Εκπαιδευτικά Πρόγραμματα με βασικό συστατικό το Σταφύλι

Πλάθω κουλουράκια

Την Τετάρτη 6 Οκτώβρη 2021, μαθητές του σχολείου μας με τη βοήθεια εκπαιδευτικών μπήκαν στην κουζίνα, φόρεσαν ποδιές και έφτιαξαν λαχταριστά κουλουράκια! Βασικό συστατικό που χρησιμοποιήθηκε ήταν ο μούστος, ένα αγαπημένο υλικό από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, που το βρίσκουμε την περίοδο που ξεκινάμε να αποχαιρετούμε το καλοκαίρι. Η δραστηριότητα πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια προγράμματος σχετικού με την υγιεινή διατροφή καθώς επίσης και την εξοικείωση των παιδιών με τη θεματική ενότητα του σταφυλιού, που υπάγεται σε έναν από τους υποάξονες του φθινοπώρου.

 

Πρόγραμμα Υγιεινής Διατροφής

Την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021, μαθητές παρακολούθησαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα υγιεινής διατροφής, το οποίο τους εξοικείωσε με τα προϊόντα που μας δίνει το σταφύλι.

 

Πειράματα χημείας – Αναγνώριση και διαχείριση συναισθημάτων

Την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021, ομάδα μαθητών παρακολούθησε πειράματα χημείας, που είχαν ως κύριο συστατικό τους προϊόντα του σταφυλιού (όπως οι σταφίδες και το ξύδι), στα πλαίσια εκπαιδευτικού εποχιακού προγράμματος για το σταφύλι. Παράλληλα, μέσα από αντίστοιχες δραστηριότητες, οι μαθητές επεξεργάστηκαν τεχνικές αναγνώρισης των βασικών συναισθημάτων και διαχείρισης της δυσάρεστης διάθεσης.

Αφήστε μια απάντηση