Αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά 2020-21

Σήμερα, Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020, πραγματοποιήθηκε ο Αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά στον προαύλιο χώρο του νέου διδακτηρίου του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και Ειδικού Νηπιαγωγείου Κορυδαλλού, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό!

Κατά την είσοδο τους στο νέο σχολικό συγκρότημα, οι μαθητές παρέλαβαν από ένα παγούρι νερού και ένα αντισηπτικό.

Μετά τον αγιασμό, ο Διευθυντής του Σχολείου μας, κος Ηρακλής Παληάς, καλωσόρισε τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπροσώπους του Δήμου Κορυδαλλού στο νέο μας σχολικό συγκρότημα, όπου ακολούθησε ξενάγηση!

Με την παρουσία του μας τίμησαν ο Δήμαρχος Κορυδαλλού κος Νίκος Χουρσαλάς και ο νέος Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Διεύθυνσης Πειραιά κος Νανόπουλος Αλέξανδρος, οι οποίοι ευχήθηκαν σε όλους καλή σχολική χρονιά και καλή αρχή στο νέο μας διδακτήριο!

Επίσης, παρακολούθησαν τον αγιασμό οι δημοτικοί σύμβουλοι: κος Μανούσος Απόστολος, κος Τσιρακίδης Χαράλαμπος, κος Μελάς Ιωάννης, κος Τζέρπος Κυριάκος, κα Κωτσίδου Ελευθερία, κος Παπαδογεώργης Δημήτριος, κος Δημόπουλος Γεώργιος, κος Αρώνης Απόστολος και η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κα Κατσάνου Κουτσοδόντη Μερόπη.

Ευχόμαστε καλή αρχή και καλή σχολική χρονιά με υγεία!

Πληροφορίες για τον Αγιασμό στο νέο διδακτήριο του 1ου Ειδικού ΔΣ Κορυδαλλού

Αγαπητοί γονείς,

ο Αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2020-2021 θα πραγματοποιηθεί στο ΝΕΟ ΔΙΔΑΚΤΗΡΙΟ του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου & Νηπιαγωγείου Κορυδαλλού, τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020 στις 10:30 π.μ.  

Η διεύθυνση του νέου σχολείου μας είναι: Σταματοπούλου  και Διογένους, Τ.Κ. 18122,  με το λεωφορείο 807, από μετρό Αιγάλεω και 809 από μετρό Κορυδαλλού, στάση Βάρναλη, 3 λεπτά με τα πόδια ως το σχολείο. Με το αυτοκίνητο από Καραολή Δημητρίου στρίβουμε δεξιά στη Σύρου και βγαίνουμε Σταματοπούλου,  στο Ειδικό Σχολείο.

Τη Δευτέρα 14/9/2020, οι γονείς με τα παιδιά Δημοτικού και Νηπιαγωγείου θα έρθετε στις 10:30 το πρωί, στο νέο  σχολείο μας, για να γίνει ο Αγιασμός στο προαύλιο, τηρώντας όλα τα μέτρα και τις αποστάσεις για το νέο κορονοϊό. Στη συνέχεια, θα γίνει ενημέρωση και τα παιδιά με τους γονείς θα αποχωρήσουν.

Την Τρίτη 15 και την Τετάρτη16 Σεπτεμβρίου 2020, δε θα έρθουν τα παιδιά στο σχολείο, για να ολοκληρωθεί η ετοιμασία στο νέο διδακτήριο και να ξεκινήσουν τα μαθήματα. Οι μαθητές, μετά τον Αγιασμό, θα έρθουν στο σχολείο για μάθημα την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2020.

Τα δρομολόγια των λεωφορείων για τη μεταφορά των μαθητών/τριών θα γίνονται κανονικά και θα ξεκινήσουν την Πέμπτη  17/9/2020.

Σας ευχόμαστε καλή σχολική χρονιά, με υγεία και πρόοδο και σας περιμένουμε στο νέο μας σχολείο!

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΗ

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

σας ενημερώνουμε ότι ξεκίνησε η πρόσκληση για συμμετοχή στο κατασκηνωτικό πρόγραμμα της ΠΟΣΚΓΑΜΕΑ 2020. Όσοι είχατε δηλώσει ότι επιθυμείτε να συμμετέχει το παιδί σας στην κατασκήνωση αυτό το καλοκαίρι, θα πρέπει να συμπληρώσετε το ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΗ /-ΣΡΙΑΣ ΦΟΡΕΩΝ, να το υπογράψει ο γιατρός του παιδιού σας και στη συνέχεια να το φέρετε στο σχολείο. Επειδή η προθεσμία για να συγκεντρώσει το σχολείο μας και να στείλει στη συνέχεια στην ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ τα δικαιολογητικά είναι σύντομη, παρακαλούμε να επιστρέψετε το Δελτίο Κατασκηνωτή στο σχολείο μέχρι την Παρασκευή 3 Ιουλίου.

Επίσης, μαζί με το Δελτίο Κατασκηνωτή/τριας υποχρεωτικά θα πρέπει να επισυνάπτονται:

α) γνωμάτευση Υγειονομικής Επιτροπής ΚΕΠΑ ή ΑΣΥΕ, ΑΝΥΕ, ΑΑΥΕ, ΑΕ Ελληνικής Αστυνομίας ήΥγειονομικής Επιτροπής Νομαρχίας, Περιφέρειας ή Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης που έχει εκδοθεί πριν την ημερομηνία έναρξης λειτουργίας του ΚΕΠΑ, το 2011, ακόμη κι αν αυτή έχει λήξει, (όχι ΚΕΔΔΥ ή γνωμάτευση Γενικού Νοσοκομείου ή Ιατρού) στην οποία θα αναγράφεται το είδος και το ποσοστό αναπηρίας του/της κατασκηνωτή/τριας.

β) απλή (ευκρινής) φωτογραφία του/της κατασκηνωτή/τριας ΑμεΑ, επικολλημένη στο Δελτίο Κατασκηνωτή/τριας

γ) φωτοαντίγραφο του βιβλιαρίου εμβολίων

Το Δελτίο μπορείτε να το παραλάβετε από το σχολείο μας, τις ώρες λειτουργίας, ή να το εκτυπώσετε ανοίγοντας το σύνδεσμο ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΔΕΛΤΙΟ  ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΗ /-ΣΡΙΑΣ ΦΟΡΕΩΝ.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Επειδή, λόγω των οδηγιών του Υπουργείου για τον κορωνοϊό, θα είναι αυξημένα τα μέτρα προστασίας  κατασκητών και συνοδών παρακαλούμε να διαβάσετε προσεκτικά και να ενημερωθείτε για τις οδηγίες, και τις υποχρεώσεις για τη λειτουργία κατασκηνώσεων ΑμεΑ που θα πρέπει να τηρηθούν, όπως αναφέρονται στην ανακοίνωση της ΠΟΣΓΑΜΕΑ:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ

24 Ιουνίου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΕΤΟΥΣ 2020

ΠΡΟΣ: Κάθε ενδιαφερόμενο/η

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 «Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα (Κ.Π.) για Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ) 2020:
Νέα Δεδομένα – Περισσότερες Απαιτήσεις για Ασφάλεια – Μεγαλύτερη Ευθύνη»

Αγαπητοί/ες συνάδελφοι,

Αγαπητοί/ες γονείς και κηδεμόνες,

Αγαπητοί/ες ενδιαφερόμενοι/ες και συνεργάτες για το ΚΠ ΑμεΑ,

Το Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα για τα Άτομα με Αναπηρία (ΚΠ ΑμεΑ) μας βρίσκει αυτή τη χρονιά ενώπιον της επιστροφής μας σε μια καινούρια για όλους/ες κανονικότητα, με λελογισμένη χαλάρωση των μέτρων, καθώς βρισκόμαστε ακόμη αντιμέτωποι/ες με την πανδημία του κορωνοϊού Covid-19. Το γεγονός ότι οι επιδημιολογικοί δείκτες στη χώρα δεν εμφανίζουν επιδείνωση και τα περιστατικά / κρούσματα της πανδημίας έχουν περιοριστεί στο ελάχιστο, επέτρεψε την κατάφαση για την υλοποίηση του ΚΠ ΑμεΑ για την θερινή περίοδο 2020, το οποίο, κατόπιν διαβεβαιώσεων από το Υπουργείο Εργασίας, θα ανατεθεί και φέτος στην ΠΟΣΓΚΑμεΑ.

Με τα δεδομένα αυτά, το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, λαμβάνοντας υπόψη σχετική εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού Covid-19 και τις οδηγίες αυτής για τη λειτουργία κατασκηνώσεων ΑμεΑ, προέβη στην έκδοση εγκυκλίου οδηγιών για τη λειτουργία κατασκηνώσεων ΑμεΑ. Στην εγκύκλιο, που επισυνάπτεται, περιλαμβάνονται συγκεκριμένα μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού, που πρέπει να τηρηθούν απαρέγκλιτα από ΟΛΟΥΣ/ΕΣ (εμπλεκόμενες υπηρεσίες και πρόσωπα, φορείς που λειτουργούν κατασκηνώσεις, γονείς, κηδεμόνες, συνοδοί ΑμεΑ και με την υποστήριξή αυτών, οι κατασκηνωτές/τριες), καθιστώντας σαφές πως οι κατασκηνώσεις φέτος θα αντιμετωπίζονται ως κλειστές δομές για την προφύλαξη εργαζόμενων, συμμετεχόντων, μελών των οικογενειών τους και μέσω αυτών του κοινωνικού συνόλου εν γένει.

Όπως αντιλαμβάνεστε, η κρισιμότητα της κατάστασης παραμένει και τα σημαντικά ζητήματα που μπορεί να προκύψουν στο πλαίσιο υλοποίησης του ΚΠ ΑμεΑ επιβάλλουν στον/στην καθένα/μια να ενεργήσουμε με υπευθυνότητα και να συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στην πρόληψη ενδεχομένων εμφάνισης της νόσου στους κατασκηνωτικούς χώρους, για την απόλυτη προστασία των παιδιών μας και των οικογενειών μας και την καλύτερη δυνατή διαχείριση τυχόν νέων ζητημάτων που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε.

Οφείλουμε, η συλλογική προσπάθεια που έγινε όλο το προηγούμενο διάστημα για την αναχαίτιση της πανδημίας του κορωνοϊού Covid-19 και το «βαρύ τίμημα» που εμείς, οι οικογένειες των ατόμων με αναπηρία, καταβάλαμε για την προστασία των παιδιών μας, να μην κινδυνεύσει από την «καλοκαιρινή» ανάπαυλα και χαλάρωση. Το αποτέλεσμα μέχρι σήμερα είναι σημαντικό και θετικό, αλλά γνωρίζουμε όλοι/ες ότι παραμένει εύθραυστο.

Η ΠΟΣΓΚΑμεΑ δεσμεύεται, όπως πάντοτε πράττει, στο πλαίσιο της ηθικής της ευθύνης έναντι στα παιδιά μας – κατασκηνωτές/τριες ΑμεΑ και στο απασχολούμενο προσωπικό υποστήριξης, ότι θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο για την απρόσκοπτη και ασφαλή υλοποίηση του ΚΠ ΑμεΑ. Στο πλαίσιο αυτό έχει προβεί στη λήψη μιας σειράς μέτρων προστασίας και ασφαλούς συμμετοχής των κατασκηνωτών/τριών με αναπηρία στο Πρόγραμμα, σε συνάρτηση με τα πρωτόκολλα που ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και τις οδηγίες / κατευθύνσεις του ΕΟΔΥ.

Εξυπακούεται ότι οποιαδήποτε παρέκκλιση από τα μέτρα – πρωτόκολλα ασφαλούς συμμετοχής στο Πρόγραμμα είναι εξαιρετικά πιθανό να σημάνει κινδύνους, όχι μόνο για τα παιδιά μας, άτομα με αναπηρία, άλλα και για όλους/ες όσοι/ες ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου για την εμφάνιση της νόσου. Κατόπιν των ανωτέρω,

Η ΠΟΣΓΚΑμεΑ,

συνιστώντας

–  την πλήρη συμμόρφωση από κάθε ενδιαφερόμενο/η, εργαζόμενο/η, άμεσα ή έμμεσα εμπλεκόμενο/η, συμμετέχοντα/ουσα στο ΚΠ ΑμεΑ 2020 με τις οδηγίες για την υλοποίηση του Προγράμματος,

–  την προσεκτική και υπεύθυνη ενημέρωση για τους όρους και τις διαδικασίες του Προγράμματος και την απόλυτα συνεπή τήρησή τους σε κάθε στάδιο (αιτήσεις και δικαιολογητικά, προετοιμασία και απαραίτητες ενέργειες για την εισαγωγή στους κατασκηνωτικούς χώρους, δεσμευτικές ενέργειες και υποχρεώσεις, ενημέρωση και εφαρμογή των πρόσθετων μέτρων προστασίας έναντι του κορωνοϊού, τήρηση πρωτοκόλλων κ.α.), και

αναμένοντας

–  την υπογραφή της απόφασης ανάθεσης και υλοποίησης του Προγράμματος από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, και προς τον σκοπό της προετοιμασίας και επιτάχυνσης των ενεργειών από τους/τις ενδιαφερόμενους/ες,

Προκηρύσσει το Κρατικό Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα Ατόμων με Αναπηρία για το έτος 2020,

σύμφωνα με τα κατωτέρω:

Α. ΑΡΜΟΔΙΟ ΟΡΓΑΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΠ ΑμεΑ 2020

Αρμόδιο όργανο από την πλευρά της ΠΟΣΓΚΑμεΑ για την οργάνωση και υλοποίηση του ΚΠ ΑμεΑ 2020, είναι η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας, η οποία φέρει συνολικά την ευθύνη για:

–  την οριστική επιλογή και κατανομή των κατασκηνωτών/τριών ΑμεΑ,

–  την τελική επιλογή, εποπτεία και καταβολή των αποζημιώσεων των συνοδών και του προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων (που συμμετέχουν στο ΚΠ, συμπληρωματικά του προσωπικού που ορίζεται από τους Δήμους των κατά περίπτωση κατασκηνώσεων)

–  τη συνολική οργάνωση και παρακολούθηση της καλής λειτουργίας του Προγράμματος.

Β. ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΚΠ ΑμεΑ 2020

Με δεδομένο ότι εξακολουθούν να συντρέχουν επιτακτικοί λόγοι προφύλαξης από τη διασπορά της πανδημίας του κορωνοϊού Covid-19, η συμμετοχή στο ΚΠ ΑμεΑ 2020 προϋποθέτει τα ακόλουθα:

Β1. Για τους/τις συμμετέχοντες/ουσες κατασκηνωτές/τριες ΑμεΑ:

 1. Θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 10οέτος της ηλικίας τους και δεν θα πρέπει να έχουν υπερβεί την ηλικία των 50 ετών.
 2. Κάθεκατασκηνωτής/τρια ΑμεΑ, έχει δικαίωμα συμμετοχής στο Κ.Π. ΑμεΑ 2020, για ΜΙΑ & ΜΟΝΟ κατασκηνωτική περίοδο, ανεξαρτήτως κατασκηνωτικού χώρου που θα φιλοξενηθεί.
 3. Κατασκηνωτές/τριες ΑμεΑ με υποκείμενα νοσήματα (καρδιολογικά, αναπνευστικά κ.α.),όπως αναγράφονται στην υπ’ αριθμ. ΚΥΑ ΔΙΔΑΔ/Φ.64/346/9011, ΦΕΚ 1856/τ.Β’/15.05.2020 (επισυνάπτεται), μπορούν να συμμετέχουν στην κατασκήνωση, κατόπιν ρητής, έγγραφης σύμφωνης γνώμης του θεράποντος ιατρού τους.
 4. Κατά τον χρόνο προσέλευσηςστους κατασκηνωτικούς χώρους, κατασκηνωτές/τριες ΑμεΑ που προέρχονται από περιοχές, στις οποίες, λόγω έξαρσης της πανδημίας του κορωνοϊού Covid-19, έχει επιβληθεί γενικευμένη απομόνωση (καραντίνα), δεν θα συμμετέχουν στο ΚΠ ΑμεΑ.

επιπλεον:

Οι οριστικά επιλεχθέντες/είσες κατασκηνωτές/τριες ΑμεΑ που θα συμμετάσχουν στο ΚΠ ΑμεΑ 2020, ΥΠΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ από 24 ΕΩΣ 72 ΩΡΕΣ πριν την είσοδό τους στους κατασκηνωτικούς χώρους σε ΜΟΡΙΑΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΓΙΑ ΚΟΡΩΝΟΪΟ SARS-CoV-2 στο σύνολό τους.

Διευκρίνιση: Η κάλυψη του κόστους του μοριακού ελέγχου για κορωνοϊό SARS-CoV-2 δεν επιβαρύνει τους/τις συμμετέχοντες/ουσες στο ΚΠ ΑμεΑ 2020.

Για περισσότερες πληροφορίες ως προς τη διαδικασία, θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, η οποία θα αναρτηθεί στην ενότητα «Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα ΑμεΑ» στον διαδικτυακό τόπο www.posgamea.gr.

Επισήμανση:

Στην περίπτωση που στο στενό περιβάλλον των κατασκηνωτών/τριών υπάρχει άτομο που ανήκει σε ομάδα αυξημένου κινδύνου για την σοβαρή λοίμωξη Covid-19 (ΦΕΚ 1856/τ.Β’/15.05.2020), συνίσταται να αξιολογείται ο βαθμός της επικινδυνότητας κατά την απόφαση συμμετοχής κατασκηνωτή/τριας στο Πρόγραμμα, προκειμένου να περιοριστεί στο ελάχιστο η πιθανότητα έκθεσης των ατόμων αυτών στον κίνδυνο λοίμωξης.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΣΤΙΣ 26 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

σας ενημερώνουμε ότι τα μαθήματα στο σχολείο μας θα λήξουν  την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020. Την ημέρα αυτή το ωρολόγιο πρόγραμμα θα τηρηθεί κανονικά. Οι μαθητές/τριες θα έρθουν το πρωί στο σχολείο, με τα σχολικά λεωφορεία στις 8:10 και θα αποχωρήσουν  στη 13:15 το μεσημέρι.

Οι τίτλοι προόδου (ενδεικτικά) και σπουδών (απολυτήρια) των μαθητών/τριών θα αποσταλούν στους γονείς/κηδεμόνες την ημέρα λήξης των μαθημάτων, σε κλειστό και σφραγισμένο φάκελο, στην τσάντα του κάθε μαθητή/τριας, χωρίς τη φυσική παρουσία γονέων & κηδεμόνων στο σχολείο.

Λαμβάνοντας υπόψη την εκ περιτροπής φοίτηση, οι μαθητές μας θα παραλάβουν τον φάκελο με τον τίτλο προόδου την Πέμπτη 25 ή την Παρασκευή 26 Ιουνίου, ανάλογα με την ημέρα που έρχονται στο σχολείο την εβδομάδα αυτή.

Επίσης, για τους μαθητές/τριες που ανήκουν σε ομάδα αυξημένου κινδύνου για τον COVID-19 και απουσιάζουν από το σχολείο, οι τίτλοι προόδου ή οι τίτλοι σπουδών υπάρχει η δυνατότητα να σταλούν στο γονέα, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, με σάρωση των πρωτοτύπων, μετά από αίτημα του γονέα στο email του σχολείου μας  mail@1dim-eid-koryd.att.sch.gr  αναφέροντας το όνομα γονέα και το όνομα του μαθητή.

Για την περίπτωση που επιθυμείτε ενημέρωση από τους εκπαιδευτικούς για το παιδί σας, αυτή θα γίνει τηλεφωνικά, μετά από συνεννόηση.

Όσοι γονείς έχουν δηλώσει ενδιαφέρον για τη συμμετοχή του παιδιού τους στην κατασκήνωση της ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ θα ενημερωθούν όταν βγει επίσημα η πρόσκληση, για να παραλάβουν από το σχολείο και να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση.

Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία και σας ευχόμαστε καλό καλοκαίρι.

Με εκτίμηση, ο Δ/ντής και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΣΓΚΑμεΑ 2020

Αγαπητοί γονείς & κηδεμόνες σας ενημερώνουμε ότι το «Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα ΑμεΑ 2020» θα γίνει και αυτό το καλοκαίρι και είμαστε σε αναμονή της επίσημης πρόσκλησης της ΠΟΣΓΚΑμεΑ. Στο πρόγραμμα αυτό μπορούν να συμμετέχουν και οι μαθητές/τριες του σχολείου μας.

 • Η συμμετοχή είναι δωρεάνκαι η διάρκεια της κατασκήνωσης είναι 10 ημέρες (θα ενημερωθείτε αργότερα για την ημερομηνία και τον χώρο).

Τα παιδιά που θα συμμετέχουν στην κατασκήνωση θα πρέπει:

 • Να έχουν συμπληρώσει το 10ο  έτος της ηλικίας τους και
 • Να έχουν γνωμάτευσηΥγειονομικής Επιτροπής ΚΕΠΑ ή ΑΣΥΕ, ΑΝΥΕ, ΑΑΥΕ, ΑΕ Ελληνικής Αστυνομίας ή Υγειονομικής Επιτροπής Νομαρχίας, Περιφέρειας ή Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης που έχει εκδοθεί πριν την ημερομηνία έναρξης λειτουργίας του ΚΕΠΑ, το 2011, ακόμη κι αν αυτή έχει λήξει, (ΠΡΟΣΟΧΗ: ΟΧΙ από ΚΕΔΔΥ ή γνωμάτευση Γενικού Νοσοκομείου ή Ιατρού) στην οποία θα αναγράφεται το είδος και το ποσοστό αναπηρίας του κατασκηνωτή.
 • Οι μαθητές στην κατασκήνωση θα συνοδεύονται από συνοδούς, που θα επιλεγούν  με ευθύνη του σχολείου μας. (Σε περίπτωση που δε θα βρούμε συνοδούς θα αναλάβει η ΠΟΣΓΚΑμεΑ).

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και αυτή τη χρονιά, το 1ο Ειδικό ΔΣ Κορυδαλλού, σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων, θα αναλάβει να συγκεντρώσει τις αιτήσεις και τα απαραίτητα δικαιολογητικά των μαθητών/τριών μας για να πάρουν μέρος στην κατασκήνωση.

Όταν βγει η πρόσκληση θα σας ενημερώσουμε για να παραλάβετε το ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΗ και να το συμπληρώσετε. Προς το παρών θα θέλαμε μόνο να δηλώσετε το ενδιαφέρον σας για τη συμμετοχή του παιδιού σας στο κατασκηνωτικό πρόγραμμα στο τηλέφωνο του σχολείου 2105620131 ή στο εμαιλ mail@1dimeidkoryd.att.sch.gr

Ενημέρωση για τη μη υλοποίηση του «Summer Camp» στο σχολείο μας για την φετινή καλοκαιρινή περίοδο

Αγαπητοί γονείς. όπως μας ενημέρωσαν από την «Αναγέννηση και Πρόοδος», αποφασίστηκε η μη υλοποίηση του Summer Camp για τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο. Έτσι, στο σχολείο μας δε θα γίνει το σχετικό καλοκαιρινό πρόγραμμα, που είχαμε προγραμματίσει για τους μαθητές μας.

Παραθέτουμε τη σχετική ενημέρωση εκ μέρους των διοργανωτών:

«Αγαπητοί φίλοι/ες,

Ελπίζουμε να είστε καλά και υγιείς. Εκ μέρους της «Αναγέννηση και Πρόοδος», θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως αποφασίσαμε τη μη υλοποίηση του Summer Camp για την φετινή καλοκαιρινή περίοδο.

Είναι μία απόφαση που δε μας χαροποιεί. Λαμβάνοντας, όμως, υπόψιν όλες τις εξελίξεις και έχοντας σαν βασικό μας μέλημα αφενός την υγεία και την ασφάλεια των μαθητών του κάθε σχολείου, αφετέρου τη διαμόρφωση ενός άρτιου αθλητικού και εκπαιδευτικού προγράμματος, ενεργήσαμε προς αυτή την κατεύθυνση.

Αυτό, φυσικά, δεν σημαίνει ότι σταματούν οι αθλητικές δραστηριότητες. Βρισκόμαστε σε στενή επικοινωνία με το Κέντρο Πολιτισμού ΙΣΝ για την επανέναρξη των αθλητικών δραστηριοτήτων στο Πάρκο ΣΝ, μία εκ των οποίων είναι και η δραστηριότητα «Αθλητισμός για Όλους». Θα σας ενημερώσουμε με περισσότερες λεπτομέρειες με την έγκριση και έναρξη των αθλητικών δραστηριοτήτων για την καλοκαιρινή περίοδο 2020.

Παραμένοντας στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία.

Με εκτίμηση,

Θεόδωρος Δαβιώτης

Συντονιστής Αθλητικών Δραστηριοτήτων

Αναγέννηση και Πρόοδος»

 

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: Για το κατασκηνωτικό πρόγραμμα 2020 της ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ αναμένουμε ενημέρωση για το αν  και πότε θα πραγματοποιηθεί. Θα σας ενημερώσουμε όταν βγει η σχετική ανακοίνωση.

Ενημέρωση για έναρξη μαθημάτων την 1 Ιουνίου

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Σας ενημερώνουμε ότι τη Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020 ξεκινούν πάλι τα μαθήματα στα σχολεία, μετά την αναστολή λειτουργίας λόγω του Κορωνοϊού και θα λήξουν την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020.
 
Στο σχολείο μας, οι μαθητές θα έρχονται κανονικά με τα λεωφορεία το πρωί στις 8:10 και θα αποχωρούν στη 13:15 το μεσημέρι. Αναφορικά με τα τμήματα που τα παιδιά θα έρχονται εκ περιτροπής, θα ενημερωθείτε από τον εκπαιδευτικό του παιδιού σας για τις ημέρες που θα έρχεται για μάθημα. Οι γονείς παρακαλούμε να είστε σε συνεννόηση με τις συνοδούς των λεωφορείων για την ακριβή ημέρα που θα έρχεται το παιδί σας σχολείο και την ώρα που θα περνάει το λεωφορείο. Σχετικά με τα σχολικά γεύματα, οι υπεύθυνοι μας έχουν ενημερώσει ότι θα ξεκινήσουν πάλι, αλλά θα μας ενημερώσουν για το πότε.
 
Στη σχολική μας μονάδα έχουμε λάβει όλα τα μέτρα που προβλέπονται για την ασφαλή λειτουργία και την προστασία των μαθητών, που θα έρχονται καθως επίσης και του προσωπικού.
 
Παρακαλούμε να ακολουθείτε τις οδηγίες του ΕΟΔΥ για την τήρηση όλων των κανόνων υγιεινής προκειμένου να διαφυλάξουμε όλοι την υγεία όλης της σχολικής μας κοινότητας και των οικογενειών σας. Επίσης, θα πρέπει να λαμβάνεται μέριμνα, ώστε να μην προσέρχονται στο σχολείο παιδιά που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου ή νοσούν ή συγκατοικούν με άτομο που ανήκει σε αυτές ή νοσεί.
 
Η ενημέρωση για την πρόοδο των παιδιών σας θα γίνεται κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης με το σχολείο ή τον εκπαιδευτικό.
 
Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία και είμαστε βέβαιοι ότι όλοι θα δείξουμε την απαιτούμενη ευθύνη και προσοχή, για να ολοκληρωθεί το διδακτικό έτος απρόσκοπτα και να παραμείνουμε όλοι υγιείς.

Ο δ/ντής και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου

Επιστροφή στο σχολείο

Τη Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020 επιστρέφουμε στο σχολείο! Επιστρέφουμε αλλά προσέχουμε!

Βίντεο



Λήψη αρχείου

 

Ενημέρωση για εγγραφές μαθητών/τριών στο 1ο Ειδικό Νηπιαγωγείο Κορυδαλλού

Ανακοινώνεται πως για το σχολικό έτος 2020-2021 οι εγγραφές μαθητών/τριών για το 1ο Ειδικό Νηπιαγωγείο Κορυδαλλού θα πραγματοποιηθούν από τις  15 Μαΐου 2020 έως τις 30 Μαΐου 2020.

Στο Νηπιαγωγείο εγγράφονται μαθητές/τριες γεννημένοι το 2015 και 2016 καθώς και η μόνιμη κατοικία τους βρίσκεται στο Δήμο Κορυδαλλού και στο Δήμο Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη.

Στα πλαίσια της τήρησης των μέτρων για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού όπως αυτά έχουν ανακοινωθεί από τον Ε.Ο.Δ.Υ. πριν από την επίσκεψή σας στο σχολείο μας για την εγγραφή του παιδιού σας:

-Να επικοινωνείτε: τηλεφωνικά στο 2105620131,6972819225 και γραπτώς στο email του σχολείου mail@1nip-eid-koryd.att.sch.gr για να προγραμματιστεί η μέρα και η ώρα που θα έρθετε για να καταθέσετε την αίτηση και τα δικαιολογητικά εγγραφής, όπως αναφέρονται παρακάτω

Να φοράτε μάσκα και γάντια κατά την είσοδο σας στο σχολείο

Δικαιολογητικά εγγραφής

 1. Αίτηση-Υπεύθυνη Δήλωση Γονέα-Κηδεμόνα (θα την παραλάβετε από το Σχολείο και θα συμπληρώσετε τα απαραίτητα στοιχεία)
 2. Αποδεικτικό Διεύθυνσης μόνιμης κατοικίας(Λογ.ΔΕΚΟ, Μισθωτήριο συμβόλαιο ή άλλο δημόσιο πρόσφατο έγγραφο)
 3. Βιβλιάριο Υγείας ή άλλο στοιχείο από το οποίο προκύπτει πως έχουν γίνει τα προβλεπόμενα εμβόλια
 4. Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (θα παραλάβετε το σχετικό έντυπο από το Σχολείο)

5.Γνωμάτευση από ΚΕΣΥ (πρώην Κ.Ε.Δ.Δ.Υ.) ή δημόσιο Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο ή άλλη δημόσια υπηρεσία (για εγγραφή και φοίτηση σε ειδικό σχολείο)

 1. Δικαστική Απόφαση ή Ιδιωτικό Συμφωνητικό Επιμέλειας(σε περίπτωση διαζυγίου ή διάστασης)

Οι αλλοδαποί μαθητές εγγράφονται προσκομίζοντας τα δικαιολογητικά που αναφέρονται παραπάνω, καθώς και ληξιαρχική πράξη γέννησης ή ομοειδές πιστοποιητικόεπίσημα μεταφρασμένο, χωρίς να είναι απαραίτητη η πρόσφατη ημερομηνία έκδοσης.

 



Λήψη αρχείου

 

Ενημέρωση για εγγραφές στην Α΄ τάξη για το σχολικό έτος 2020-2021

Ανακοινώνεται ότι οι εγγραφές των μαθητών/τριων που θα φοιτήσουν στην Πρώτη Τάξη, κατά το σχολικό έτος 2020-2021 θα πραγματοποιηθούν από 15 έως 29 Μαΐου 2020.

Στην Α΄ Τάξη  θα φοιτήσουν οι μαθητές/τριες που γεννήθηκαν από 1-1-2014 έως και 31-12-2014.

Στο 1ο Ειδικό ΔΣ Κορυδαλλού εγγράφονται για να φοιτήσουν μαθητές/τριες που η μόνιμη κατοικία τους βρίσκεται στο Δήμο Κορυδαλλού.

Για περισσότερες πληροφορίες, σχετικά με τις εγγραφές, στο 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κορυδαλλού παρακαλούμε, στα πλαίσια της τήρησης των μέτρων για την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού όπως αυτά έχουν ανακοινωθεί από τον Ε.Ο.Δ.Υ. πριν από την επίσκεψή σας στο σχολείο  για την εγγραφή του παιδιού σας στην Α΄ τάξη  να γίνεται πρώτα τηλεφωνική επικοινωνία με το διευθυντή του σχολείου στα τηλέφωνα: 2105620131 και στο κιν. 6934307855 κ. Ηρακλής Παληάς από τις  11:00 μέχρι τις 14:00,  τις  ημέρες του Μαΐου : Δευτέρα έως Παρασκευή ή να στείλετε μήνυμα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του σχολείου mail@1dim-eid-koryd.att.sch.gr  για να προγραμματιστεί η ημέρα και η ώρα που θα έρθετε για να καταθέσετε την αίτηση και τα δικαιολογητικά εγγραφής, όπως αναφέρονται παρακάτω:

Α: Υποβάλλονται κατά την εγγραφή :

1. Αίτηση-Υπεύθυνη Δήλωση (θα την παραλάβετε από το Σχολείο και θα συμπληρώσετε τα απαραίτητα στοιχεία)

2. Βεβαίωση Φοίτησης Νηπιαγωγείου (Θα την πάρετε από το Νηπιαγωγείο)

3. Αποδεικτικό Διεύθυνσης κατοικίας

4. Βιβλιάριο Υγείας ή άλλο στοιχείο από το οποίο προκύπτει πως έχουν γίνει τα προβλεπόμενα εμβόλια

5. Ατομικό Δελτίο Υγείας (θα παραλάβετε το σχετικό έντυπο από το Σχολείο)

Β. Απαιτείται για την εγγραφή :

6. Πρόσφατο Πιστοποιητικό γέννησης (Αναζητείται αυτεπάγγελτα από το σχολείο)

Γ. Πρόσθετα δικαιολογητικά κατά περίπτωση:

7.  Εάν το παιδί πάσχει από χρόνια ασθένεια, σχετική ιατρική γνωμάτευση

8 Γνωμάτευση από ΚΕΣΥ (πρώην Κ.Ε.Δ.Δ.Υ.) ή δημόσιο ιατροπαιδαγωγικό κέντρο ή άλλη δημόσια υπηρεσία (για εγγραφή και φοίτηση σε ειδικό σχολείο)

9. Δικαστική Απόφαση ή Ιδιωτικό Συμφωνητικό Επιμέλειας (σε περίπτωση διαζυγίου ή διάστασης)

ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ

10. Οι αλλοδαποί μαθητές εγγράφονται στην Πρώτη Τάξη προσκομίζοντας τα δικαιολογητικά που αναφέρονται παραπάνω, καθώς και ληξιαρχική πράξη γέννησης ή ομοειδές πιστοποιητικόεπίσημα μεταφρασμένο, χωρίς να είναι απαραίτητη η πρόσφατη ημερομηνία έκδοσης.



Λήψη αρχείου

1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κορυδαλλού

Ταχ. Δνση: Πλαταιών & Πάροδος Σολωμού

18121 Κορυδαλλός

Πληροφορίες Ηρακλής Παληάς

τηλ.2105620131 κιν. 6934307855

mail@1dim-eid-koryd.att.sch.gr

https://blogs.sch.gr/dimeidkor/