Β’ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: Ζώα – Φυτά

Φροντίζω το περιβάλλον: Ζώα – Φυτά

“Ο κόσμος των ζώων”, είναι το έργο που δημιούργησαν μαθητές και εκπαιδευτικοί του σχολείου μας, στα πλαίσια του εργαστηρίου δεξιοτήτων “Τα ζώα”. Η γη δεν ανήκει μόνο στο ανθρώπινου ειδος, αλλά και στα ζώα!Για αυτό οφείλουμε να τα σεβόμαστε, να τα προστατεύουμε και να τους συνυπάρχουμε ειρηνικά με αυτά!

“Η γη ανήκει σε όλους μας”, είναι το σύνθημα των ζώων προς τους ανθρώπους!Τα παιδιά μπαίνουν στη θέση των ζώων, εκφράζουν τις ανάγκες τους, τους φόβους τους και ζητούν από τους ανθρώπους βοήθεια και προστασία!

Επίσκεψη στο θέατρο για να παρακολουθήσουμε την παράσταση “Έλμερ, ο παρδαλός ελέφαντας”

Το καρναβάλι των ζώων

Διαβάζουμε βιβλία

Καλλιεργώντας τη φιλαναγνωσία στους μαθητές μας, μαθαίνουμε για τα ζώα μέσα από τα παραμύθια Έτσι, γνωρίσαμε τον Όσκαρ, μάθαμε για τις πολικές αρκούδες και τελικά φτιάξαμε το δικό μας μικρό βιβλιαράκι!

“Αουτς” λέμε κάθε φορά που πονάμε…”Αουτς” είπαμε και σήμερα, αλλά για άλλο λόγο… Με αφορμή το συγκεκριμένο παραμύθι, μιλήσαμε για τα ζώα που πέφτουν σε χειμερία νάρκη, αναδιηγηθήκαμε προφορικά την ιστορία, εξασκήσαμε την οπτική και ακουστική μας μνήμη και τελικά φτιάξαμε το δικό μας σκατζοχοιράκι!

Σχηματίζω με το σώμα μου ζώα και φυτά

Μπορώ:

να πετάω ψηλά σαν τον αετό

να σκαρφαλώνω σαν κατσίκι

να πηδάω σαν καγκουρό

να έρπομαι σαν σαύρα

να ισορροπώ σαν πελαργός

να ζουζουνίζω σαν μέλισσα

να κινούμαι σαν μεταξοσκώληκας

να κολυμπάω σαν δελφίνι

να απλώνομαι σαν τον αστερία

να ανθίζω σαν παπαρούνα

να γέρνω σαν λυγαριά

να δημιουργώ ένα λουλούδι

Παιχνίδι sudoku με ζώα

Μιλάμε για τα αγαπημένα μας κατοικίδια

Φέραμε φωτογραφίες τους, συστήσαμε τα ζωάκια μας στους συμμαθητές μας, συγκινηθήκαμε με όσα δεν είναι στη ζωη πια αλλά είναι πάντα μέσα στην καρδιά μας και φτιάξαμε το δικό μας κολάζ!

Μαθαίνουμε για τα ζώα

Ξεχωρίζουμε, ομαδοποιούμε και βάζουμε τα ζωάκια στο σωστό περιβαλλον, το οποίο κατασκεύασαμε:

 

Ζώα της φάρμας/κατοικίδια & ζώα της φύσης/ζούγκλα

Στο πλαίσιο  του εργαστηρίου δεξιοτήτων και με αφορμή την 3η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, μαθητές και εκπαιδευτικοί πήραν ρόλους ζώων και έπαιξαν μπότσια!

Δραστηριότητες