Διαδικτυακή συνάντηση με το 4ο Νηπιαγωγείο Κορυδαλλού

Στα πλαίσια της ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης των μαθητών μας για την 3η Δεκεμβρίου, ως παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία, πραγματοποιήθηκε σήμερα διαδικτυακή συνάντηση με τους μαθητές του 4ου Νηπιαγωγείου Κορυδαλλού. Ομάδα των παιδιών του σχολείου μας γνωρίστηκαν με  τους μαθητές του νηπιαγωγείου, τραγούδησαν και έπαιξαν μαζί τους. Ευχαριστούμε πολύ, τόσο τις νηπιαγωγούς όσο και τους μαθητές του 4ου Νηπιαγωγείου Κορυδαλλού, για αυτήν την πολύ ωραία συνάντηση που είχαμε.

Εορτασμός της επετείου του Πολυτεχνείου

Την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022, το σχολείο μας γιόρτασε την 49η Επέτειο του Πολυτεχνείου! Οι μαθητές του Δημοτικού και του Νηπιαγωγείου μας, τίμησαν την ημέρα της 17ης Νοεμβρίου με πολλές δραστηριότητες. Σε κάθε τάξη χωριστά οι εκπαιδευτικοί έδειξαν σχετικά βίντεο και μίλησαν στους μικρούς μαθητές για τα γεγονότα του 1973, τα οποία οδήγησαν στην αποκατάσταση της δημοκρατίας στη χώρα μας. Ύστερα, τα παιδιά τραγούδησαν, ζωγράφισαν και έκαναν χειροτεχνίες με θέμα την Ειρήνη και το σύνθημα «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία», αποτύπωσαν σε χαρτί το τραγούδι «Τα παιδιά ζωγραφίζουν στο τοίχο» και έφτιαξαν σε κατασκευή την πρόσοψη του Πολυτεχνείου!

 

Η επέτειος του «ΟΧΙ»

Σήμερα στο σχολείο μας γιορτάσαμε την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Μιλήσαμε για τη γενναία απόφαση των Ελλήνων να μην παραδοθούν στον εχθρό, αλλά να πολεμήσουν για την ελευθερία τους.  Την αντίσταση όλων, ανδρών, γυναικών και παιδιών, σε όσους θέλησαν να τους υποτάξουν και να τους στερήσουν το πολυτιμότερο αγαθό της ζωής. Τραγουδήσαμε, ζωγραφίσαμε και φτιάξαμε χειροτεχνίες, που πάνω από όλα μας υπενθυμίζουν τη μεγάλη σημασία της ΕΙΡΗΝΗΣ!!!

Πρόγραμμα στοματικής υγιεινής

Τη φετινή σχολική χρονιά στο σχολείο μας λειτουργεί οργανωμένο πρόγραμμα στοματικής υγιεινής. Οι μικροί μας μαθητές μαθαίνουν βήμα βήμα να πλένουν τα δόντια τους σωστά και τακτικά. Στόχος του προγράμματος είναι να το βούρτσισμα των δοντιών να αποτελέσει αναπόσπαστο μέρος της καθημερινής τους ρουτίνας, όχι μόνο στο σχολείο αλλά και στο σπίτι.

ι στο σπίτι.

Πρόγραμμα Κοινωνικοποίησης

Με χαρά σας ενημερώνουμε ότι και φέτος, το σχολικό έτος 2022-2023, θα λειτουργήσει το πρόγραμμα κοινωνικοποίησης των μαθητών μας. Το πρόγραμμα διενεργείται από τις δύο Κοινωνικούς Λειτουργούς του σχολείου μας: κα Αγγελική Πασσαλίδου και κα Σοφία Τερζάκη, μία φορά την εβδομάδα, ημέρα Δευτέρα.

Σκοπός του προγράμματος είναι η κοινωνικοποίηση των μαθητών στην ευρύτερη κοινότητα, η οποία επιτυγχάνεται με επισκέψεις σε σούπερ-μάρκετ, βιβλιοπωλείο, λαϊκή αγορά, φούρνο, μανάβικο, καφέ, παιδική χαρά, μέσα μεταφοράς (λεωφορείο) και άλλα. Μέσα από τις εξόδους αυτές οι μαθητές ασκούν την παρατηρητικότητά τους σε όλα τα πεδία, βιώνοντας πλήθος ερεθισμάτων. Το κάθε τι είναι αφορμή για μάθηση. Ενδεικτικά, τα παιδιά έρχονται σε επαφή με έννοιες όπως: επαγγέλματα, είδη καταστημάτων, χώροι εργασίας, περιβάλλον- ανακύκλωση, ενώ παράλληλα μαθαίνουν κυκλοφοριακή αγωγή (φανάρια, διαβάσεις πεζών, κ.α.). Ορισμένα από τα σημαντικότερα αποτελέσματα του προγράμματος κοινωνικοποίησης είναι η εξοικείωση των μαθητών με κοινωνικές συμπεριφορές, η οριοθέτηση στα πλαίσια κανόνων, η εμπέδωση αξιών, όπως η ευγένεια και ο σεβασμός, η αναγνώριση συναισθημάτων, η αντιμετώπιση πιθανών κινδύνων, καθώς και η ανάπτυξη φιλικών σχέσεων με τους συμμαθητές τους.

Όπως κάθε χρονιά, έτσι και φέτος η ομάδα κοινωνικής εργασίας του σχολείου μας συνεχίζει δυναμικά το έργο της με στόχο την καλύτερη ποιότητα εκπαίδευσης για τους μαθητές μας και τις οικογένειες τους.

 

Αγγελική Πασσαλίδου,

Κοινωνική Λειτουργός

 

Δευτέρα, 10/10/2022

Έναρξη προγράμματος κολύμβησης

Σήμερα, Τρίτη 4 Οκτώβρη 2022 ξεκίνησε το πρόγραμμα κολύμβησης του σχολείου μας, το οποίο πραγματοποιεί η γυμνάστριά μας κα Γιάννα Γιώτα!! Καλή αρχή!!!

Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Στο πλαίσιο της εναρμόνισης του εορτασμού της 9ης Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού 2022 με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022, με κοινό σύνθημα «ΑΘΛΗΣΗ κάθε μέρα, ΥΓΕΙΑ μια ΖΩΗ» και στόχο την ανάδειξη της ωφελιμότητας της άθλησης στη σωματική και πνευματική υγεία εφ’ όρου ζωή, οι μαθητές μας πήραν μέρος σε αθλητικές δραστηριότητες στην αυλή του σχολείου μας!

Aγιασμός – Έναρξη σχολικής χρονιάς 2022-2023

Σήμερα, Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022, πραγματοποιήθηκε ο καθιερωμένος Αγιασμός στο χώρο του σχολείου μας. Ευχαριστούμε πολύ το Σύλλογο Γονέων για το κέρασμα, που πρόσφερε σε όσους παραβρέθηκαν. Καλή μας αρχή και καλή σχολική χρονιά!!

Αγιασμός

Ο Αγιασμός του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Κορυδαλλού θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022 στις 10 το πρωί. Οι μαθητές θα προσέλθουν στο χώρο του σχολείου με τη συνοδεία των γονέων τους. Καλή αρχή να έχουμε και καλή σχολική χρονιά!

Διαμόρφωση του προαύλιου χώρου του σχολείου

Η αυλή μας είναι έτοιμη για να υποδεχθεί τους μικρούς μας μαθητές τον Σεπτέμβρη! Καλό Καλοκαίρι!!