Υποχρεωτικά τα σελφ τεστ πριν την επιστροφή στο Γυμνάσιο

Ανακοινώσεις σχολείου

Αγαπητοί γονείς και μαθητές/ριες,

Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά στους εορτάζοντες και εορτάζουσες!

Σας ενημερώνουμε ότι το πρώτο σελφ τεστ μπορούν να το παραλάβουν όλοι οι γονείς από σήμερα, Τετάρτη 5 Μαΐου, σε όλη τη χώρα. Από τη Δευτέρα 10/5 θα μπορούν να παραλάβουν και το 2ο τεστ της ερχόμενης εβδομάδας, δηλαδή της ερχόμενης Πέμπτης, 13/5.

Οι μαθητές κάνουν τα self-tests στο σπίτι τους. Οι μαθητές άνω των 13 ετών μπορούν να κάνουν το τεστ με την επίβλεψη ενηλίκου, αφού δουν προσεκτικά το σχετικό βιντεάκι, που είναι αναρτημένο στο μπλογκ του Γυμνασίου είτε και στην ίδια την ηλεκτρονική φόρμα self-testing.gov.gr. Συστήνεται το τεστ να γίνεται το ίδιο πρωί ή το προηγούμενο βράδυ. Άρα το πρώτο τεστ μπορεί να γίνει την Κυριακή το βράδυ ή τη Δευτέρα το πρωί.

Το αποτέλεσμα του self-test δηλώνεται μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr, στην οποία θα μπείτε με τους κωδικούς taxisnet, καταχωρώντας συγκεκριμένα στοιχεία, όπως πατρώνυμο, μητρώνυμο, ΑΜΚΑ και το αποτέλεσμα του self-test.

Αν το self-test είναι αρνητικό:

Μπορείτε, μετά την είσοδο στο self-testing.gov.gr, να πατήσετε κατευθείαν στην επιλογή «Έκδοση σχολικής κάρτας» και κατόπιν στο πρώτο εικονίδιο «Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης», για να μπείτε με τα στοιχεία taxisnet. Οι μαθητές θα φέρουν τη σχολική κάρτα μαζί τους κάθε μέρα και θα την επιδεικνύουν στους εκπαιδευτικούς την πρώτη ώρα της Δευτέρας και της Πέμπτης ή όποτε τους ζητηθεί. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει πρόσβαση σε εκτυπωτή, μπορεί να συμπληρώνεται χειρόγραφη δήλωση, όπου θα γράψετε με το χέρι τα ίδια στοιχεία με τη σχολική κάρτα/τη δήλωση αρνητικού αποτελέσματος, που βλέπετε στην οθόνη.

Αν το self-test είναι θετικό:

Εκδίδεται δήλωση θετικού αποτελέσματος μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr για τη διενέργεια δωρεάν επαναληπτικού rapid-test σε δημόσια δομή.

Η λίστα με τις δημόσιες δομές περιλαμβάνεται στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr.

Κατόπιν ειδοποιείτε τηλεφωνικά το Γυμνάσιο και παραμένετε στο σπίτι σας.

Προσοχή, αν το σελφ τεστ βγει άκυρο, πάλι ειδοποιείτε το Γυμνάσιο και παραμένετε στο σπίτι σας.

Από τη Διεύθυνση