής Ομάδας του σχολείου μας στη δράση Μαθαίνοντας την Eπιστήµη µέσα από το Θέατρο 2016-2017, με το έργο: «Δρώντων εν τοις μορίοις».

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τα βίντεο των θεατρικών παραστάσεων όλων των σχολείων που συμμετείχαν στη διοργάνωση.
https://youtu.be/7Y5F7gVxfOc?list=PL6s6-1JKu8YX6wgpsMzDPtMpfmBV4llB3

Περισσότερα…

8ος Διαγωνισμός Ελληνόφωνων Εκπαιδευτικών Ιστοτόπων

Η Α’ φάση της διαδικασίας αξιολόγησης, για τον 8ο Διαγωνισμό Ελληνόφωνων Εκπαιδευτικών Ιστοτόπων, ολοκληρώθηκε. Το σχολείο μας συμμετέχει με τη σελίδα apomixanistexni.wixsite.com/schoolel2 που υλοποιείται από το πολιτιστικό πρόγραμμα «Από Μηχανής…Τέχνη». Από τους 245 υποψήφιους ιστοτόπους που έλαβαν μέρος στο Διαγωνισμό, στη Β’ φάση πέρασαν οι 40 ιστότοποι. Στην κατηγορία των Γυμνασίων, προκρίθηκε και το Γυμνάσιο Αντιμάχειας μεταξύ άλλων 10 Γυμνασίων από όλη την Ελλάδα. Αποτελέσματα Β’ Φάσης Διαγωνισμού: 2017.eduwebawards.gr

Η «Ελληνική Ένωση για την Αξιοποίηση των ΤΠΕ στην Εκπαίδευση» (e-Δίκτυο-ΤΠΕ-Ε) και η Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών για τις Φυσικές Επιστήμες «Μιχάλης Δερτούζος» σε συνεργασία με το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ) προκύρηξαν τον 8ο Διαγωνισμό Ελληνόφωνων Εκπαιδευτικών Ιστότοπων για το έτος 2017.

Ο Διαγωνισμός γίνεται στο πλαίσιο του 9ου Πανελλήνιου Συνεδρίου των Εκπαιδευτικών για τις ΤΠΕ «Αξιοποίηση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας στη Διδακτική Πράξη» (Σύρος 28-30 Απριλίου 2017) το οποίο είναι υπό την αιγίδα του Υ.ΠΑΙ.Θ. (174921/Δ2/19-10-2016).

Περισσότερα…