Ενημέρωση μαθητών για την η-τάξη(eclass)

Ανακοινώσεις σχολείου

Η η-τάξη(eclass) του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου(ΠΣΔ), είναι ένα γνώριμο εργαλείο στο σχολείο μας. Το χρησιμοποιείτε ήδη σε κάποια μαθήματα. Αυτά τα μαθήματα συνεχίζουν τη λειτουργία τους κανονικά. Όμως, έχουν προστεθεί νέα μαθήματα. Αναζητήστε τα!

Πώς βρίσκει ένας μαθητής το μάθημα στην η-τάξη(eclass);

Για να επισκεφθείτε το κάθε μάθημα πηγαίνετε από το Μενού του blog στα Μαθήματα. Επιλέγετε το μάθημα που σας ενδιαφέρει και στη συνέχεια την τάξη ή το τμήμα. Αυτόματα ανοίγει η σελίδα του μαθήματος στην η-τάξη(eclass) σε μια νέα καρτέλα.

Κάποια μαθήματα είναι ανοιχτά δηλαδή μπορείτε να δείτε το περιεχόμενό τους δίχως να συνδεθείτε στο ΠΣΔ. Κάποια άλλα μαθήματα είναι κλειστά. Σε αυτές τις περιπτώσεις θα πρέπει να συνδεθείτε με τους κωδικούς του ΠΣΔ. Είναι οι κωδικοί που χρησιμοποιείτε για το e-mail. Συνδέεστε και βλέπετε το περιεχόμενό τους.

Πώς διαβάζει ένας μαθητής τα μαθήματα του σχολείου;

Ισχύει το ωρολόγιο πρόγραμμα του σχολείου όπως στην πραγματικότητα.

Για παράδειγμα:
Το Α1 έχει τη Δευτέρα: Μαθηματικά, Αρχαία, Πληροφορική. Τη Δευτέρα θα επισκεφθεί στην η-τάξη(eclass) τα αντίστοιχα μαθήματα.

Ο κάθε καθηγητής θα έχει ανακοινώσεις – οδηγίες για το μάθημά του.

Οι καθηγητές θα επικοινωνούν μαζί σας και με το e-mail. Φροντίστε να ανοίγετε το e-mail σας καθημερινά. Αντίστοιχα μπορείτε να στέλνετε απορίες στους καθηγητές σας. Τα e-mail τους θα τα βρείτε στη σελίδα Εκπαιδευτικοί.

Το ΠΣΔ είναι υπερφορτωμένο αυτή την περίοδο όπως έχετε διαπιστώσει. Μπορείτε να δοκιμάζετε κατά τη διάρκεια της ημέρας να επισκεφθείτε την η-τάξη σε περίπτωση που δεν ανοίγει κάποια σελίδα ή δεν σας αφήνει να συνδεθείτε. Είναι ασύγχρονη η πλατφόρμα επομένως μπαίνετε όποτε θέλετε κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Την Πέμπτη 26 Μαρτίου η ασύγχρονη εκπαίδευση ξεκινά στο Γυμνάσιο Αντιμάχειας.

Να είστε όλοι παρόντες!