2014-2015

Παρουσίαση του πολιτιστικού προγράμματος «Ασκληπιείου Δράσεις»

Στις 29 Απριλίου 2015 πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του πολιτιστικού προγράμματος «Ασκληπιείου Δράσεις». Οι μαθητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα ξενάγησαν τους συμμαθητές τους (της Α΄ και Β΄ Τάξης του Γυμνασίου μας)  στον αρχαιολογικό χώρο του Ασκληπιείου. Ομάδα μαθητών ανέλαβε ξενάγηση και στην αγγλική γλώσσα για τους ξένους επισκέπτες.

Περισσότερα…

Πρόσκληση για συμμετοχή & παρακολούθηση εκπαιδευτικού προγράμματος «Ασκληπιείου δράσεις»

Περισσότερα….

Εκπαιδευτική επίσκεψη στα Παλάτια

Οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου στα πλαίσια του μαθήματος «Δραματική Ποίηση» επισκέφθηκαν την Τρίτη 21 Απριλίου 2015 τη θέση Παλάτια στην Κέφαλο
Ξεναγήθηκαν στον ευρύτερο χώρο και έμαθαν για τους μύθους και θρύλους της περιοχής.
Οι ίδιοι οι μαθητές έκαναν την ξενάγηση στο ελληνιστικό θέατρο και παρουσίασαν αυτοσχεδιαστικά την τραγωδία «Ελένη» του Ευριπίδη.

Περισσότερα…

Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Κω(Ξυστό)

Η Α΄ Τάξη επισκέφτηκε το Δυτικό Αρχαιολογικό της Κω και διοργάνωσε Αναπαράσταση των Γυμνικών Αγώνων των Ασκληπιείων στο Ξυστό.

Εκπαιδευτική εκδρομή Κάλυμνος

Την Πέμπτη 30 Απριλίου 2015 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική εκδρομή στην Κάλυμνο. Η αναχώρηση έγινε από το λιμάνι του Μαστιχαρίου. Οι μαθητές επισκέφθηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο ώστε να γνωρίσουν την ιστορία και την παράδοση της Καλύμνου.

Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Κω(Ρωμαϊκό Ωδείο)

Η Α΄ Τάξη επισκέφτηκε το Ρωμαϊκό Ωδείο. Οι μαθητές είχαν ήδη μελετήσει τον αρχιτεκτονικό τύπο και τη χρήση των αρχαίων Ωδείων και, μετά από ένα σύντομο παιχνίδι κατανόησης του χώρου, διοργάνωσαν Ραψωδικούς Αγώνες. Απήγγειλαν αποσπάσματα από την Οδύσσεια του Ομήρου με τρόπο που προσομοίαζε εκείνον των αρχαίων ραψωδών.
Η δραστηριότητα ολοκληρώθηκε με το στεφάνωμα των νικητών και την απονομή ενθυμίων σε όλους τους συμμετέχοντες.