2015-2016

Στο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίας Μεσσήνης η Θεατρική Ομάδα Γυμνασίου & Λυκείου Αντιμάχειας

Η Θεατρική Ομάδα Γυμνασίου & Λυκείου Αντιμάχειας εκπροσώπησε την Κω και τα Δωδεκάνησα στο 5ο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος που διεξήχθη από τις 13 έως τις 20 Απριλίου. Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από το Δήμο Μεσσήνης και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας. Συμμετέχουν μαθητικές και φοιτητικές θεατρικές ομάδες από την Ελλάδα και το εξωτερικό κατόπιν επιλογής, οι οποίες παρουσιάζουν αρχαία ελληνικά και λατινικά δράματα. Οι παραστάσεις διεξάγονται στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης και πιο συγκεκριμένα στο  Εκκλησιαστήριο του Ασκληπιείου Μεσσήνης.
Η Θεατρική Ομάδα Γυμνασίου & Λυκείου Αντιμάχειας επιλέχτηκε να συμμετάσχει με την παράσταση “Όρνιθες” του Αριστοφάνη. Η παράσταση δόθηκε τη Δευτέρα 18 Απριλίου. Το Εκκλησιαστήριο ήταν κατάμεστο με τον αριθμό των θεατών να ξεπερνά τα 500 άτομα, καθώς παρακολούθησαν σχολεία όλων των βαθμίδων αλλά και μεμονωμένοι επισκέπτες. Οι μαθητές της Θεατρικής Ομάδας έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και εντυπωσίασαν. Παρουσίασαν μία παράσταση με ρυθμό, ένταση και συντονισμό καθηλώνοντας τους θεατές όλων των ηλικιών με το λόγο, την κίνηση και τις υποκριτικές τους ικανότητες. Απέσπασαν θερμότατο χειροκρότημα και εγκάρδια συγχαρητήρια για τη δουλειά τους.
Το Φεστιβάλ έδωσε τη δυνατότητα στη Θεατρική Ομάδα  να παρουσιάσει τη δουλειά της έξω από τα όρια του νησιού μας σε ένα διαφορετικό και απαιτητικό κοινό. Παράλληλα, ήταν μία ευκαιρία να ταξιδέψει σε ένα άλλο τόπο, να γνωρίσει ένα σημαντικό αρχαιολογικό χώρο και να έρθει σε επαφή με άλλες ομάδες, με τις οποίες μοιράζεται την αγάπη για το θέατρο και την αγωνία της παράστασης. Μαθητές και καθηγητές εργάστηκαν με ομαδικό πνεύμα και με την αίσθηση ότι εκπροσωπούν τον τόπο μας και κατάφεραν να δώσουν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα.
Περισσότερα…

ΟΡΝΙΘΕΣ Από την Αντιμάχεια στο Ζηπάρι

Η Θεατρική μας  Ομάδα τη Δευτέρα 11 Απριλίου  ανέβασε την παράσταση “Όρνιθες” στο Γυμνάσιο Ζηπαρίου, μετά από σχετική πρόσκληση. Οι μαθητές από το Ζηπάρι ήρθαν σε επαφή, έτσι, με  μία από τις πιο γνωστές αρχαίες κωμωδίες και γέλασαν με τους αριστοφανικούς ήρωες. Για τα μέλη της Θεατρικής μας Ομάδας ήταν μία θαυμάσια ευκαιρία να παρουσιάσουν τη δουλειά τους σε ένα άλλο σχολείο.

Περισσότερα…

Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου στην Εκπαίδευση

Στις 27 Νοεμβρίου δράσαμε θεατρικά. Χωριστήκαμε σε ομάδες και, με βάση το θέμα που δόθηκε στην κάθε ομάδα, δημιουργήσαμε ένα θεατρικό δρώμενο, το οποίο στη συνέχεια παρουσιάσαμε στους συμμαθητές μας. Ακονίσαμε τη φαντασία μας, βοηθήσαμε ο ένας τον άλλον, πειραματιστήκαμε, γελάσαμε, δημιουργήσαμε. Το πιο σημαντικό ήταν ότι συμμετείχαμε όλοι. Έτσι γιορτάσαμε την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου στην Εκπαίδευση στο Γυμνάσιο Αντιμάχειας.

Περισσότερα…