2022.12.01 1

Κυριάκος Χαραλαμπίδης και Γυμνάσιο Αντιμάχειας

Δραστηριότητες

Το Γυμνάσιο Αντιμάχειας τίμησε σε διήμερο εκδηλώσεων τον προλυβραβευμένο ποιητή Κυριάκο Χαραλαμπίδη που αναγορεύτηκε στις 17 Νοεμβρίου 2022 επίτιμος δημότης της Κω.

Την Πέμπτη, 1η Δεκεμβρίου 2022, το Γυμνάσιό μας συμμετείχε σε τιμητική εκδήλωση των μαθητών και μαθητριών που διοργάνωσε το 2ο Γυμνάσιο Κω. Με δική μας αντιπροσωπεία μαθητών, που απήγγειλαν ποιήματα του ποιητή και τραγούδησαν μέρη από τη μελοποιημένη «Αμμόχωστο Βασιλεύουσα», τιμήσαμε τον ποιητή, που απάντησε σε ερωτήσεις των μαθητών/τριών για την ποίησή του, στο τέλος της εκδήλωσης.

Το ίδιο απόγευμα, στον Κινηματογράφο Ορφέα, το σχολείο μας εκπροσωπήθηκε με ομιλία της Διευθύντριας, Μ. Αμοιρίδου, για την ποιητική συλλογή «Αμμόχωστος Βασιλεύουσα», που περιγράφει τις μνήμες του ποιητή από τον γενέθλιο τόπο του, πριν την τουρκική κατοχή. Η ομιλία πλαισιώθηκε από τραγούδι και μουσική.

Την Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2022, το Γυμνάσιό μας, με συμμετοχή 35 μαθητών και μαθητριών και αρκετών καθηγητών και  καθηγητριών, πραγματοποίησε θεατρική ξενάγηση του ποιητή στο χώρο του Ασκληπιείου και κατόπιν απαγγελία του Ιπποκρατικού όρκου.

Το ίδιο απόγευμα ο ποιητής ξεναγήθηκε στο παραδοσιακό σπίτι Μαραγκού στην Κέφαλο και ενημερώθηκε για ζητήματα τοπικής παράδοσης και λαογραφίας.

Συντονίστρια δράσεων: Μαρία Αμοιρίδου, ΠΕ02

Συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί: Κωνσταντινίδης Γιώργος, ΠΕ02, Κανδρούδη Μαρίνα, ΠΕ02, Αθανάσιος Θάνος, ΠΕ04

Διευθύντρια Γυμνασίου: Αμοιρίδου Μαρία, ΠΕ02