2017-2018

Έτος Μαθηματικών 2018

«Η Άλγεβρα Boole στο στίβο»

Το 2018 χαρακτηρίστηκε ως έτος των Μαθηματικών. Η προσέγγιση του θέματος έγινε διαθεματικά. Οι μαθητές όλων των τάξεων του Γυμνασίου εφάρμοσαν τη γνώση των μαθηματικών που απέκτησαν στο μάθημα της Πληροφορικής και της Φυσικής Αγωγής. Στο μάθημα της Πληροφορικής διδάχθηκαν για τις λογικές πύλες της Άλγεβρας Boole. Στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής διδάχθηκαν για σημασία των μαθηματικών εννοιών και την εφαρμογή τους στο τρέξιμο μετ’ εμποδίων. Οι γνώσεις συνδυάστηκαν σε ένα στίβο γνώσεων και εμποδίων για να κερδίσει η καλύτερη ομάδα!

Υπεύθυνοι Καθηγητές: Θεοχάρη Ζωή (ΠΕ 86), Μαστόρος Πέτρος (ΠΕ 11)

Περισσότερα…

«Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ»

ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ

Η Πληροφορική είναι μια Επιστήμη που έχει ως βασικό της αντικείμενο τον προγραμματισμό. Όλα ξεκινούν από ένα πρόβλημα. Η ανάγκη για την επίλυσή του οδηγεί σε ιδέες – τρόπους επίλυσης για την αντιμετώπισή του. Οι προγραμματιστές σαν μάγοι από το τίποτα με τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους χτίζουν κόσμους που έχουν εφαρμογή στην πραγματική ζωή για τη βελτίωση της καθημερινότητας των ανθρώπων σε όλους τομείς.

Ο προγραμματισμός είναι σκέψη όπως άλλωστε έχει ισχυριστεί ένας από τους μεγαλύτερους υπηρέτης της ο Steve Jobs:

«Everybody in this country should learn how to program a computer… because it teaches you how to think».

Η προετοιμασία των παιδιών μας για έναν κόσμο που δεν έχει ψηφιακά σύνορα οδήγησε την ομάδα του προγράμματος «Από μηχανής… Τέχνη» να διοργανώσει για 4η συνεχόμενη χρονιά εκδήλωση για την «Ώρα του Κώδικα». Μία εκδήλωση από τις 154.145 εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν παγκοσμίως. Από τις 04 έως τις 10 Δεκεμβρίου, εβδομάδα αφιερωμένη στην Επιστήμη των Υπολογιστών, οι μαθητές όλων των τάξεων ασχολήθηκαν αποκλειστικά με τον προγραμματισμό σε διάφορες μορφές.

Περισσότερα…