Επιστροφή στο Γυμνάσιο

Ανακοινώσεις σχολείου

Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες, αγαπητοί γονείς,

Από τη Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου 2021, επιστρέφουμε στη διά ζώσης διδασκαλία στο Γυμνάσιό μας. Περιμένουμε με χαρά τους μαθητές και μαθήτριες στην κανονικότητα του σχολικού προγράμματος, εντός του σχολικού κτηρίου. Όλοι οι καθηγητές που θα τους υποδεχτούν έχουν επιστρέψει εγκαίρως στη βάση τους και έχουν υποβληθεί σε τεστ κόβιντ.

Από τους μαθητές περιμένουμε να τηρούν τα μέτρα προστασίας τους, όπως στο ξεκίνημα του φετινού σχολικού έτους:

Η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική στους εσωτερικούς και τους εξωτερικούς χώρους, ενώ όλες οι αίθουσές μας είναι «εξοπλισμένες» με αντισηπτικά.

Ειδικά μέτρα ισχύουν για το κυλικείο, σχετικά με τον συνωστισμό των μαθητών εκεί και με τα προϊόντα που παρέχει προς πώληση.

Ακόμη, προβλέπεται ο σχολαστικός καθαρισμός και αερισμός των σχολικών αιθουσών. Σχολαστικοί καθαρισμοί σε αίθουσες και εξοπλισμό γίνονται ειδικότερα για τα εργαστήρια πληροφορικής και φυσικής.

Επιπλέον μέτρα πρόληψης αυτή τη φορά αφορούν την αποφυγή συγχρωτισμού κατά την έλευση και αποχώρηση των μαθητών και των μαθητριών από τα σχολεία. Εδώ θα θέλαμε τη συνδρομή των γονέων, που πρέπει να επιμείνουν, ώστε τα παιδιά τους να κρατούν αποστάσεις και εκτός του αύλειου χώρου του Γυμνασίου.

Κλείνουμε με τις ειδικές οδηγίες για τον συχνό αερισμό των εσωτερικών χώρων:

  • Οι αίθουσες θα αερίζονται πλήρως για τουλάχιστον 15 λεπτά πριν την έναρξη της λειτουργίας τους.
  • Τα παράθυρα θα παραμένουν πλήρως ανοικτά για τουλάχιστον 15 λεπτά κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων και των σχολικών γευμάτων καθώς και μετά την αποχώρηση των μαθητών.
  • Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων, τα παράθυρα των αιθουσών θα ανοίγουν πλήρως τουλάχιστον για 5 λεπτά ανά 20λεπτο, ή μία φορά κατά τη διάρκεια της 45λεπτης ώρας διδασκαλίας, ώστε να ανανεώνεται πλήρως ο εσωτερικός αέρας. 

Παρακαλούμε τους γονείς να φροντίζουν, ώστε τα παιδιά να είναι καθημερινά σωστά ντυμένα, με ζεστά ρούχα και μπουφάν. Επίσης να μην ξεχνούν να έχουν καθημερινά ένα ζευγάρι καθαρές μάσκες στην τσάντα τους.

Καλή νέα αρχή!

Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Καθηγητών του σχολείου σας.