Διήμερο Παρουσίασης Προγραμμάτων – Διδακτικών Δραστηριοτήτων

Δραστηριότητες

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του Γυμνασίου Αντιμάχειας, με την σύμφωνη γνώμη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και της Μαθητικής κοινότητας, απεφάσισε να οργανώσει διήμερο παρουσίασης  Βιωματικών – Διδακτικών Δραστηριοτήτων, στις 12 και 13 Μαΐου.

Στόχοι του διημέρου:

  • Η ανάδειξη της εκπαιδευτικής πολιτικής του σχολείου και η αξιολόγηση της από τους φορείς της σχολικής κοινότητας.
  • Η ανάπτυξη της συνεργασίας με φορείς της τοπικής κοινωνίας.
  • Η διάχυση των γνώσεων – εμπειριών από τις βιωματικές δραστηριότητες σε όλη τη σχολική κοινότητα.

Οι εκδηλώσεις έγιναν σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

Ώρα Τρίτη Ώρα Τετάρτη
8:30 Παρουσιάσεις Β’ Τάξεως 9:00 Ενημέρωση μαθητών και καθηγητών σε θέματα Πυρασφάλειας από την Πυροσβεστική Υπηρεσία
9:45 Παρουσιάσεις Α’ Τάξεως 10:30 Θεατρική Παράσταση “Όρνιθες του Αριστοφάνη
11:15 Παρουσιάσεις Γ’ Τάξεως 12:00 Ζωντανό Μουσικό Πρόγραμμα από τη μουσική ομάδα του σχολείου

Οι παρουσιάσεις οργανώθηκαν με επιτυχία στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου όπου λειτούργησε παράλληλα και έκθεση φωτογραφιών από τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

Η θεατρική παράσταση,  το  μουσικό πρόγραμμα και η πρακτική άσκηση της πυρόσβεσης  υλοποιήθηκαν στο γειτονικό δασάκι, όπου διαμορφώθηκε εξαιρετικός  χώρος μέσα στο φυσικό περιβάλλον.  Για την θεατρική παράσταση και το μουσικό πρόγραμμα δεν χρησιμοποιήθηκαν  τεχνικά μέσα με αποτέλεσμα να αναδειχθεί η φυσικότητα των ήχων.

Οι θεατές (μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί) καθηλώθηκαν από τις εξαιρετικές ερμηνείες και το υποβλητικό περιβάλλον.  Την δεύτερη μέρα του διημέρου εκπρόσωποι της Ζωοφιλικής – Οικολογικής Ένωσης ενημέρωσαν τους μαθητές με στόχο την ευαισθητοποίηση τους σε περιβαλλοντικά ζητήματα, ενώ μετά την λήξη του μουσικού προγράμματος πλούσιος μπουφές με παραδοσιακά είδη προσφέρθηκε από τους γονείς.

Η διεύθυνση του σχολείου εκφράζει θερμές ευχαριστίες και συγχαίρει όλους τους συντελεστές των εκδηλώσεων οι οποίες θα συνεχισθούν και τη νέα σχολική χρονιά εμπλουτισμένες και βελτιωμένες.