Εκπαιδευτική εκδρομή Γυαλί – Νίσυρος

Δραστηριότητες

Στις 24, 25 και 26 Απριλίου πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική εκδρομή της Β’ τάξης του Γυμνασίου Αντιμάχειας στην Νίσυρο και το Γυαλί. Στα πλαίσιά της οι μαθητές:

Γυαλί

Ξεναγήθηκαν στις μοναδικές στην Ελλάδα εγκαταστάσεις εξόρυξης ελαφρόπετρας, ενημερώθηκαν για την γεωλογική ιστορία της νήσου Γυαλί και την λειτουργία του ορυχείου από τον υπεύθυνο της εταιρίας LAVA Α.Ε. κ. Τασσόπουλο Ν.

Ηφαίστειο – Μουσείο Ηφαιστείου

Επισκέφτηκαν το ηφαιστειακό μουσείο στα Νικιά, όπου παρακολούθησαν προβολή ταινίας εκπαιδευτικού περιεχομένου με θέμα την ιστορία της ηφαιστειακής δραστηριότητας στην περιοχή καθώς και το ηφαίστειο της Νισύρου όπου ξεναγήθηκαν από ομάδα εργασίας συμμαθητών τους.

Παλαιόκαστρο

Επισκέφτηκαν και ξεναγήθηκαν από ομάδα εργασίας συμμαθητών τους το προϊστορικό κάστρο της Νισύρου, το οποίο είναι της Μυκηναϊκής περιόδου.

Ιαματικά Λουτρά

Επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις θερμαλισμού «Δημοτικά Λουτρά Νισύρου», «Λουτρά Παντελίδη» καθώς και τη θέση «Πηγή Ιπποκράτη» και ξεναγήθηκαν από ομάδα εργασίας συμμαθητών τους.

Αφαλάτωση

Ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις της μονάδας αφαλάτωσης θαλασσινού νερού της Νισύρου και ενημερώθηκαν για τον τρόπο λειτουργίας και τα πλεονεκτήματά του από τον υπεύθυνο του Δήμου Νισύρου και δοκίμασαν το ποιοτικό νερό που παράγεται.

Μανδράκι – Νικιά

Στον ελεύθερο χρόνο τους οι μαθητές έκαναν περιπάτους στο Μαντράκι της Νισύρου όπου προσκύνησαν στο μοναστήρι της Παναγίας Σπηλιανής και στα Νικιά, όπου και τους προσφέρθηκε γεύμα από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου.