Οδηγίες για την τηλεκπαίδευση & Πρόγραμμα (από τη Δευτέρα, 9 Νοεμβρίου 2020)

Ανακοινώσεις σχολείου

Αγαπητοί γονείς, αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες,

Από τη Δευτέρα, 9 Νοεμβρίου, και για τρεις εβδομάδες οι μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου μας θα παρακολουθούν, λόγω των ειδικών συνθηκών, τα μαθήματα του σχολείου από το σπίτι τους.

Τα μαθήματα ξεκινούν το πρωί στις 8.10 και διαρκούν καθημερινά 6 σχολικές 35λεπτες ώρες, με εξαίρεση την Τρίτη και την Πέμπτη, που έχουμε 7ωρα. Τα ενδιάμεσα διαλείμματα θα τηρούνται κανονικά, μετά από κάθε σχολική ώρα.

Όλοι οι καθηγητές θα διδάξουν τα μαθήματά τους με την σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Γι’ αυτό καλό θα ήταν τα παιδιά να ξυπνούν εγκαίρως και να ετοιμάζονται ήδη από τις 8 παρά για να εισέλθουν στον ηλεκτρονικό χώρο του μαθήματος που έχουν την 1η σχολική ώρα.

Παρακαλούμε θερμά όλους τους γονείς και τους μαθητές και μαθήτριες να σεβαστούν τους κανόνες για την ομαλή διεξαγωγή της τηλεκπαίδευσης, καθώς και για την διαφύλαξη των προσωπικών δεδομένων των διδασκόντων τους, όπως και το Γυμνάσιο σέβεται και διαφυλάσσει τα προσωπικά δεδομένα όλων των μαθητών του.

Για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, γενικότερα, έχουν δοθεί αναλυτικές οδηγίες στους μαθητές από την αρμόδια καθηγήτριά τους, κα Ζωή Θεοχάρη. Πιο συγκεκριμένα, η τηλεκπαίδευση έχει δύο άξονες:

1.Ασύγχρονη: η-τάξη

Οι καθηγητές έχουν δημιουργήσει τα μαθήματα διαδικτυακά. Σε αυτά θα πρέπει οι μαθητές να έχουν κάνει εγγραφή μέχρι το βράδυ της Κυριακής, ώστε να ξεκινήσουν τα διαδοχικά μαθήματα του ωρολογίου προγράμματος τη Δευτέρα το πρωί.

Στην η-τάξη ο κάθε εκπαιδευτικός «ανεβάζει» το υλικό για το μάθημά του αλλά και οδηγίες που αφορούν τόσο την ασύγχρονη τηλεκπαίδευση, όσο και τη σύγχρονη. Οι μαθητές επικοινωνούν με τον εκπαιδευτικό, στέλνοντας ηλεκτρονικά μηνύματα μέσα από την η-τάξη.

Οι μαθητές και μαθήτριες συνδέονται στην η-τάξη  με τους κωδικούς του ΠΣΔ, που έχουν ήδη στη διάθεσή τους, χρησιμοποιώντας κάποιο browser (google chrome, firefox mozilla κτλ.). Η διεύθυνση της ιστοσελίδας είναι: https://eclass.sch.gr/

Μπορούν να συνδέονται και από την εφαρμογή Open eClass Mobile, εφόσον χρησιμοποιούν για φορητές συσκευές (smartphone, tablet).

Η διεύθυνση που χρειάζεται για τη σύνδεση στην η-τάξη είναι: https://eclass03.sch.gr/ .

Αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τους κωδικούς πρόσβασης οι μαθητές και μαθήτριες μπορούν να επικοινωνούν με την κα Θεοχάρη στο email: zoith@sch.gr.

2.Σύγχρονη:

Οι μαθητές και μαθήτριες ακολουθούν το παρακάτω ωρολόγιο πρόγραμμα:



Λήψη αρχείου

Το πρόγραμμα είναι προσαρμοσμένο στο παρακάτω ωράριο λειτουργίας:



Λήψη αρχείου

Είσοδος στο WEBEX

Ο μαθητής ή μαθήτρια συνδέεται στην τηλεδιάσκεψη του WebEx, χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο της τάξης (link) την ώρα που έχει μάθημα. Συστήνεται να συνδέεται μέσω λογισμικού πλοήγησης (browser) και όχι μέσω εφαρμογής για λόγους ασφαλείας. Δεν απαιτούνται κωδικοί πρόσβασης.

Το link του κάθε καθηγητή θα είναι αναρτημένο στην αρχική σελίδα του μαθήματός του.

Περαιτέρω πληροφορίες για τη σύνδεση του μαθητή στην εικονική τάξη του καθηγητή θα σταλούν με μήνυμα στο μάθημα της Πληροφορικής της η-τάξης.

Παρακαλούμε τους γονείς να ενθαρρύνουν τα παιδιά τους στην όλη διαδικασία χωρίς, όμως, να γίνονται φορτικοί.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες γνωρίζουν ότι θα παίρνουν απουσίες, αν απουσιάζουν αδικαιολόγητα από οποιοδήποτε μάθημα της τηλεκπαίδευσης. Για κάθε τεχνικό ή άλλο πρόβλημα, που ίσως εμποδίσει την είσοδό τους στο μάθημα, οφείλουν να ενημερώνουν την κα Θεοχάρη στο email: zoith@sch.gr  ή να τηλεφωνούν στο Γυμνάσιο. Έτσι θα είμαστε ενήμεροι και θα προσπαθήσουμε να αποκαταστήσουμε προβλήματα.

Ευχόμαστε σε γονείς και μαθητές καλή δύναμη, αισιόδοξη και θετική στάση απέναντι στα νέα δεδομένα!

Από τη Διεύθυνση και τον Σύλλογο Καθηγητών.