Γιορτάζουμε την Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία στο ΚΠΙΣΝ

Σήμερα, 4 Δεκεμβρίου 2023, ομάδα μαθητών του σχολείου μας με τη συνοδεία εκπαιδευτικών, επισκέφθηκε το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και συμμετείχε σε εκπαιδευτικές δράσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία! Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε αθλητικές δραστηριότητες και έτσι να συνυπάρξουν και να αλληλοεπιδράσουν μέσω του αθλητισμού! Πιο συγκεκριμένα, έπαιξαν Boccia και ειδική καλοσθαίριση βάζοντας καλάθια και στοχεύοντας πόντους προς όλες τις κατευθύνσεις! Επίσης, πήραν μέρος σε μία σειρά από παιχνίδια εμπιστοσύνης (blind games) που στόχο είχαν να φέρουν τους μαθητές/τριες σε επαφή με τις πραγματικές συνθήκες άθλησης των ατόμων με κινητικές δυσκολίες και μειωμένη όραση ή τύφλωση. Στο τέλος, περιηγηθήκαμε στο πάρκο και θαυμάσαμε το υπέροχο χριστουγεννιάτικο σκηνικό!!

Μαθαίνω να διαχειρίζομαι τον θυμό μου!

Οι δράκοι είναι φίλοι μας!!! Μας μαθαίνουν να φυσάμε δυνατά παίρνοντας το θυμό μας μακριά και μας δίνουν πίσω τη χαρά και την ηρεμία μας!!

Εργαστήριο μαγειρικής και διατροφής στο ολοήμερο

Οι μικροί μάγειρες του ολοήμερου, στα πλαίσια του εργαστηρίου μαγειρικής και διατροφής, έφτιαξαν

  • σοκολατένια τρουφάκια

 

  • υγιεινή πίτσα με λαχανικά

 

Ο αθλητισμός ενώνει

Την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023, στο πρόγραμμα στίβου οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το βόλεϊ (πετοσφαίριση) σε κανονικό γήπεδο στο νέο κλειστό γυμναστήριο του Δήμου Κορυδαλλού. Προπονήθηκαν με μπάλες βόλεϊ και έπαιξαν ένα παιχνίδι με τους κανονισμούς, που διέπουν το άθλημα, μαζί με εκπαιδευτικούς!Η χαρά και η ικανοποίηση όλων όσων συμμετείχαν έγινε αφορμή να πούμε ότι ο αθλητισμός θέλει κέφι και προσπάθεια! Ευχαριστούμε την προπονήτρια κα Μαρία Σάντη για την παρουσία της και την ενεργό συμμετοχή της καθώς και το τμήμα αθλητισμού του Δήμου Κορυδαλλού για την παραχώρηση του γηπέδου!

Επίσκεψη στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης καλωσορίζει τους μαθητές και εκπαιδευτικούς από ειδικά σχολεία, ΕΕΕΕΚ, ΕΝΕΕΓΥΛ, σχολεία με τμήματα ένταξης, για να γνωρίσουν έργα σύγχρονης τέχνης που εκτίθενται στο μουσείο, να εμπνευστούν και να δημιουργήσουν. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα είναι σχεδιασμένα για τις διαφορετικές ανάγκες και τα ενδιαφέροντα αυτών των ομάδων. Πραγματοποιούνται από το τμήμα εκπαίδευσης του ΕΜΣΤ και τον οργανισμό “ΤheHappyAct”. Εμείς σας το συστήνουμε ανεπιφύλακτα….

Γιορτάζουμε την Επέτειο του Πολυτεχνείου

Θυμόμαστε και γιορτάζουμε την Επέτειο του Πολυτεχνείου! Χάρις στους φοιτητές του 1973, εμείς σήμερα συγκεντρωθήκαμε, μιλήσαμε ελεύθερα, τραγουδήσαμε και εκτιμήσαμε για μια ακόμη φορά την αξία της Δημοκρατίας!

 

“Τα παιδιά 🎨🖌️ στον τοίχο
δυο ❤️❤️ κι έναν ☀️ στη μέση.
Παίρνω φως απ’ τον ☀️ και φτιάχνω την ❣️
και μου λες πως 👍🏻!!!

 

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Σας ενημερώνουμε ότι, λόγω της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, το σχολείο θα πραγματοποιήσει γιορτή την Παρακευή 17 Νοέμβρη 2023. Οι μαθητες θα προσέλθουν κανονικά με τα σχολικά λεωφορεία στις 8:00 και θα αποχωρήσουν στις 9:40. Το ολοήμερο πρόγραμμα δε θα λειτουργήσει.

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2023, το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και το Ειδικό Νηπιαγωγείο Κορυδαλλού θα παραμείνουν κλειστά λόγω του εορτασμού των πολιούχων της περιοχής του Κορυδαλλού Αγίων Παμμεγίστων Ταξιαρχών.

Γιορτάζουμε το Halloween

Φτιάχνουμε τρομακτικές κατασκευές για το Halloween! Μια καλή ευκαιρία να γνωρίσουμε μια ξένη κουλτούρα και να δοκιμάσουμε τη φαντασία μας!!

Γιορτάζουμε την 28η Οκτωβρίου 1940

Την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023, στο σχολείο μας γιορτάσαμε την εθνική μας επέτειο! Μιλήσαμε για τα ιστορικά γεγονότα του ‘40, τραγουδήσαμε επετειακά τραγούδια και φτιάξαμε χειροτεχνίες με τα σύμβολα της ειρήνης. Μια από τις κατασκευές μας είναι «Το δέντρο της ειρήνης», το οποίο ευχόμαστε να φέρει ειρήνη σε όλο τον κόσμο!